Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Τιμωρούν με αντισυνταγματικές διακρίσεις τους εφέδρους που υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία - Διαμαρτυρία Π.Σ.Ε.Ε.Δ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Σύνδεσμος Αναγνωρισμένος και Εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ν.4089/60

Σε λίγες μέρες συζητείται στη Βουλή το Συνταξιοδοτικό των Ελλήνων.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας αποφάσισε ότι όλοι οι Έλληνες Έφεδροι που υπηρέτησαν τη Στρατιωτική τους θητεία Άμισθοι και Aνασφάλιστοι πρέπει να τιμωρηθούν και να....


...εξαγοράσουν τη στρατιωτική τους θητεία, διότι υπηρέτησαν στα σύνορα, στη Κύπρο και στα νησιά μας επειδή δεν είχαν πολιτικό βύσμα να υπηρετήσουν άοπλη θητεία στα Μουσεία της Λούφας και της Ντροπής, ενώ απαλλάσσονται όμως της εξαγοράς οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στα Ταμεία του Δημοσίου, Τραπεζών, ΔΕΚΟ κλπ.

Οι Υπουργοί Εργασίας και Άμυνας εγκρίνουν την εισφοροδιαφυγή των Υπουργείων τους αφού ενώ δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους για την υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία μας , μας ζητούν να καταβάλλουμε σήμερα οι ίδιοι τις εισφορές που έπρεπε το Υπουργείο να καταβάλλει και μάλιστα με σημερινές τιμές που ελάχιστοι μπορούν να τις πληρώσουν.

Η Κυβέρνηση παραγνωρίζει ότι στα 2 χρόνια για παράδειγμα υποχρεωτικής θητείας μας, είχαμε απώλεια εισοδήματος 26 μήνες με τα δώρα και τα επιδόματα αδείας χ 700 ευρώ = 18.200 ευρώ συν 50 ευρώ μηνιαίως για ατομικά έξοδα θητείας χ 24 μήνες = 12.000, ήτοι 18.200+12000 = 30200 ευρώ.

Μας τιμωρούν λοιπόν με ένα επιπλέον φόρο 6000 – 24000 ευρώ για την εξαγορά της θητείας μας, γνωρίζοντας ότι σήμερα 320.000 νέοι υπεκφεύγουν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, και ότι η «μαύρη τρύπα» στην στελέχωση των Πολεμικών σχηματισμών μας καθημερινά μεγαλώνει επιτείνοντας το έλλειμμα αμυντικής μας ισχύος και αδυνατίζοντας την εξωτερική μας πολιτική , πράγμα που αυξάνει την προκλητικότητα των γειτόνων μας στις διεκδικήσεις τους εις βάρος μας, , γεγονός που αργά ή πολύ γρήγορα θα μας οδηγήσει σε πόλεμο!

Αντίθετα συνεχίζουν να προσλαμβάνουν ΕΠΟΠ, έχοντας προσλάβει ήδη 20000 ΕΠΟΠ ενώ γνωρίζουν ότι χρειάζονται μόνο 5000 για την κάλυψη των ειδικοτήτων, επιβαρύνοντας με 700.000.000 ευρώ ετήσια τον υπερχρεωμένο προϋπολογισμό του Κράτους, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, για ιδιοτελείς σκοπούς και κομματικά οφέλη. Απίστευτο και όμως Αληθινό!

ΖΗΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Την ανάκληση της απαράδεκτης ρύθμισης εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας με τους συγκεκριμένους όρους που επικροτούν την άρνηση πληρωμής των υποχρεώσεων της πολιτείας προς τους πολίτες - οπλίτες της και τα ασφαλιστικά ταμεία τους. Πόσω μάλλον όταν υπάρχουν εξόφθαλμες αντισυνταγματικές διακρίσεις των πολιτών (Δημ. Υπάλληλοι - ΔΕΚΟ - Τραπεζικοί εξαιρούνται των νομοθετικών ρυθμίσεων για πριν το 1983 και δεν πληρώνουν!!!) .Στους έφεδρους Καταδρομείς Αλεξιπτωτιστές Βατραχανθρώπους δεν αναγνωρίζουν τα εξάμηνα επικινδυνότητας , ενώ τα αναγνωρίζουν στους Δημόσιους, Τραπεζικούς και Υπαλλήλους των ΔΕΚΟ.
Άλλη πατρίδα υπηρετήσαμε όσοι δεν ανήκουμε στις παραπάνω κατηγορίες; Την Υπουργική Απόφαση της απαράδεκτης διάκρισης των πολιτών της διαπλοκής θα την προσβάλλουμε δικαστικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΖΗΤΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Από τον κ. Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς , Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων και όλους τους Βουλευτές μας, με Εθνική Ευαισθησία σεβόμενοι το Σύνταγμα των Ελλήνων περί ισότητας των δικαιωμάτων των πολιτών να άρουν την απαράδεκτη, αντισυνταγματική, άδικη και προκλητική αυτή διάκριση σε βάρος των πολλών εφέδρων πολιτών - οπλιτών υπέρ των ολίγων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Γεν. Γραμματέας Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Περικλής Χόβολος Αλέξανδρος Κόντος
Έφ. Λοχαγός (ΥΦ) Έφ. Ταγματάρχης (ΚΔ)

Από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ


Σχόλιο

Επειδή το συγκεκριμένο θέμα με αγγίζει και προσωπικά , έχω να πω ότι όλοι όσοι υπηρετήσαμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στις Ειδικές δυνάμεις δεν το κάναμε με την προσμονή της υλικής ανταμοιβής. Το γεγονός ότι κάποιοι "πονηροί" κάνουν θητεία στα "σύνορα της Αττικής" ή στα Πολεμικά Μουσεία πηδώντας πουταναριά , μας αφήνει παγερά αδιάφορους.
Χτες σε κάποιο ευρυτανικό φαράγγι σε μια κατάβαση, μιλούσα με έναν παλιό συστρατιώτη και συμφωνήσαμε ότι αν και σήμερα πηγαίναμε στρατό με όλα αυτά που γίνονται , πάλι τις ίδιες επιλογές θα κάναμε. Οπότε για όλους τους εφέδρους και παίρνω το ρίσκο να μιλήσω για λογαριασμό τους , το όλο θέμα έχει απλά να κάνει με την κοροϊδία και την αντίληψή μας περί δικαιοσύνης.
Πήγαμε που πήγαμε
Ταλαιπωρηθήκαμε που ταλαιπωρηθήκαμε με όλες τις επιβαρύνσεις για την υγεία μας
Χάσαμε που χάσαμε λεφτά
Είναι ανάγκη το κράτος να μας ζητά και από πάνω να πληρώσουμε τα πλασματικά χρόνια της στρατιωτικής θητείας , ενώ άλλους τους εξαιρεί από πάνω .
Δεν ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση ενώ ίσως για πολλούς θα μπορούσαμε . Απλά ισονομία ζητάμε.
Φανταστείτε και τι γίνεται για όσους σπούδασαν κιόλας.
Προσωπικά έχω 5 χρόνια σπουδών και 2 χρόνια στρατού και θα μου ζητήσουν να αναγνωρίσω τι και πως ; Σαν και μένα είναι πολλοί. Με πτυχίο Πολυτεχνείου θα μπορούσαν να περάσω άνετη θητεία σε ένα γραφείο , αλλά δεν το έκανα . Δεν περιμένω το παράσημο της τιμής αλλά δεν γουστάρω και το να με δουλεύουν αισχρά μπροστά στα μάτια μου.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP