Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ


Αφορμή για αυτήν την ανάρτηση είναι ένα άρθρο του ενημερωτικού δελτίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Βέβαια πολλοί από τους φίλους bloggers έχουν καταθέσει παρόμοιες ανησυχίες σε διάφορα posts όπως η ©licka και ο Ελληνόψυχος .
Αυτό είναι πολύ φυσικό γιατί αφορά ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο .Το μέλλον των πόλεων μας. Που θα πάει άραγε αυτό το κακό με την αδιάκοπη τσιμεντοποίηση και την αλόγιστη δόμηση χωρίς κανένα ουσιαστικό χωροταξικό σχεδιασμό και έλεγχο και με μόνο γνώμονα το εργολαβικό συμφέρον και την κακομοιριά του μικρο-οικοπεδούχου νεοέλληνα που ονειρεύεται οροφοδιαμερίσματα από αντιπαροχές ή αυθαίρετες βιλίτσες όπου τον βολεύει.
Βέβαια καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι η αυθαίρετη δόμηση είναι ένα μαύρο κεφάλαιο στην Ελληνική ιστορία η οποία ξεκίνησε όταν το κράτος απέτυχε να δώσει λύση στις πιεστικές οικιστικές ανάγκες που προέκυψαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την μεγάλη εισροή προσφύγων στην Ελλάδα.Έτσι θέριεψε ένα φαινόμενο το οποίο έκτοτε αποτελεί ένα άθλιο διαπραγματευτικό και εκβιαστικό αντικείμενο στα χέρια διαφόρων κυβερνήσεων και πολιτικάντηδων από την μία και ένα λαμπρό πεδίο δόξης για διάφορα κερδοσκοπικά κυκλώματα από την άλλη στα οποία εμπλέκονται και οι ίδιοι οι πολίτες.
Επίσης από ότι φαίνεται είμαστε πλέον στην διαδικασία όπου οι ίδιες οι εργοληπτικές εταιρίες αποφασίζουν πλέον τι είδους και ποια έργα τους συμφέρει να
εκτελέσουν και το κράτος πειθήνια απλά τα δημοπρατεί αφού από ότι φαίνεται όλοι οι οσφυοκάμπτες πολιτικοί και υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί έχουν ανεξόφλητα γραμμάτια στο πλέγμα της διαπλοκής.
Το θέμα είναι αν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε κάποια στιγμή πίσω μας αυτήν την κακοδαιμονία και να κοιτάξουμε με τόλμη μπροστά.
Από ότι φαίνεται μάλλον δεν είμαστε.
Διάβασα που λέτε στο Ενημερωτικό δελτίου του ΤΕΕ (Τεύχος 2548 - 10 Αυγούστου 2009) ότι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου θα περάσει η διαβούλευση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (ΡΣΑ). Είναι κάτι σημαντικό γιατί αυτές οι επιλογές που θα γίνουν μέσω αυτού στην ουσία δεσμεύουν το μέλλον της Αττικής για τις επόμενες δεκαετίες και στην ουσία-κακά τα ψέμματα- το μέλλον των μισών Ελλήνων.Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο Ρυθμιστικό Σχέδιο των Αθηνών θεσπίστηκε το 1985 και στο μεγαλύτερό του μέρος ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ και αποκάλυψε τα μεγάλα κενά στην δημόσια διοίκηση και στο σύστημα σχεδιασμού.

Ταυτόχρονα με την Αθήνα μια άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αναζητά το πρόσωπό της για τις επόμενες δεκαετίες . Πρόκειται για το Παρίσι.

Οι δύο Ευρωπαϊκές Μητροπόλεις στοχεύουν στο ίδιο πράγμα , ένα καλύτερο μέλλον, όμως οι οπτικές γωνίες που το κοιτάζουν είναι τελείως διαφορετικές όπως και τα εργαλεία και οι πολιτικές που επιλέγουν.

Διαβάζοντας και αποδελτιώνοντας τις κριτικές των συναδέλφων που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα ενδελεχώς ,εύκολα κανείς διαπιστώνει τα παρακάτω :

Το νέο ΡΣΑ είναι γενικό, αόριστο και ασαφές.Δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες εάν και κατά πόσο οι προτάσεις του παρέχουν στοιχειώδη εχέγγυα ρεαλισμού(sic). Από ότι φαίνεται το μόνο που επιδιώκεται είναι να βολευτούν καταστάσεις οι οποίες σχηματίστηκαν ανεξέλεγκτα και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ όπως επίσης και διάφορα έργα τα οποία έχουν ήδη εξαγγελθεί (δημόσια και ιδιωτικά).Σήμερα για παράδειγμα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανήγγειλε την κατασκευή των νέων μεγάλων Αττικών αυτοκινητοδρόμων.Έτσι τα μεγάλα οδικά έργα κυριαρχούν ,υπαγορεύουν την ανάπτυξη και η πόλη γίνεται υπηρέτης του ΙΧ και όλοι μας πελάτες των εταιριών εκμετάλλευσης των διοδίων.
Η ιδέα της "συνεκτικής" πόλης που θα κυριαρχεί η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και θα απεξαρτηθεί από το ΙΧ , πάει περίπατο.

Αντίθετα οι ιδέες για το "Le Grand Pari(s)" περιγράφονται με πολύ συγκεκριμένο και σαφή τρόπο και οι προτάσεις ακολουθούν διακριτούς άξονες.Σύμφωνα με τους συντάκτες δεν επιδιώκεται να βολευτούν αλλά να ξεβολευτούν καταστάσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν τις περασμένες δεκαετίες και ποδηγετούν την Γαλλική πρωτεύουσα (sic). Οι δε εξαγγελίες έργων θα ακολουθήσουν τον σχεδιασμό που τελικά θα επιλεγεί !!

Είπατε τίποτα ; Α , είπα μήπως ...

Γενικά δεν νομίζω ότι πρέπει να γραψω και άλλα γιατί αφενός απλά θα παπαγαλίσω τα γραφόμενα και αφετέρου θα συγχύζομαι επιπλέον και είμαι σε επικίνδυνη ηλικία.Καλύτερα να το διαβασετε μόνοι σας επί τροχάδην .Πιστεψτε με αξίζει τον χρόνο σας.

Πάντως το συγκεκριμένο άρθρο είναι πολύ κατατοπιστικό και στο μεγαλύτερό του μέρος μπορεί να διαβαστεί και από μη εξειδικευμένα άτομα.Καλό θα ήταν να ρίχναμε όλοι καμιά ματιά ( και ιδίως οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου) αν μη τι άλλο , απλά για να ξέρουν τι τους ετοιμάζουν οι ηγήτορες τους.
Αν και στο φινάλε ,έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Read more...

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΑ !


Μπορεί να έχουμε το blogg Για να βγάζουμε από μεσα μας τα όσα μας τυραννούν και μας φέρνουν στα πρόθυρα νευρική κρίσης ,αλλα μερικές φορές και κάποιες μέρες διακοπές ίσως να βοηθήσουν να ηρεμήσουν τα πράγματα μέσα μας.
Δυστυχώς με το να μην βλέπεις τα προβλήματα και να μην τα αντιμετωπίζεις , αυτά τα γαμημένα δεν εξαφανίζονται.Απλά ελπίζεις να πάρεις δύναμη για να τα παλέψεις καλύτερα.
Λοιπόν για λίγο θα εξαφανιστώ , μαζί μου δεν παίρνω ούτε υπολογιστές και δυστυχώς δεν ανήκω στην κατηγορία των χλιδάτων να εχω κινητά Blackberry με ίντερνετ και δεν συμμαζεύεται .Ελπίζω να σας βρω πάλι καλά όταν επιστρέψω.

Read more...

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Χρειάστηκε αλήθεια να ανακαλυφθούν οι ομαδικοί τάφοι για να ξυπνήσουμε ;Πόσα ακόμα κόκαλα και κρανία σε πηγάδια πρέπει να βρεθούν ;
Πότε θα καταλάβουν άραγε κάποιοι ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο αυτών που την ένταξή τους στην ΕΕ υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις;

Μόνο βαριά λόγια μου έρχονται στο μυαλό και αισθάνομαι θλίψη. Δεν νομίζω ότι έχω δύναμη να γράψω για αυτό .

Τα είπε εξάλλου όλα ο στρατηγός ε.α. Δημήτρης Δήμου ,ένας εξαίρετος Έλληνας αξιωματικός με ευθυκρισία και άποψη.

Διαβάστε το άρθρο του από το Αντίβαρο .




Δείτε και την φωτογραφία και συγγνώμη αν σας χαλάει την διάθεση σας για την 15αυγουστιάτικη ραστώνη

Read more...

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ


Έλεγε πρόσφατα κάποιος γνωστός μου ότι φοβάται την μέρα που θα χρειαστεί να απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις των παιδιών του για τον κόσμο. Τον καταλαβαίνω και ας μην εχω παιδιά για να με απασχολήσει αυτό. Δεν είναι ανάγκη να έχεις παιδιά . Είμαστε υπόλογοι στις νέες γενιές .Ο αφορισμός ότι "τον κόσμο τον έχουμε κληρονομήσει από τα παιδιά μας" δεν θα μπορούσε να με βρίσκει περισσότερο σύμφωνο.Την ίδια αγωνία έχω εκφράσει και σε παλαιότερη ανάρτηση μου.
Όλη αυτήν η αγωνία και η απόγνωση υπάρχει εκφρασμένη στους παρακάτω στίχους πολύ καλύτερα από ότι θα μπορούσα να την εκφράσω.

Διαβάστε ..
Μιχάλης Μυτακίδης (BD FOXMOOOR) και Active Member . Στου αιώνα το φευγιό.

Τώρα που φεύγεις αιώνα μοιάζεις πολύ με το φευγιό μου 
θα σε κάνω δυο λόγια να σε χαρίσω στο γιό μου
θα το κάνω παραμύθι να μοιάζει
για να το πάρει καλά μπορεί και να τον νοιάζει.
Θα σου φερθώ ευγενικά όσο μπορώ φυσικά
ψάχνω τον τρόπο πως να του το πω κανονικά
πως όταν φώναζε ο θεός δεν τον πήραμε χαμπάρι
εμείς είχαμε το νου μας πως θα πάμε στο φεγγάρι.
Γιατί ζηλεύουν τα πουλιά και δεν μας κάνουν χαρά
που έχουμε τώρα σιδερένια μεγάλα φτερά
γιατί τα πόδια μας στη γη σπάνια πατάνε
και τα χέρια μας τιμόνι συνέχεια κρατάνε.
Πως να του πω ότι η μουσική έβγαινε από ένα χωνί
κι ότι ο πρώτος σινεμάς ήταν πανί
κι ότι μας φτιάξαν ένα μικρό ονειροκούτι
για να γλιτώσουνε μια και καλή όλοι τούτοι.
Πως να του πω για προσφυγιά για Πόλη και για Σμύρνη
και για εμφύλιους και τέτοια κάγκελο θα μείνει
πως να πω ευγενικά για πολέμους σε παιδάκι
κι ότι ο πιο τρανός μαλάκας είχε ένα μικρό μουστάκι.
Πως στην χώρα με τα χιόνια έγινε αφέντης ο λαός
για να γίνει το όνειρο καημός
την αλήθεια αν του πω θα του το βγάλω από τη μύτη
αυτός νομίζει ότι ο Zoro είναι φίλος του Σημίτη.

Μας σιχαθήκαν οι θεοί και μας δέσαν την ψυχή μες τα χέρια
τώρα φοβούνται οι θνητοί που δεν θα γίνουν αστέρια
φτιάξαν του αιώνα στολή την πιο μεγάλη μας μιζέρια
κι αν με φοβάσαι ζωή λύσε μου μόνο τα χέρια.

Πρέπει να βρώ στην ψυχή μου να ασχολείται μ'άλλο θέμα
για να μπορέσω να του φτιάξω ωραίο ψέμα
ήρθε η ώρα να του πω για τη φύση και τα ζώα
όχι για μάς για τ'άλλα που είναι αθώα.
Γιατί δεν μας μιλάνε και δεν πονάνε οι μηχανές
τι είναι τελικά το άγχος και το στρες
πως να του πω ότι ανήκει στην Ευρώπη
και δε μιλάν την ίδια γλώσσα όλοι οι ανθρώποι.
’ντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι
άντε πες του ότι η Doly δεν είναι προβατάκι
κι ότι δεν είναι Power Ranger οι μπάτσοι
αυτό θα το ρισκάρω και στραβά ρε να του κάτσει.
’ντε πες του για μπάσκετ αφού δε πρόλαβε τον Γκάλη
θα νομίζει τώρα ότι η μπάλα είναι πιο μεγάλη
άντε πες του ότι υπάρχουνε παιδιά που ζούν στο κρύο
κι ο μπαμπάς του Mickey Mouse διατηρείται σε ψυγείο.
’ντε πες του για το σπίτι το λευκό
που σκορπάει το κακό όσο γαμεί το αφεντικό
άντε δείξτου το δικό μας που είναι τίγκα περιστέρια
κι ότι εκεί μέσα βρώμικα έχουν όλοι χέρια.
Λάθος παραμύθι μοιάζει με τιμωρία
τα ψέματα θ'αφήσω να του πει η ιστορία
ντρέπομαι για πρώτη φορά μπροστά στο γιό μου
τη βλέπω να του λέω μοναχά για το φευγιό μου.

Read more...

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ !!!




Δύο ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις πάνω στο θέμα των bloggers , οι οποίες αξίζουν τον χρόνο σας για να τις διαβάσετε και να σκεφτείτε καλά κάποια πράγματα.

Η μία από το politikiprotasi.blogspot.com

Η άλλη από το eglimatikotita.blogspot.com

Καλή ανάγνωση αγαπητοί "εν τω blogg" αδελφοί .( καλά μην βαράτε .Να μην κάνουμε και εμείς κανένα γελοίο λογοπαίγνιο ;)

Read more...

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΩ


Εικονική πραγματικότητα νόμιζα ότι βίωνα σήμερα το πρωί,οδηγώντας προς την δουλειά μου, ενώ άκουγα την ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Παρέα" , με τον Τέρενς Κουίκ . Θα μου πεις καλά να πάθεις , αλλά δυστυχώς εδώ στην επαρχία δεν έχουμε και πολλές επιλογές στα ερτζιανά ιδίως στην πρωινή ζώνη και μέσα στο ΙΧ.Βλέπετε ραδιόφωνο αυτοκινήτου με live streaming ακόμα δεν υπάρχει.
Στην εκπομπή φιλοξενούνταν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κατασκευαστών Οικοδομών (κάπως έτσι νομίζω ήταν η επωνυμία ,αλλά δεν είναι αυτήν η ουσία).Ο συγκεκριμένος κύριος είχε κάποιες σωστές απόψεις για τον έλεγχο και την δόμηση εκτός σχεδίου καθώς και την αυθαίρετη δόμηση , με τις οποίες δεν μπορούσα παρά να συμφωνήσω.

Εδώ κάπου δικαιούστε να με αποκαλέσετε διεστραμμένο, αφού πρωί-πρωί με την τσίμπλα στο μάτι κάθομαι και ακούω τέτοια πράγματα εκτός του ότι ακούω και τον Κουίκ.

Κάποια στιγμή λοιπόν έφτασε μοιραία η κουβέντα στην κρίση που βιώνει ο κατασκευαστικός κλάδος και συγκεκριμένα η οικοδομή που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας ,μιας που το μεταπολεμικό όνειρο του νεοέλληνα είναι να μετατραπεί το χωράφι του σε οικόπεδο και να σηκώσει οικοδομή με αντιπαροχή , όπως προστάζει η πνευματική κληρονομιά του ιστορικού αναμορφωτή της Χώρας , Κ.Καραμανλή του Πρεσβύτερου.
Ακούω που λέτε τον Πρόεδρο να λέει ότι για την έξοδο της οικοδομής από το αδιέξοδο , θα πρέπει το κράτος να κάνει αναστολή για κάποια χρόνια του Πόθεν Έσχες για την οικοδομική δραστηριότητα!!Μέχρι να επαναφέρω το αυτοκίνητο στην πορεία του από το ξάφνιασμα που έπαθα , τον ακούω να συνεχίζει ακάθεκτος.
Είναι λέει πασίγνωστο ότι ο Έλληνας έχει παράλληλα "μαύρα" εισοδήματα από την κάθε λογής παραοικονομία. Τώρα λόγω του Πόθεν Έσχες εμποδίζεται λέει να επενδύσει στην οικοδομή, έτσι αυτά τα χρήματα πάνε χαμένα και φεύγουν σε άσχετες αγορές και πάνε στο εξωτερικό.Θα πρέπει επιτέλους ολοκληρώνει να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Ενώ αποφασίζω να κάνω μια στάση για να μην ρίξω το αυτοκίνητο σε κανένα στραγγιστικό κανάλι από την απόγνωση, ο γίγαντας Τέρενς υπερθεματίζει και συγχαίρει την Προεδράρα για τις ρηξικέλευθες και πρωτοποριακές θέσεις του !!
Είμαι σίγουρος και ότι όλοι οι φοροφυγάδες , οι λαθρέμποροι πάσης φύσης ,οι έμποροι ναρκωτικών , οι "νονοί" και όλα τα λαμόγια που προσπαθούν να ξεπλύνουν χρήμα και ψάχνουν να βρουν ένα σωρό απίθανους τρόπους , θα υπερθεμάτιζαν και αυτοί μαζί σας για την λύση στο μεγάλο πρόβλημα που τους ταλανίζει τόσα χρόνια .Σίγουρα θα σας χρωστούσαν μεγάλη χάρη , αλλά ακόμα μεγαλύτερη εμείς σε αυτούς αφού θα έβγαζαν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση , οικοδομώντας την κατά βούληση.
Εδώ ειλικρινά ανήμπορος να αρθρώσω λέξη ,μου ήρθε στο μυαλό εκείνο το μυθιστόρημα του μεγάλου συγγραφέα της Sci- Fi , Harlan Ellison , το οποίο έδωσε και τον τίτλο στην σημερινή ανάρτηση.

Read more...

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ Νο 2 !!


Επανέρχομαι στο θέμα του Ισλάμ και της επικίνδυνης πλέον ξεδιαντροπιάς και αχαριστίας των Εν Ευρώπη μουσουλμάνων και του ύπνου του δικαίου που κοιμούνται πολλοί δικοί μας
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω δημοσίευμα και τα σχόλια δικά σας.

Από εμένα πλέον NO COMMENT.

Υ.Γ. Να δεις έτσι όπως πάνε τα πράγματα που στο τέλος θα καταφέρουν και εμένα να αρχίσω να συμπαθώ τους Σταυροφόρους (παλιούς και καινούριους) και ας μακέλεψαν την Κωνσταντινούπολη το 1204 και ας έκαναν άνω κάτω των κόσμο την τελευταία 10ετία.

Read more...

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ


Είναι κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση παλαιότερα όταν διδασκόμασταν ιστορία κατά την σχολική μας εκπαίδευση.Βέβαια το πόσοι από εμάς έμαθαν πραγματικά ιστορία είναι άλλο πράγμα βέβαια. Αυτήν η έννοια που λέτε είχε να κάνει με τα συστήματα διακυβέρνησης και ονομαζόταν "φωτισμένη δεσποτεία" και εννοεί να επιλέγονται για να κυβερνήσουν άνθρωποι οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι λόγω ήθους μόρφωση και εκπαίδευσης .Η συγκέντρωση αυτών των χαρακτηριστικών στο πρόσωπό τους είναι αυτό που εξασφαλίζει υποτίθεται ότι θα κάνουν το καλύτερο για όλους.Αυτό μου άρεσε πάρα πολύ από τότε , αλλά μου άφηνε μια απορία. Πώς στην ευχή θα τους ξεχωρίζαμε τους πραγματικά "φωτισμένους" και μέσω ποιων μηχανισμών θα επιτρεπόταν σε αυτούς να αναλάβουν τις καίριες ηγετικές θέσεις?
Θεωρητικά η μορφή διακυβέρνησης που έχουμε σήμερα , αυτήν της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (sic) , θα μπορούσε υπό όρους να λειτουργήσει έτσι . Προϋποθέτει υψηλό επίπεδο μόρφωσης και εκπαίδευσής από τους ενεργούς πολίτες έτσι ώστε να μπορούν από τους ομοίους τους να ξεχωρίσουν τους κατάλληλους για το έργο της διακυβέρνησης .
Στην σύγχρονη Ελλάδα και αυτό έχει τις ρίζες του πίσω στα πρώτα της Ελληνικής Επανάστασης του '21 , μόνο αυτό δεν γίνεται.Η πελατειακή σχέση των ψηφοφόρων με τους πολιτικούς αποτελεί βασικό θρεπτικό υπόστρωμα για την διαφθορά και υπονομεύει την οποιαδήποτε προσπάθεια και επιλογή που βασίζεται σε καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια.
Έτσι με αυτό τον γνώμονα του "δούναι και λαβείν" γίνεται η επιλογή προσώπων για κάθε θέση και επίπεδο , από την καθαρίστρια μέχρι τον υπουργό Εξωτερικών.
Παλιότερα προσπαθώντας να ερμηνεύσω αυτό το φαινόμενο είχα σχεδόν πειστεί ότι έφταιγε η βαριά κληρονομιά της Τουρκοκρατίας , η οποία μας αλλοτρίωσε βαθιά και μας ενστάλαξε τον ραγιαδισμό και το ρουσφέτι στην καθημερινότητα μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά πίστευα διαχέονταν σε κάθε επίπεδο του δημόσιου βίου και αντανακλούσαν στην γενικότερη πορεία μας ως λαού στην σύγχρονη πάντα ιστορία.
Έτσι πορευτήκαμε θεωρώντας υποχρέωση μας να είμαστε υποτελείς, δεμένοι στο άρμα κάποιου ισχυρού , σταθερά ανίκανοι να χαράξουμε την δικιά μας πολιτική και να αφήσουμε το στίγμα μας στην ευρύτερη περιοχή , με κυβερνήτες ανθρώπους ικανούς μόνο στο ρουσφετολογικό αλισβερίσι και δεξιοτέχνες της αδράνειας.
Αυτήν η όποια προσκόλληση δεν μας βοήθησε και πολύ μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο. Η προσκόλληση στο άρμα της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θεωρώ ότι μας έχει αφήσει και ιδιαίτερα κερδισμένους . Αρκεί να σκεφτούμε μόνο την Μικρασιατική Καταστροφή και την Κύπρο και την σημερινή κατάσταση που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο στο Αιγαίο .
Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι οι διανοούμενοι μας που έπρεπε να αποτελέσουν μια πυξίδα μέσα στις θύελλες , αφυπνίζοντας τον λαό, ήταν παθολογικά προσκολλημένοι στην κομμουνιστική ιδεολογία , πιο τυφλοί από τους τυφλούς , ανίκανοι να δουν το πραγματικό πρόσωπο της τότε Σοβιετικής Ένωσης , κάνοντας αντίδραση για την αντίδραση , τότε συμπληρώνεται η εικόνα.
Το θέμα είναι ότι εμείς ως υποτακτικοί των ΗΠΑ επιτρέψαμε να μπει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ με τα ίδια δικαιώματα αν και δεν είχε συνεισφέρει τίποτα στον Β' Παγκόσμιο.Αντίθετα η Τουρκία έπαιξε έξυπνα το χαρτί του επικείμενου Ψυχρού Πολέμου και κατάφερε τα όσα κατάφερε. Το τί καταφέραμε εμείς είναι προφανές σήμερα. Με μια χαρακτηριστική ασυνέχεια και ασυνέπεια στην εξωτερική μας πολιτική με απουσία οράματος και πρωτότυπης σκέψης , καταλήξαμε να είμαστε οι παρίες του ΝΑΤΟ , ο πιο αδύναμος κρίκος , που είμαστε γνωστοί για την δειλία , την υποχωρητικότητα και την μεμψιμοιρία μας. Βέβαια ένας προσεκτικός αναλυτής θα καταλάβαινε ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε και αλλιώς αφού την εξωτερική πολιτική την αντιλαμβανόμασταν πάντα με όρους εσωτερικής κατανάλωσης και κομματικής αντιπαράθεσης. Η σημερινή ασταθής εποχή μετά την κατάρρευση τη Σοβιετικής Ένωσης απαιτεί επανασχεδιασμό , σοβαρότητα και τόλμη , στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι λείπουν από εμάς.
Αντίθετα η Τουρκία έχει καταφέρει να αναπροσαρμόσει την πολιτική της , επαναπροσδιορίζοντας στόχους και συμμαχίες , αντιλαμβανόμενη ότι η αυστηρή προσκόλληση της στις ΗΠΑ δεν είναι πλέον επωφελής για αυτήν, δεδομένης και της αντιπαράθεσης με τον μουσουλμανικό κόσμο. Αυτά οφείλονται στην ανάληψη του Υπουργείου Εξωτερικών από έναν γνωστό Πανεπιστημιακό και Θεωρητικό του λεγόμενου Στρατηγικού Βάθους της Τουρκίας . Σε αυτόν οφείλεται όλη αυτήν η εμπνευσμένη πολιτική της γείτονος τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τους ενεργειακούς αγωγούς, την Ρωσία , τις σχέσεις με το Ισραήλ , τις αραβικές χώρες , τον Καύκασο , που έχει μετατρέψει την Τουρκία σε περιφερειακή δύναμη και κάνοντας τον Ομπάμα να την επισκεφτεί άρον - άρον μόλις ανέλαβε Πρόεδρος.Χρειάστηκε ιδιαίτερη τόλμη για όλα αυτά δεδομένου ότι συνεπαγόταν και ρήξη με τις αρχές του "κεμαλικού δόγματος", ένα πράγμα σχεδόν ιερό στην Τουρκία , επειδή κατάλαβε ορθώς ότι αυτό αν και εξυπηρέτησε τόσα χρόνια τον σκοπό του , στην σύγχρονη πλέον εποχή την οδηγεί σε εσωστρέφεια.
Ο ίδιος υπουργός μάλιστα είναι οπαδός την αξιοκρατίας θεωρώντας -και εφαρμόζοντας- ότι την Τουρκία θα πρέπει να την εκπροσωπούν οι ποιο άξιοι ανάμεσα στους άξιους.
Αλήθεια ποιος δικός μας πρωθυπουργός έδωσε ποτέ σημασία σε άξιους πνευματικούς ανθρώπους με πρωτότυπη σκέψη και χρησιμοποιώντας τους για το όφελος της χώρας ;Που να τον αφήσουν οι πελατειακές σχέσεις και τα εσωκομματικά γραμμάτια. Ο Ταγίπ Ερντογάν όμως δεν έχει αυτά τα κολλήματα . Ξέρει ότι σε εθνικά θέματα δεν χωράν ρουσφέτια και γραμμάτια και χάρες , γιαυτό και έβαλε τον Αχμέτ Νταβούτογλου Υπουργό Εξωτερικών.
Εμείς τι κάνουμε; Καταλήξαμε να παίρνουμε μαθήματα διπλωματίας ,γεωπολιτικής αξιοκρατίας και φωτισμένης δεσποτείας από τους πασάδες της Υψηλής Πύλης . Ντροπή μας .


Υ.Γ. Αν θέλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά, εμπεριστατωμένα και νηφάλια , για τα παραπάνω πράγματα διαβάστε κάποιες από τις αναλύσεις του Βασίλη Μαρκεζίνη , ενός εξαίρετου επιστήμονα και πνευματικού ανθρώπου ,τις απόψεις του οποίου παρακλουθώ εδω και κάμποσα χρόνια.Κάντε κλικ εδώ και εδώ .
Με αφορμή τις δικές του σκέψεις οδηγήθηκα σε αυτους τους προβληματισμούς.
Διαβάζοντας κανείς τις "αιρετικές" και ρηξικέλευθες απόψεις του , καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν τον αξιοποιούν οι πολιτικοί μας αρχηγοί.Θέλει αρχ.....ια για να τολμήσει κανείς να κάνει εμπνευσμένη πολιτική και να αγνοήσει τις εσωτερικές και τις υπερατλαντικές σειρήνες.

Read more...

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ !!


Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα για την σφαγή που έγινε σε μια πόλη του Πακιστάν ονόματι Γκόιρα , την οποία άκουγα για πρώτη φορά. (Κάνε κλικ εδώ για το πλήρες άρθρο)
Στην συγκεκριμένη πόλη ένα πλήθος εξαγριωμένων μουσουλμάνων πυρπόλησε μια κατοικία χριστιανών με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο επτά μέλη της οικογένειας και από την πυρκαγιά που ξέσπασε να τραυματιστούν άλλα 20 άτομα. Ποια ήταν η αιτία που εξαγρίωσε το μουσουλμανικό όχλο; Μια υποτιθέμενη φήμη σύμφωνα με την οποία οι χριστιανοί σε μια ιδιωτική γαμήλια τελετή έκαψαν το Κοράνι !
Δεν πιστεύω να σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά ;
Στο Πακιστάν οι χριστιανοί αποτελούν το 5% του πληθυσμού και θεωρούνται πολίτες 2ης κατηγορίας και αποκλείονται δια νόμου από την ανάληψη αξιωμάτων και κυβερνητικών θέσεων.Βέβαια τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στις περισσότερες από τις χώρες που επικρατούν οι πιστοί του Προφήτη. Τελευταία οι επιθέσεις εναντίων των χριστιανών πληθαίνουν και πάντα με την ίδια αφορμή , διαδόσεις για βεβήλωση του Κορανίου . Από εκεί και πέρα το ξέσπασμα επεισοδίων είναι απλά θέμα χρόνου.
Ειλικρινά απορώ πότε θα καταλάβουν όλοι οι πολιτικά ορθοί αριστερίζοντες βολεμένοι διανοούμενοι του κώλου , ότι το Ισλάμ με την σημερινή του μορφή αποτελεί απειλή για τον ελεύθερο κόσμο. Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ γιατί εμείς στις χώρες μας θα πρέπει να υποκλινόμαστε και να διατηρούμε μια αμυντική και ένοχη στάση απέναντι στις μουσουλμανικές μειονότητες και να τους παραχωρούμε προνόμια που στην ουσία συρρικνώνουν τα αντίστοιχα δικά μας. Εννοείται ότι αντίστοιχα προνόμια ούτε κατά διάνοια δεν παραχωρούνται από αυτούς στις χώρες τους.
Με κάθε βήμα που κάνουμε πίσω αυτοί αποθρασύνονται και γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί και διεκδικητικοί. Στο τέλος θα απαιτούν να φοράνε μαντήλα και οι μη μουσουλμάνοι! Σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω πως θα πρέπει εμείς οι χώρες του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ κόσμου να πέσουμε στην παγίδα και να αρχίσουμε τα "πογκρόμ" κατά των μουσουλμάνων γιατί έτσι χάνουμε τις αξίες που μας προσδιορίζουν ως προηγμένες κοινωνίες και γινόμαστε όμοιοι με αυτό αναθεματίζουμε. Αυτό που πρέπει είναι γίνει κατανοητό είναι ότι εδώ που έρχονται οι κάθε λογής μετανάστες ( και δεν εννοώ μόνο την Ελλάδα απαραίτητα) είτε λατρεύουν τον Αλλάχ είτε τον Άχουρα Μάζντα , δεν είναι όπως τα ήξεραν αλλά όπως τα βρήκαν. Εδώ ή θα συμπορευτούν με τους νόμους μας και θα κάνουν ότι κάνουμε και εμείς , όπως το κάνουμε και θα μιλάν την γλώσσα μας , αλλιώς ας επιστρέψουν με το καλό από εκεί που ήρθαν.
Δυστυχώς έχουμε μεταβληθεί σε κοινωνίες που οι λίγοι και διαφορετικοί, είτε λόγω θρησκείας είτε φυλής είτε σεξουαλικής ιδιαιτερότητας επιβάλλουν την θέληση τους στους πολλούς με το πρόσχημα της μειονοτικής προστασίας , ποντάροντας στην ενοχική συνείδηση των δυτικών κοινωνιών .Τώρα αν αυτό δεν λέγεται φασισμός τότε δε ξέρω πως λέγεται.


Μην φανταστείτε ότι είμαι κανένας υπέρμαχος της χριστιανικής Θρησκείας ή κανένας από τους απολογητές του αμερικανικού ονείρου κατά Ρίγκαν, Μπους και Τσέινι.Είμαι απλά ένας ο οποίος ενοχλείται αφάνταστα από την αναχρονιστική βαρβαρότητα που κρύβει το Ισλάμ και απορώ με τους προστάτες του εδώ στον "Δυτικό" κόσμο . Ειλικρινά η διανοούμενη κυρία των Αθηνών ή του Λονδίνου με το τσιγάρο στο ένα χέρι , το απεριτίφ στο άλλο και το σινιέ φόρεμα ,που κάνει κήρυγμα υπέρ των καημένων καταπιεσμένων μουσουλμάνων που δεν τους χτίζουμε οι κακοί Ευρωπαίοι τζαμί σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο ,ξέρει άραγε ποια θα ήταν η θέση της αν είχε γεννηθεί.. στο Ισλαμαμπάντ για παράδειγμα ;
Ε ρε βούρδουλας και μπούρκα που θα έπεφτε.
Ειλικρινά ώρες ώρες απορώ με την αφέλεια κάποιων η οποία αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνη θα ήταν πράγματι για γέλια.

Read more...

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP