Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

BACK TO THE FUTURE

Μου έστειλαν με email το παρακάτω βιντεάκι , προφανώς διαφημιστικό της εταιρίας Corning η οποία ειδικεύεται σε εφαρμογές γυαλιού και κεραμικών υψηλής τεχνολογίας.
Το βίντεο οραματίζεται ( και προπαγανδίζει) ένα high tech κόσμο, με διαδραστικές οθόνες , έξυπνη τεχνολογία στην καθημερινότητα. Ακόμα και όταν χέζεις, τα πλακάκια του μπάνιου μετατρέπονται σε διαδραστική οθόνη και διαβάζεις τα email σου. Για τόση τεχνολογία μιλάμε. Χαρούμενοι εργαζόμενοι, μαύροι , κίτρινοι και λευκοί- για να περνά και το μήνυμα της πολυπολιτισμικότητας- δουλεύουν αρμονικότατα σε ιδανικά εργασιακά περιβάλλοντα.
 Μιλάμε για μια ιδεατή κατάσταση που όλοι (σχεδόν) ονειρεύονται.
Βασικά μιλάμε για τόση αποστείρωση που σε μια δόση ευχόμουν να πεταχτεί ο Sly με τον Wesley  από το Demolition Man και να τα κάνουν όλα πουτάνα.
Όλα αυτά πάρα πολύ ωραία και εντυπωσιακά και πολύ σύντομα θεωρώ πως θα είναι εφικτά και σε επίπεδο ευρέως καταναλωτικό.
Το ερώτημα πλέον για μένα είναι ένα.

Για κάθε έναν που θα απολαμβάνει αυτήν την τέλεια, αποστειρωμένη και high tech ζωή , πόσοι άραγε θα είναι στην ανέχεια και στην μιζέρια.

Γιατί αν υπάρχει κανένας που πιστεύει ότι οι πόροι του πλανήτη  και το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης (λέμε τώρα ανάπτυξη) που κυριαρχεί σήμερα, μπορεί να συντηρήσει για πολλούς τέτοιο επίπεδο καταναλωτισμού και πολυτέλειας καλύτερα να ξυπνήσει τώρα.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP