Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Το χρώμα του χρώματος και ο αποπροσανατολισμός


Το post αυτό είναι τρόπον τινά συνέχεια του προηγούμενου και ως αφορμή για την συγγραφή του στάθηκε ένα σχόλιο που με έβαλε σε κάποιες σκέψεις. Ο ανώνυμος σχολιαστής είπε πως οι μαγαζάτορες κάνουν τόση φασαρία για τους καπνιστές επειδή αφενός είναι περισσότεροι και αφετέρου αφήνουν περισσότερα χρήματα στα μαγαζιά.
Καταρχήν, δεν νομίζω ότι είναι αναγκαστικά περισσότεροι.Απλά με την σημερινή αφόρητη κατάσταση των τεκέδων που επικρατεί, μόνο οι καπνιστές μπορούν να βγαίνουν άνετα. Σκεφτείτε υπάρχουν και αρκετοί που δεν βγαίνουν επειδή έχουν π.χ. παιδιά και δεν μπορούν να τα πάρουν λόγω τσιγάρου, ιδίως τις απογευματινές ώρες ή απλά αισθάνονται αποπνικτικά.
Υπολόγισε ποτέ κανένας πόσοι είναι αυτοί ; 
Ας σκεφτούμε όμως λίγο το θέμα της περίφημης κατανάλωσης.
Ας ξεκινήσουμε από τα σκυλάδικα όπου πάνε τα Cohiba και τα  Romeo y Julietta σύννεφο, μαζί με τις "πέρδικες" και τα "Τσίβας". Εκεί η (υπέρ) κατανάλωση καπνού και αλκοόλ είναι απαράβατος νόμος προς μεγάλη χαρά των καταστηματαρχών.
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά τα μαγαζιά δεν κόπτονται καθόλου για σένα και την ελεύθερη βούλησή σου, τα δημοκρατικά σου δικαιώματα ή την υγεία σου, το κέρδος τους κοιτάνε και μόνο το κέρδος τους . Τους μαγαζάτορες τους συμφέρει ο "ζαλισμένος" από το συνδυασμό αλκοόλ-τσιγάρο πελάτης, γιατί έτσι πολύ απλά τα "παντελονιάζουνε" χοντρά . Τώρα τι γίνεται με την συνολική ζημιά στην υγεία και στην τσέπη σου, απλά χεστήκανε. Σαν ευρώπουλο σε βλέπουν αράπη μου, που λέει και ο Πανούσης.
Τις τελευταίες μέρες αντί να συζητάμε για το πως θα πρέπει ο κόσμος και κυρίως τα νέα παιδιά, να κόψουν το τσιγάρο επειδή απλά ΣΚΟΤΩΝΕΙ, αντίθετα συζητάμε "περί όνου σκιάς" για ντεμέκ δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερίες και για................ εισοδήματα μαγαζιών.
Στην ουσία τι γίνεται. Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα, όλοι αυτοί που κερδίζουν από τον εξαρτημένο καπνιστή. Ναι μην τσαντίζεστε αγαπητοί καπνιστές ,  εθισμένοι είστε και αυτά που λέτε οι περισσότεροι πως το κόβετε όποτε θέλετε είναι απλά μαλακίες.
Αυτοί που σου πουλάνε τον καπνό, κερδίζουν από την έξη σου και δεν νοιάζονται καθόλου αν θα πάθεις καρκίνο εσύ και όλοι όσοι αναπνέουν τον καπνό σου
Αυτοί που σε φορολογούν για τον καπνό, αλλά κάνουν πως ενδιαφέρονται για την υγεία σου με το να θεσπίζουν νόμους για την απαγόρευση του καπνίσματος.
Αυτοί που σε μαντρώνουν σε μαγαζιά σε ποτίζουν από πάνω αλκοόλ μαζί με το τσιγάρο που καπνίζεις και κάνουν πως ενδιαφέρονται για το αναφαίρετο δικαίωμα σου να καταστρέφεις την υγεία σου και των υπολοίπων που αναπνέουν τον καπνό σου. 
Με λίγα λόγια εκμεταλλευόμενοι τον εθισμό σου ένα ολόκληρο κύκλωμα κερδίζει από σένα. Εσύ απλά καταστρέφεις την υγεία σου ( και των άλλων ) , αλλά σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να ξεκίνησες από μόνος σου το αντάρτικο επειδή γράφεις τους νόμους στα αποτέτοια σου και συντηρείς το κέρδος τους.
Για μένα είσαι απλά ένας ταλαίπωρος με έναν εθισμό, που σε εκμεταλλεύονται αλύπητα όλοι και εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι μια.
Αλήθεια, χέσε τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα.
Το αν θα απαγορευτεί με νόμους το κάπνισμα είναι και πρέπει να είναι δευτερεύων ζήτημα. Το θέμα είναι πως πρέπει να αντιληφθεί κανείς τι συνέπειες έχει το κάπνισμα.
Ναι σε σένα μιλάω, που μόλις ανέβεις στον 2ο όροφο από τις σκάλες και πάει να πεταχτεί η καρδιά από το στόμα σου.
Ναι σε σένα μιλάω επίσης, με την διάμετρο μέσης 1.20, που ενώ βλέπεις μπάλα και ανοίγεις το  δεύτερο πακέτο αποκαλείς "πτώμα" τον Φορλάν επειδή δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του στο γήπεδο !!

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP