Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ξανά περί καπνίσματος

Για το θέμα της απαγόρευσης του καπνίσματος δεν θα σταματήσω να ασχολούμαι. Τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο θέμα τις έχω πει εδώ , οπότε δεν θα τις ματα-ξαναεπαναλάβω..
Θα θυμάστε μια προηγούμενη ανάρτησή μου, σχετικά με μια επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
Η επιστολή εστάλη μέσω email στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Υπουργό Υγείας και στον εκπρόσωπο τύπου του Πρωθυπουργού.
Ένα μήνα μετά μου ήρθε η παρακάτω απάντηση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που για να είναι ειλικρινής δεν την περίμενα.

για ευνόητους λόγους έχω σβήσει τα προσωπικά μου στοιχεία.
Σύμφωνα με την παραπάνω επιστολή η κεντρική κυβέρνηση έχει πλέον "νίψει τας χείρας της" ως προς την εφαρμογή των μέτρων, αφού εναπόκεινται πλέον στους νέους Περιφερειάρχες και δημάρχους, οι οποίοι γνωρίζετε με τι ακραία πελατειακά κίνητρα και λογικές κινούνται.
Όσο για την εξουσία που ασκεί η δημοτική αστυνομία ας μην συνεχίσω. Το Λιμενικό σώμα είναι αξιόπιστο, αλλά και τα χέρια τους πολλές φορές είναι δεμένα στα πλαίσια της πελατειακής λογικής και της Ελληναρίστικης νοοτροπίας.
Πάντως δεν πρέπει να αφήσουμε το θέμα έτσι. Σε λιγότερο από ένα μήνα αναλαμβ'ανουν οι νέοι αιρετοί άρχοντες.
Ας τους θυμίσουμε όλοι με επώνυμα  email και επιστολές τις υποχρεώσεις  τους, όπως απορρέουν από τον 3868/2010 (ΦΕΚ Α΄ 129/3-8-2010) και από τον Γ.Π. οικ. 104720 από 25-8-2010 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 1315/25-8-2010).

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP