Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Περί διλημμάτων


Παντού στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,  έχουμε τεθεί προ του εκβιαστικού διλήμματος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ο ΓΑΠ και οι λοιποί λακέδες του από τη μια ποντάρουν στα αντιδεξιά αντανακλαστικά πολλών Ελλήνων και από την άλλη μας καλούν να ψηφίσουμε "αυτοδιοικητικά".
Τώρα πως εννοεί ο καθένας το "αυτοδιοικητικά" είναι μια άλλη κουβέντα.

Ο Σαμαράς να εφαρμόζει ακριβώς αυτήν την μεθοδολογία αντιπολίτευσης που έφερε τον ΓΑΠ στην εξουσία μετά τον ρίψασπι πρωθυπουργό του διαγγέλματος του Μπαϊρακτάρη.
Στην ουσία αυτό που λέει και αυτός είναι μια παραλλαγή του "λεφτά υπάρχουν. Πιθανόν στη ΝΔ να ποντάρουν στον κρυμμένο θησαυρό του Αλή Πασά που ψάχνουν στα Τρίκαλα.

Ο Καρατζαφέρης για ακόμα μια φορά να δικαιώνει την προσωνυμία "κωλοτούμπας".

Το ΚΚΕ να επιμένει ότι και στον 2ο γύρο εξακολουθεί να στηρίζει την λαϊκή συσπείρωση! Αυτό και αν είναι υπερβατική στάση.

Οι Συνασπισμένοι εντός και εκτός μαντριού να είναι στην γνώριμη στάση τους μετά την μεταπολίτευση, αυτή του  "αναντικατάστατου" συνδιαλλαγόμενου, που στήνει σε όλους κώλο για μια θέση . Για ακόμα φορά δικαιώνουν τον τίτλο των βολεμένων του συστήματος. Στην ουσία  συνήθως πουλάνε τις αριστερές ψήφους στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ (σπανιότερα) για την καρέκλα.
Εγώ πάντως έχω μερικές απορίες που τρυπάνε το μυαλό μου τώρα στην αντάρα αυτής της γαλαζοπράσινης διελκυστίνδας.

Που πήγε αλήθεια  όλη αυτήν η πολιτική παρακαταθήκη που κληρονόμησε και εκμεταλλεύτηκε ο Αντρέας το 1981 ;
Μάλλον έγινε κουρελόχαρτο στα χέρια των πολιτευτάδων και συντρίμμια στα γρανάζια της διαπλοκής, όλων αυτών που πούλησαν το αίμα των παππούδων τους για μια θεσούλα , ένα Cayenne και ένα εξοχικό.

Πως καταφέρανε έτσι οι επίγονοί του Ανδρέα να εξισώσουν στα μάτια των Ελλήνων το ΠΑΣΟΚ με την δεξιά;

Πως γίνεται ο γιος του να είχε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο συνοδοιπόρους του και τώρα τον Καμίνη για πουλέν του ;

Είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη να έχει να επιλέξει ανάμεσα στον Μπουτάρη και τον Γκιουλέκα  και τόσα χρόνια να είναι δεμένη στο άρμα του Άνθιμου  και του Ζορρό ; 

Είναι δυνατόν η Αλέκα να εξακολουθεί να δηλώνει ότι ότι ο Στάλιν ήταν ένας διορατικός ηγέτης και ακόμα να την ακούνε κάποιοι ;

Πως να και τι να ψηφίσουμε κάποιοι αυτή την Κυριακή;

Ειλικρινά δεν μπορώ άλλες αναλύσεις για το λευκό, το άκυρο και την αποχή. Δυστυχώς αισθάνομαι εγκλωβισμένος και είναι σαν να μου λένε αν θέλω να φάω τα σκατά ζεστά η κρύα.
Δεν μπορώ αλήθεια να δεχτώ ότι όλη η διαδικασία των εκλογών τελικά φτάνει πάντα στον ίδιο παρανομαστή.

Σας καταλαβαίνω όλους εσάς που τα διλήμματα του 2ου γύρου σας σκίζουν το μυαλό και την καρδιά γιατί και εγώ είμαι έτσι και για πρώτη φορά πιστεύω πως ότι και να κάνω λάθος θα είναι.
Αυτό είναι που με τρελαίνει στ' αλήθεια...

----------------------------------------------------


Αφορμή για αυτήν ανάρτηση ήταν μια άλλη ανάρτηση από το ιστολόγιο της Κατερίνας.

2 Σχόλια:

Ανώνυμος,  11 Νοεμβρίου 2010 στις 11:53 π.μ.  

To δίλλημα είναι πέραν από κόμματα. Θέλουμε νομιμοποίηση των μέτρων του μνημονίου; Θέλουμε το Καμίνη και το Μπουτάρη με τις γνωστές τους θέσεις να μας κάτσουν στο σβέρκο και να μας ρίχνουν τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη; Αν ναι ας αδιαφορήσουμε.

aldebaran 11 Νοεμβρίου 2010 στις 3:59 μ.μ.  

Δεν διαφωνώ ανώνυμε.
Το θέμα είναι άντε και δεν ψηφίζω τον Καμίνη και ρίχνω άκυρο ή λευκό ή και ψηφίζω Κακλαμάνη και βγαίνει αυτός.
Μετά τι γίνεται ; Θα μας βγάλουν από το μνημόνιο ; Ή θα κηρύξουν τις πόλεις και τις περιφέρειες ελέυθερες ζώνες εκτός μνημονίου;
Το πρόβλημα πάει πιο βαθειά από το δίλημμα αυτό.
Στην ουσία με στενοχωρεί ότι δεν υπάρχει βιώσιμη αξιοπρεπής εναλλακτική πρόταση.
Κανένας δεν προτείνει τίποτα εκτός μνημονίου ή εκτός των μηχανισμών της ΕΕ με εξαίρεση την γνωστή κασέτα του ΚΚΕ που ακόμα και αν του δίναμε αύριο την εξουσία, δεν θα ήξερε τι να την κάνει.
Στην ουσία πάνε να μας πούνε ότι αφού καταστραφήκαμε τώρα θα ζήσουμε με τα ερείπια και το καμουφλάρουν κάτω από γιρλάντες.

Μακάρι κάποιο από τα κόμματα να πρέσβευε έστω και κάτι τρελλό ή και αυτοκτονικό, ας ήταν κάτι διαφορετικό από αυτήν την παθητικότητα ή την γιαλαντζί επαναστατικότητα του ΚΚΕ.

Κάτι σαν και αυτό που θα δημοσιεύσω στην επόμενη ανάρτησή μου.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP