Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Περι εξοπλισμών


Η κατασκευή φανταστικών εχθρών και οι συνδεόμενες με αυτούς αμυντικές δαπάνες οδηγούν τις χώρες σε οικονομικό αδιέξοδο, βρίσκει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Σημειώνει ότι ενώ στο παρελθόν κατασκευάστηκαν και στην Τουρκία φανταστικοί εχθροί, αυτό έχει σταματήσει στην εποχή της δικής του κυβέρνησης.

Σε ομιλία που έκανε το περασμένο Σάββατο κατά την έναρξη του Πανεπιστημίου Πιρί Ρεΐς στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε ότι «στο παρελθόν υπήρχε η έκφραση ότι η Τουρκία είναι περιστοιχισμένη από τρεις πλευρές από θάλασσα και από τέσσερις πλευρές από εχθρούς. Επί χρόνια, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε για τη θάλασσα, αλλά ξοδεύτηκαν η ενέργεια και η ελπίδα της χώρας μας στο όνομα των φανταστικών εχθρών. Η Τουρκία ασχολήθηκε επί χρόνια με τους φανταστικούς εχθρούς που κατασκευάστηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό και δεν κατάφερε να αφιερώσει χρόνο στις θάλασσές της, τα μέταλλά της, τους ποταμούς της και, το κυριότερο, στον άνθρωπό της, το ανθρώπινο δυναμικό της, στους νέους, τα παιδιά και την παιδεία, δηλαδή στο μέλλον της».

«Υποθηκεύετε το μέλλον σας»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνησή του εδώ και οκτώ χρόνια προσπαθεί αν αντιστρέψει την αντίληψη αυτή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Πίσω από την κρίση αυτή βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς», είπε. «Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς. Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζουν και αναπτύσσονται συνεχώς. Οταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος».

Σημειώνεται ότι η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» σε χθεσινό της δημοσίευμα έγραψε ότι σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να τεθεί υπό την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου η νέα μορφή του δόγματος εθνικής στρατηγικής. Στο δημοσίευμα σημειώθηκε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή ως προς τον χαρακτηρισμό της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο εκ μέρους της Τουρκίας ως αιτίας πολέμου.

Πηγή Ελευθεροτυπία

------------------------------------------------------------------------------------

Όλα αυτά πολύ καλά, δεν μας είπε και τίποτα ιδιαίτερα άγνωστο , τουλάχιστον στους περισσότερους.
Η κούρσα των εξοπλισμών βέβαια είναι ένα μέρος της οικονομικής μας κρίσης.
Ας μείνουμε όμως λίγο σε αυτούς.
Το θέμα είναι πως και λεφτά δίναμε για τους εξοπλισμούς επί δεκαετίες , ματώσαμε οικονομικά ως έθνος, φτάσαμε στο γκρεμό, αλλά και κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα ή αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είδαμε.
Μίζες, ρεμούλες, άχρηστα όπλα, σαβούρα υλικό και προμήθειες για τον Στρατό και θησαυρισμός των μεσαζόντων. Σας παρακαλώ μην μου πει κανένας για τα δέκα καλά αεροπλάνα ή τα 5 καλά πλοία. Το θέμα είναι το σύνολο.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή δυστυχώς και μιλάει για ελλιπέστατη πολεμική εκπαίδευση, οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν να σκοπεύουν και πως να μάθουν όταν ενώ ξοδεύονται δις παρόλα αυτά δεν υπάρχουν σφαίρες για εκπαίδευση;;; Να χέσω μέσα στα υποβρύχιά μας.
Η πραγματικότητα μιλάει για άθλιο υλικό και εξοπλισμό.
Τι να μιλήσω για τις άθλιες αρβύλες ή για τα τεντόπανα που μοστράρουν για στολές ; Που να μιλήσουμε και για ποιο εξειδικευμένο υλικό με μεμβράνες αδιάβροχες τύπου Gore-tex και λοιπά , σενάρια Sci-fi. Αυτέ είναι μόνο για λίγες παρελάσεις , επειδή είναι ακριβά !!!
Ή να μιλήσω για τους τενεκέδες που ονομάζονται G3 ;
Ή να μιλήσω που έπρεπε να περάσεις 2 χρόνια με δυο ζευγάρια άρβυλα, δυο φόρμες , πέντε βρακιά και πέντε ζευγάρια κάλτσες.
Για την ιστορία υπηρέτησα 2 χρόνια στις ειδικές δυνάμεις και ούτε μια φόρμα ή ένα άρβυλο της προκοπής δεν φόρεσα, φαντάσου ο υπόλοιπος στρατός. Ας μην μιλήσω για τον υπόλοιπο ειδικό εξοπλισμό. Μόνο η αυτοθυσία μόνιμων και εφέδρων έσωζε την κατάσταση.
Ή να μιλήσω για το φαί που δεν τρωγότανε αλλά κάποιοι χρυσοπληρώνονταν για αυτό ;
Πόσα ακόμα θα μπορούσαν παλαιότεροι και νεότεροι να συμπληρώσουν.......

Που πήγαν όλα αυτά τα δις ρε γαμημένοι ιθύνοντες ;

Ακούγαμε συνέχεια το παραμύθι περί κόστους κλπ. Σήμερα που αρχίζουμε να υποπτευόμαστε τι έγινα όλα αυτά, ένα πράγμα ρωτώ ;

Ποιους θα δέσουμε στα κανόνια και πότε ;

1 Σχόλια:

Aνεμος 7 Οκτωβρίου 2010 στις 1:47 π.μ.  

Συμφωνώ απόλυτα
Εσύ ξέρεις απο μέσα τι γίνεται
Η απάντηση είναι φίλε οτι στην μέση τρώνε και σε μιζες
Το είπα στο ράδιο θα ξαναπαιχτεί σήμερα στις 9

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP