Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ


Ειλικρινά έχω εκνευριστεί απίστευτα με όλες αυτές τις δημοσιεύσεις από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο σχετικά με το νέο νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
Αναπαράγονται συνέχεια διάφορες δηλώσεις περί χαριστικής βολής στην οικονομία και περί στραγγαλισμού των επιχειρήσεων (εστιάσεως, διασκέδασης) σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
Δηλαδή για να έχουμε καλό ερώτημα, αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση δεν θα μιλούσε κανένας ;
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ,ΟΛΟΙ το ήξεραν ότι θα τιθόταν σε εφαρμογή ο νόμος. Ακόμα και μετά τις γελοιότητες του νόμου Αβραμόπουλου περί τετραγωνικών κλπ , όλοι ήξεραν ότι ήταν απλά θέμα χρόνου και ότι προετοιμαζόταν το έδαφος και οι πολίτες.
Σήμερα πέφτουν όλοι από τα σύννεφα και εξεγείρονται.
Να χαρώ εγώ επαναστάτες του κώλου που δεν σηκώνουν ζυγό στον τράχηλο. Εδώ βρήκαν να το παίξουν ανυπάκουοι.
Δεν εξεγείρεται κανένας που πληρώνει 4 και 5 ευρώ τον καφέ που σε κάθε Ευρωπαική πρωτεύουσα δεν κάνει πάνω από 2.
Δεν εξεγείρονται που πληρώνουν 6 και 7 ευρώ μια γουλιά μπύρα όταν σε κάθε Ευρωπαική πρωτεύουσα (ακόμα και στις πλέον ακριβές) δεν κάνει πάνω από 5 ευρώ η διπλάσια ποσότητα.
(Καλά ας μην μιλήσω και για τα άλλα πολύ σοβαρότερα, που έχουν καταπιεί αμάσητα οι Ροβεσπιέροι νεο-έλληνες ).
Υπάρχουν δε τόσο γαμάτα άτομα που ενώ ξέρουν το νόμο ρωτάνε τον καταστηματάρχη, αν μπορούν να καπνίσουν.
Αλήθεια γιατί δεν ρωτά κανένας τον τροχονόμο αν μπορεί να περάσει με κόκκινο ;
Στο τέλος τον εκβιάζουν και από πάνω ότι αν δεν καπνίσουν θα πάνε σε άλλο μαγαζί που θα τους αφήσει !!!
Να χαρώ εγώ συνανθρώπους και και Ελληνάρες.
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ως σοβαρό επιχείρημα για την μη απαγόρευση του καπνίσματος το μεράκλωμα και το αλκοολίκι στα μπουζούκια ;
Είναι δυνατόν όποιος έχει ένα μικρό παιδί να μην μπορεί να βγει το χειμώνα έξω σε μια καφετέρια με το παιδί του για μια ώρα, λόγω των θεριακλήδων που γράφουν τους πάντες στα παπαράκια τους ;
Είναι δυνατόν να καθορίζει την υγεία μας η ρέκλα του υπέρβαρου πότη και καπνιστή που θέλει να βλέπει αθλητικά (ουδεμία σχέση με τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ) στα καφέ και να κριτικάρει τους "άχρηστους" αθλητές "εν μέσω νεφών" ;
Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους είναι καταπάτηση της δημοκρατίας ;
Μα αυτήν την λογική γιατί με υποχρεώνουν να βάλω ζώνη στο αμάξι και μου κόβουν πρόστιμο; Δική μου είναι η ζωή ότι θέλω την κάνω και στα αρχίδια μου. Μην μου πείτε το επιχείρημα περί επιβάρυνσης των ασφαλιστικών ταμείων γιατί θα είχε πλάκα να βλέπαμε πόσο αυτά επιβαρύνονται με τις ασθένειες λόγω καπνού.
Συνέχεια ακούς ηλίθιες αερολογίες που περνιούνται για βαθιές φιλοσοφίες, περί ανεξαρτησίας, περιορισμού και ελεύθερης βούλησης που σαν υπόβαθρο έχουν την εξής απλή φιλοσοφία , "γουστάρω να καπνίζω και σας γράφω τους υπόλοιπους στον πούτσο μου και ας μην μου σηκώνεται λόγω του τσιγάρου από μια ηλικία και πέρα".
Στις άλλες χώρες οι άνθρωποι δεν έχουν μεράκια και καημούς ;Δεν θέλουν να διασκεδάσουν και να πιουν ή δεν το κάνουν λόγω καπνίσματος; Ή εκεί μόλις επιβλήθηκε η αντίστοιχη νομοθεσία οι επιχειρήσεις χρωκόπησαν; Μήπως έγινε το αντίθετο ;
Έχω δει σε πανάκριβο εστιατόριο στο Λονδίνο κυρία με γούνα και κοσμήματα που κάνουν όσα δεν θα βγάλουμε εμείς μια ζωή δουλεύοντας, να καπνίζει έξω στο πεζοδρόμιο. Εδώ δηλαδή ο κάθε γυφτοκάγκουρας είναι τόσο "γαμάω" και δεν συμμορφώνεται ;
Το αλκοόλ - επίσης νόμιμο ναρκωτικό- σκοτώνει ίσως περισσότερους από το τσιγάρο και η κατάχρησή του συνδέεται με σοβαρότατες κοινωνικές επιπτώσεις. Δεν σε αναγκάζει όμως κανένας να πιεις μαζί του , όπως γίνεται με το τσιγάρο
Δηλαδή τι είναι καλύτερο; Να μπαίνεις σε ένα μαγαζί και να μυρίζεις καθαριότητα και αποσμητικά ή τα τσιγάρα ; Αυτό ισχύει για όλους καπνιστες και μη.
Θυμάστε παλιά όταν κάπνιζαν και στα λεωφορεία και τα τρένα ;
Όταν το απαγόρευσαν όλοι έλεγαν ότι θα χρεοκοπήσουν επειδή δεν θα τα χρησιμοποιεί κανένας .
Έγινε έτσι ;
Ή το μετρό δεν το προτιμά κανένας επειδή δεν μπορεί να καπνίσει ;
Τις απόψεις μου για την τωρινή κυβέρνηση τις ξέρετε, όσοι παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μου.
Το συγκεκριμένο μέτρο είναι για μένα το μόνο σωστό πράγμα που έχει κάνει και θα έχει την επιδοκιμασία μου σε αυτό για την επιβολή του και ελπίζω να μην κάνει πίσω.
Φοβάμαι πως θα είναι το μόνο καλό πράγμα για το οποίο θα θυμόμαστε την κυβέρνηση του ΓΑΠ.

3 Σχόλια:

Ελληνόψυχος 14 Οκτωβρίου 2010 στις 12:21 μ.μ.  

Πες τα ρε φίλε!!! Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Ακριβώς έτσι είναι και από την πλευρά των μίντια. Σου λέει, ασε τους να ξεδώσουν ενάντια στον νόμο για την απαγόρευση, όσο τρώνε το πραγματικό παλούκι.

aldebaran 14 Οκτωβρίου 2010 στις 12:49 μ.μ.  

Ο νεοέλληνας "επαναστάτης" αυτός είναι φίλε Ε/Ψ.
Μαγκιά στην κοπελίτσα ή στον ταλαίπωρο ιδιοκτήτη στην καφετέρια που θα του πει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα , ενώ γλείφει τον κώλο του κάθε Μαυρογιαλούρου που μας έφερε σε αυτά τα χάλια.Φυσικά και σε αυτές τις εκλογές πάλι θα τον ξαναψηφίσει.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP