Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΗ


"Πριν από κάποιους μήνες η κ. Μπατζελή σε εκπομπή του MEGA είχε πει πως οι αποζημιώσεις που έδωσε ο Χατζηγάκης στους σιτοπαραγωγούς συνέβαλαν ώστε το 2008-9 να εκτοξευθούν οι τιμές στα σιτηρά με συνέπεια την ανεξέλεγκτη ανατίμηση προϊόντων του διατροφικού τομέα (αλεύρι, ψωμί, ζυμαρικά, είδη ζαχαροπλαστικής κλπ. ).
Η ίδια θα βάλει τάξη στα κυκλώματα των μονοπωλίων, των μεσαζόντων και των κερδοσκόπων.
Κάποιοι όψιμοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές , "επιστήμονες αγρότες" , όπως αυτοπροσδιορίζονται, με άρθρα τους στον τοπικό τύπο, προανήγγειλαν το χτύπημα των κυκλωμάτων των μεσαζόντων και του κυκλώματος στάρι-αλεύρι-ψωμί.
Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω πως κάποια "Μεγκάλα" κανάλια ανησυχούν για τις επερχόμενες ανατιμήσεις προϊόντων λόγω αύξησης του σταριού.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι αύξηση θα έχουμε στο αλεύρι-ψωμί όταν το 2008 η τιμή του σταριού είχε φτάσει τα 35-40 λεπτά και το ψωμί πέταξε από τα 50 λεπτά στα 70-80 λεπτά , ενώ σήμερα η τιμή του σίτου έχει "εκτοξευθεί" στα 16-20 λεπτά !!
Άρα οι αυξήσεις του 2008 υπερκαλύπτουν την σημερινή τιμή , άρα γιατί να αυξηθεί λοιπόν σήμερα το αλεύρι και το ψωμί ;
Τότε βέβαια ο κ. Χατζηγάκης δεν είχε καταλάβει τι συνέβαινε με τα καρτέλ γιατί είχε να ασχοληθεί με τους διορισμούς.
Μένω λοιπόν με την απορία, η κ. Μπατζελή γνώστης των καταστάσεων να δω τι θα κάνει για να κατατροπώσει τους κερδοσκόπους και να σταματήσει τις αυξήσεις στα είδη διατροφής ;
Μήπως όμως τελικά με τιμή σταριού 16-20 λεπτά θα έχουμε τιμή φρατζόλας 1 ευρώ για να εξυπηρετηθούν και αυτοί που μας βοήθησαν στην προσπάθεια κατάκτησης της εξουσίας ;
Ίδωμεν και παραμένουμε με την απορία . Ευχόμεθα δε να διαψευστούμε στην πρόβλεψή μας.

Στέργιος Γεωργόπουλος
Πολίτης-Παραγωγός-Καταναλωτής "
Σοφάδες

----------------------------------------

Η παραπάνω επιστολή δημοσιεύτηκε στις 17-8-2010 σε τοπική εφημερίδα της Καρδίτσας.
Σιγά - σιγά όπως βλέπετε ο κόσμος σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, αρχίζει να μην παραμυθιάζεαι πλέον απο το επικοινωνιακό παιχνίδι του ΓΑΠ και της εισαγόμενης, ξενοσπουδαγμένης και μισελληνικής παρεούλας του.
Οι αγρότες ιδίως , που βιώνουν στο πετσί όλο αυτό το αισχρό χρηματιοστηριακό παιχνίδι των κυκλωμάτων μεσαζόντων βιομηχάνων ,σιγά σιγά οδηγούνται στην απόγνωση.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP