Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Καιρός για σοβαρότητα




Από τον Τρυποκάρυδο

Ο πρώτος νεκρός δημοσιογράφος-blogger είναι ο Σωκράτης Γκιόλιας, και εμπνεύστηκε το Troktiko κύριοι, όχι κάποιο άλλο blog. Λέγεται πως η αιτία που τον σκότωσε η Σέχτα Επαναστατών ήταν μια έρευνα που ετοίμαζε για το Troktiko!

Τώρα αγαπητοί συντάκτες του Τρωκτικού είναι καιρός να αναλάβετε έναν άλλο ρόλο. Πλέον δε θα μπορείτε να κάνετε trash αναρτήσεις ελαφρά τη καρδία. Πλέον δεν έχετε αυτό το δικαίωμα! Δε ξέρω αν μετά από λίγο καιρό όλα αυτά θα ξεχαστούν, όπως άλλωστε γίνεται συνήθως σ' αυτή τη χώρα που δε θυμάται...
Πιστεύω βέβαια πως δε θα ακουστώ, σε λίγο καιρό όλα θα κυλούν με τους τους παλιούς "κανονικούς" τους ρυθμούς.

Όπως και να έχει το Troktiko.blogspot.com στάζει... αίμα αθώου τώρα πια, και δεν γνωρίζω αν αυτοί που έμειναν πίσω το έχουν αντιληφθεί ή είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Το Troktiko έπειτα από τις 17 σφαίρες που έριξαν νεκρό το Σωκράτη Γκιόλια έχει μετατραπεί σε σύμβολο για τους bloggers, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με το περιεχόμενο του. Και πάλι όμως δεν γνωρίζω αν οι συντάκτες του blog αντιλαμβάνονται το βάρος της ευθύνης όλου αυτού.

Οι σκεπτόμενοι αναγνώστες περιμένουν πια περισσότερα από το Troktiko, όχι αναρτήσεις για Τζούλιες και Ντούβλες, όχι αναρτήσεις για το τι προβάλεται στην τηλεόραση και για τα αποτελέσματα του στοιχήματος αλλά πραγματικές αποκαλύψεις και τις περιμένουν από το Troktiko και όχι από κάποιο άλλο blog, αφού αυτό ήταν το blog που χτύπησε πρώτο η τρομοκρατία!
Οι υπόλοιποι bloggers θέλουν το Troktiko να είναι μετατραπεί σε "σημαία" της ελληνικής μπλογκοσφαιράς, όχι μόνο από πλευράς επισκεψιμότητας αλλά κυρίως από πλευράς περιεχομένου.

Στο εξής οι συντάκτες του Τρωκτικού πρέπει να σκέφτονται πολύ πριν προχωρήσουν σε αναρτήσεις. Μετά τη δολοφονία του Σωκράτη δεν υπάρχει χώρος για αναρτήσεις σκουπίδια στα blogs! Πρέπει να κάνουμε όλοι οι bloggers σοβαρή δουλειά, όλοι και όχι μόνοι αυτοί που γράφουν στο Troktiko. Το χρωστάμε στο Σωκράτη! Πλέον έχουμε πόλεμο και δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια!

Σχόλιο :
Είναι γεγονός ότι πλέον δεν έχουμε καιρό και πολυτέλειες για μαλακίες. Αυτήν η ελαφρότητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας , λίγο Lifestyle, λίγη ¨σοβαρή ¨ειδησεογραφία μαζί με γαρνιτούρες από κώλους , βυζιά και κουτσομπολιά , κατά τα αμερικάνικα πρότυπα "ενημέρωσης" , έχει αποχαυνώσει όλο τον κόσμο.
Καιρός να σοβαρευτούμε ......

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP