Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΓΡΟΓΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ......ΑΓΡΙΟΥΣ


Είχαμε δεν είχαμε γίναμε διάσημοι εδώ στα Τρίκαλα.
Τόση διασημότητα για την πόλη μας είχαμε να δούμε από την εποχή που γινόταν γυρίσματα για το "Βέρα στο δεξί" . Ούτε καν τα Τσιτσάνεια δεν συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας έτσι όπως την συγκέντρωσαν οι 270 εκλεκτοί του Σωτήρη Χατζηγάκη . Μετά από χρόνια έμαθε και η υπόλοιπη Ελλάδα αυτό που στα Τρίκαλα αποτελούσε αντικείμενο γενικής θυμηδίας όταν εμείς οι Τρικαλινοί περνούσαμε από το BACCARAT και βλέπαμε τον πραγματικά άψογο επαγγελματία ιδιοκτήτη του και υπάλληλο της ΑΓΡΟΓΗ να περιποιείται κάθε βράδυ τους πελάτες του.
Αυτό που δεν ξέραμε οι περισσότεροι, γιατί αν το ξέραμε θα ξεραινόμασταν εντελώς από τα γέλια και θα είχαμε ατυχήματα , ήταν ότι η οργανική του θέση ήταν στην... Κρήτη !
Όταν δε κάποιοι αποπειράθηκαν σε κάποια δόση να τον "δουλέψουν" λίγο αυτός είπε ότι δεν έχει καθόλου ανάγκη την δουλειά και ότι τα ρούχα που φοράει κάθε μέρα κοστίζουν παραπάνω από τον μηνιαίο μισθό του (αληθές).
Τότε γιατί ρε μάγκα πήγες, σκέφτηκα όταν το άκουσα αυτό και δεν άφηνες κανένα ταλαίπωρο παιδάκι να φάει και κανένα κομμάτι ψωμί και ας μην φοράει PRADA ;
Μου θύμισε ειλικρινά τον Νικοπολίδη που ενώ τσεπώνει 600 χιλιαρικάκια κάθε χρόνο καταδέχτηκε να διοριστεί κηπουρός στον δήμο Κηφισιάς (λόγω EURO ) και παραιτήθηκε αφού τον έκραξαν.
Έκτοτε αποφεύγω και να περνάω από έξω από το μαγαζί του. Εντάξει όχι ότι πιο πριν ήμουν και θαμώνας . Γενικά η διακόσμηση του στύλ "Γαλλικός οίκος ανοχής του 19ου αιώνα" με μουσική Sakis Rouvas μάλλον δεν ταιριάζει στα γούστα μου από ότι έχετε καταλάβει.
Είδαμε και τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό και συμπατριώτη μας, να βγαίνει και να προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση. Ειλικρινά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γέλιο έπεσε εδώ. Βλέπετε ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν μια απίστευτη έπαρση τον καιρό της παντοδυναμίας τους .Τώρα τα κέρινα φτερά έλιωσαν και ο Ληθαίος είναι ρηχός τέτοια εποχή και τσακίστηκαν.
Τέλος πάντων από ότι έχω καταλάβει το πρόβλημα πολλών δεν ήταν ο παράτυπος διορισμός στην ΑΓΡΟΓΗ αλλά το γεγονός ότι και αυτοί θα ήθελαν μια μερίδα από την πίτα.Λυπάμαι αλήθεια -και το λέω από προσωπική πείρα- για κάποια (πολύ λίγα) εξαιρετικά παιδιά και επιστήμονες που έβαζαν πλάτη στην ΑΓΡΟΓΗ και για τους υπόλοιπους μπάρμαν ,κομμωτές , γυμναστές , φιλολόγους, καφεπώλες και πάει λέγοντας.Το θέμα είναι ότι με τα ξερά αναπόφευκτα θα καούν και τα χλωρά.

Τώρα άρχισε το ξεκατίνιασμα και δεν θα σταματήσει εύκολα , ο ένας θα καρφώνει τον άλλο. Η αρχή έγινε με την κόρη του Πάγκαλου και έπεται συνέχεια.
Λες και προσπαθούν να μας αποδείξουν αυτό που όλοι υποπτευόμασταν τόσα χρόνια. Την απόλυτη διαφθορά τον εκμαυλισμό και την πελατειακή λογική των διάφορων "Γκόρτσων" που στέλνουμε στην Βουλή.Είναι μια διαρκής υπενθύμιση του ανώριμου ή μάλλον του ανύπαρκτου πολιτικού κριτηρίου των Ελλήνων καθώς και της συγχισμένης πολιτικής μας σκέψης , η οποία είναι καλουπωμένη ακόμα σε προεμφυλιακά πρότυπα και κοτζαμπασίδικες λογικές .
Όλοι είναι χωμένοι κάπου όπως πολύ ωραία απεικονίζει και η γελοιογραφία του ΣΤΑΘΗ.


Βέβαια εξακολουθεί να μας κάνει όλους εντύπωση η χρονική συγκυρία αποκάλυψης της υπόθεσης ιδίως αν σκεφτεί κανένας ότι δεν ήταν καθόλου άγνωστη ή καινούρια. Μην φανταστείτε ότι στο ΠΑΣΟΚ το έμαθαν προχτές για τον Χατζηγάκη και την ΑΓΡΟΓΗ.Παρόλη την αθλιότητά της, η υπόθεση κατάφερε να μας αποσπάσει έστω και για λίγο από ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά νομοσχέδια και να χαρίσει έναν κάποιο αέρα στην κυβέρνηση , που ήταν και το επιδιωκόμενο για αυτή.Α , σας λέω και κάτι άλλο . Σύντομα θα ακούσετε και άλλα νέα από τα Τρίκαλα , εκτός και αν τα κρατήσουν για να τα βγάλουν σε δύσκολη στιγμή για να το παίξουν "καθαρά χέρια" και να αποπροσανατολίσουν στιγμιαία. Λέγονται πολλά έξω για διορισμούς με παρόμοιες διαδικασίες στην εταιρία "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε." . Οπότε οψόμεθα . Αυτοί που είναι να ψάξουν και να βγάλουν στον αέρα θα το κάνουν όποτε τους βολεύει ,αν υπάρχει κάτι τελικά και δεν είναι ράδιο-αρβύλα.

Μακάρι από όλη αυτή την ιστορία να βγει και κάτι καλό και να ψαλιδιστεί η πελατειακής λογικής λειτουργία των πολιτικών γραφείων η οποία προκαλεί το κοινό αίσθημα . Βασικά το μόνο ρουσφέτι που τους έμεινε είναι καμιά μετάθεση στο στρατό, είτε για μόνιμους είτε για έφεδρους .
Αλήθεια τον πρώην υφυπουργό τον Ρόβλια από την Καρδίτσα(γείτονάς μας) με τα φαξ, τον θυμάστε ; Αν και σε όλα τα γραφεία τα ίδια γίνονταν , απλά αυτού του έκατσε η στραβή.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο παππούς του Σ. Ταλιαδούρου πρώην υφυπουργού παιδείας επί ΝΔ , βουλευτής , είπε στον πατέρα του υφυπουργού , βουλευτής και αυτός ( καθόλου νεποτισμός , απλά σύμπτωση) , "γιε μου σου αφήνω την περιουσία μου και 16,000 βόδια!". Βλέπετε έπαιρνε 16,000 σταυρούς στην Καρδίτσα !

Πάντως πιστεύω ότι θα πρέπει να περάσει μια γενιά τουλάχιστον για να ξεριζωθεί αυτό το πράγμα. Είναι δύσκολο όταν μεγαλώνεις από οικογένεια με "μπάρμπα στην Κορώνη" και κομματικά πιστοποιητικά οσφυοκάμπτη, που πορεύτηκε μια ζωή προστρέχοντας στον βουλευτή , εσύ να ξεφύγεις έτσι εύκολα. Δεν χρειάζεται καν να τρέξεις εσύ στον βουλευτή,τρέχουν οι άλλοι για να τακτοποιήσουν εσένα ή τακτοποιείσαι "εξ συμπαθείας". Μετά ως μαλάκας εσύ απλά αισθάνεσαι εσαεί την υποχρέωση .

Ως πότε όμως παλικάρια θα βαδίζουμε έτσι ; Ως πότε ;

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP