Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη στις καλένδες


Μάλλον οδεύει προς οριστική ακύρωση το όλο έργο παρόλο που η ρωσική πλευρά δια στόματος τους υπουργού ενέργειας λέει πως είναι μια παύση μέχρι να επανεξεταστεί το όλο θέμα. Η ρωσική πλευρά ρίχνει τις ευθύνες στην Βουλγαρία , σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti.

Διαβάστε εδώ το άρθρο .

Σύμφωνα με άλλους η Ελληνική κυβέρνηση έχει και αυτή μεγάλες ευθύνες , αφενός λόγω των παλινωδιών με τις προεκλογικές δηλώσεις του Παπανδρέου και αφετέρου λόγω μη άσκησης κατάλληλης πίεσης στην Βουλγαρία .Επίσης ενισχύθηκε η Τουρκία αφού ο Σαμψούντα-Τσειχάν θα κατασκευαστεί κανονικά

Διαβάστε εδώ

Μας έφαγε η ανάπτυξη .

Αλλά συμφωνήσαμε να κάνουμε το Ελληνικό τμήμα του South Stream , την κατασκευή την οποία θα αναλάβει υποτίθεται η ΔΕΣΦΑ.

Λέτε να πέσουν και εκεί γέλια παρόμοια με αυτά του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ;

2 Σχόλια:

Ελληνόψυχος 10 Ιουνίου 2010 στις 3:59 μ.μ.  

Είχα την ετνύπωση ότιτο πρόβλημα εντοπίζεται στην Βουλγαρία...

aldebaran 10 Ιουνίου 2010 στις 8:33 μ.μ.  

Αυτην την εντυπωση είχα και εγώ.
Από ότι φαίνεται στο defence.net έχουν λίγο διαφορετική γνώμη ,αν και δεν τεκμηριώνουν κάτι. Έβαλα την παραπομπή για να υπάρχει και ο αντίλογος. Δεν βλέπω βασικά με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να πιέσουμε τους Βούλγαρους που λένε, ούτε γνωρίζω αν μας είχαν υποδείξει οι Ρώσοι κάποιο τρόπο πίεσης και εμεις δεν τον ασκήσαμε ή κρίναμε πως δεν πρέπει να το κάνουμε.
Αν γνωρίζει κάτι κάνένας ας το πει.
Το θέμα είναι ότι χάσαμε ένα ατού ,προς το παρόν.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP