Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα !

Από το Περί Πάτρης



Η κ. Μάγια Τσόκλη, γνωστή βουλευτής-ταξιδεύτρα, «εργαζομένη» στην ελληνική κρατική τηλεόραση, και επισκεπτόμενη τη Βουλή από χρόνου εις χρόνον, έτσι μόνο για να ψηφίσει μπουλουκηδόν τα φιλεργατικά μέτρα του Κυβερνώντος Κόμματος-στο οποίο συμμετέχει…δοξη και τιμή… ως Βουλευτής Επικρατείας-αποφάσισε να αναβαθμίσει τις τουριστικές παροχές της χώρας μας.

Προφανώς μελέτησε ενδελεχώς την ελληνική ταινία... «καλώς ήρθε το δολάριο» και αποφάσισε να πάρει τα παιδάκια των σχολείων να τα στήσει στα λιμάνια με τις καθαρές φορεσιές τους, να φιλάνε και να χειροκροτάνε τους τουρίστες που ανεβοκατεβαίνουν και να τους κερνάνε και μια κουταλιά ελληνική μαρμελάδα.


Προφανώς αυτή είναι η σοσιαλιστική προσέγγιση του τουρισμού. Έτσι για να ξαναθυμηθούμε φωτογραφίες καλοχτενισμένων κορασίδων και καλοκουρεμενων με τη ψιλή έφηβων να ραίνουν με ροδοπέταλα το βασιλικό ζεύγος του Κοκου, να παρατάσσονται για να χειροκροτήσουν και να προσφέρουν ένα απέριττο μεν αλλά από καρδιάς φτιαγμένο μπουκέτο με αγριολούλουδα στον Μαυρογυαλουρο, και σωρηδόν και σχοληδόν να χαμογελάνε χειροκροτώντας στις φιέστες που έστηνε η χούντα.

Η εξαιρετική σύλληψη και σκηνοθεσία της Βουλευτού, κ. Μάγιας Τσοκλη, είναι για πολλές σφαλιάρες και ακόμα μεγαλύτερα φάσκελα. Αλλά σήμερα ποιον να πρωτοφασκελώσεις σε αυτή τη χώρα; Με δυο χέρια μπορείς να κάνεις δουλειά στην Ελλάδα σήμερα; Τενοντίτιδα πάθαμε πια από το πολύ φάσκελο.
Αν μάλιστα αληθεύει ότι δόθηκε άδεια και από το Υπουργείο Βολικής Παιδείας, αυτό πια δεν είναι για γέλια, είναι για κλάματα.


Ο Σοσιαλισμός λοιπόν στην Ελλάδα εξελίσσεται.
Όπως λέει και ένας καλός φίλος, από τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Ανδρέα Παπανδρέου, μεταβήκαμε στον Σοσιαλιστικό Εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη και επιτέλους καταντήσαμε στο απάνεμο λιμάνι του Τουριστικού Σοσιαλισμού του Γεωργίου Β’ Παπανδρέου Γ’.


Και βέβαια είναι γνωστή και στα πέρατα της οικουμένης διαδεδομένη, η ευαισθησία αυτής της Κυβερνήσεως για το λαό και τους υπηκόους της, άρα προφανώς το να ζητάς τέτοιες ευαισθησίες για τα παιδιά μας, είναι σαν να αναζητάς την γνωστή ορθρογραφία από την γνωστή μυλωνού και τα γνωστά της οπίσθια.


Αλλά κανείς βέβαια δεν σκέφτηκε («με τι να σκεφτεί;» είναι η εύλογη ερώτηση), ότι το να βλέπουν οι τουρίστες τα στοιχημένα παιδάκια στους προβλήτες των λιμανιών, χαμογελαστά και καλοχτενισμένα, με το κουτάλι την μαρμελάδα στο χέρι, πρόθυμο να τους ταΐσει τις λιχουδιές του τόπου μας, είναι ο επόμενος εθνικός εξευτελισμός. στο όποιο θα μας στείλει η Κυβέρνηση του Τουριστικού Σοσιαλισμού και του cabinet. Δεν έχει πάτο αυτό το βαρέλι;


Αν θέλει σώνει και καλά να τους περιποιηθεί η Κυβέρνηση τους τουρίστες, να τους ξεναγήσει ας πούμε κάπου που δεν θα το έχουν ματαδεί, ας τους ξεναγήσει στην Βουλή. Ας γνωρίσουν τον κ. Πάγκαλο, τον κ. Πετσάλνικο, και τα άλλα εξωτικά ζώα. Επίσης μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να πάρουν ένα ακόμα επίδομα…δοξη και τιμή, τρατάροντας γεύματα τους τουρίστες με μπόλικο αγνό και παρθένο ελαιόλαδο.

Θα μου πεις η Siemens δεν έχει εταιρίες catering για να στήσουμε τη δουλειά και να πάρουμε τη μίζα. Ναι γιατί από ΟΛΕΣ τις άλλες εταιρίες που προμήθευσαν το ελληνικό δημόσιο, από χαρτί τουαλέτας μέχρι τανκς, δεν πήρατε; Ωσπου δε, να «δικαστούν» ο κ. Μαντελης και ο κ. Τσουκάτος, μπορούν να δουλέψουν σαν αρχισερβιτόροι.

Αν είναι και από αυτούς που λέμε καλοί τουρίστες, έτσι στο πιο …οικονομημένο, στο πιο ματσωμένο τους, ας τους ξεναγήσει η Κυβέρνηση στην κ. Τζακρη και την πολυπληθή οικογένεια της.

Και για τους πολύ πλούσιους ας βάλει τον κ. Σαμαρά να τους ξεναγήσει αυτοπροσώπως στο Μουσείο της Ακρόπολης, άριστη ευκαρία μάλιστα, να συναντήσει και τους συχωριανούς του, τους Καλαματιανούς.


Αν τέλος είναι πολύ υψηλής οικονομικής επιφάνειας ας τους ξεναγήσει στην οικία Γκερεκου- Βοσκοπουλου. Τραγουδώντας ο Τόλης το «ξανθη αγαπημενη παναγιά», στις Αμερικάνες με το πι και το νάιλον καρώ παντελόνι μπορεί να αρχίσει να ξεχρεώνει και κάτι τις από τα χρέη του στην εφορία. Και έτσι η κ. Γκερεκου, θα αποδοθεί άμωμη και αμόλυντη, ξανά στον μεγάλο αγώνα του Σοσιαλιστικού Τουρισμού.
Τέλος για τους τουρίστες που γνωρίζει μόνο ο Ζαμπούνης, ας τους χορέψει ένα ζεϊμπέκικο ο Πρωθυπουργός ή ας τοςυ απαγγέλει ποιηματα του Καβάφη σε δική του ...εκτελεση.


Κοινώς, παιδάκια να χαιρετάνε το …δολάριο, έχουν ξαναδεί οι τουρίστες. Σε κάθε τριτοκοσμική χώρα, ακριβώς αυτό το θέμα αντικρίζουν. Αλλά τέτοιο τσίρκο σαν το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποκλείεται να έχουν ξαναδεί.

Υ.Γ. Και για τους τουρίστες μπαταξήδες , επίσης έχω πρόταση. Να ρεφάρουν τα χρωστούμενα παραδίδοντας μαθήματα αγγλικών στα μέλη της Εξεταστικής …για τα μάτια των υπηκόων, Επιτροπής.
http://agauch-katerina.blogspot.com

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP