Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Γιατί άραγε μισούμε το Ισραήλ ή αλλιώς τι κράτος θέλουμε αλήθεια ;

Σε αυτήν την ανάρτηση ίσως φανώ λίγο δυσάρεστος τέτοιες στιγμές και ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη από όσους θιχτούν.

Αυτές τις μέρες αναβίωσε μια πολεμική κατά του Ισραήλ με αφορμή την επίθεση των Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων εναντίον της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ από την μεριά του κάνει λόγο για τρομοκράτες , για αλήτες και για απειλές κατά του κράτους τους , λες και τα πλοία μετέφεραν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου ή ατομικά όπλα. Είναι τουλαχιστον αστείο να προσπαθεί το Ισραήλ να μας πείσει ότι αυτοί που τα έβαλαν με όλο τον αραβικό κόσμο (και τον τσάκισαν) στον πόλεμο των Έξι ημερών , φοβήθηκαν στ΄αλήθεια ένα τσούρμο ακτιβιστές .
Η όλη ιστορία πάει βαθύτερα και έχει να κάνει με το παιχνίδι κυριαρχίας στην Μέση Ανατολή και την προσπάθεια του Ερντογάν (όχι της Τουρκίας των στρατηγών) να εμφανιστεί ως δυναμικός εκπρόσωπος του ισλαμισμού και να υποκαταστήσει τον ρόλο που έπαιζε ως τώρα το Ιράν .Αλήθεια δεν σας φαίνεται παράξενο Τούρκοι να πρωτοστατούν σε ανθρωπιστικές αποστολές τέτοιου είδους;
Από πότε έπιασε τους πασάδες της Άγκυρας τέτοια ψυχοπονιά;
Μην μου πείτε ότι η πρωτοβουλία προέρχεται από τον απλό ευαισθητοποιημένο τούρκικο λαό ;
Η ουσία είναι ότι ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου ψυχολόγησαν τέλεια την κατάσταση. Ήξεραν ότι οι Ισραηλινοί δεν υπήρχε περίπτωση να ανεχθούν τέτοια ενέργεια και θα αντιδρούσαν σίγουρα σκληρά .Η ισραηλινή αντίδραση είχε συμβολικό και όχι ουσιαστικό λόγο .Για ακόμα μια φορά δήλωσαν " Don't fuck with us " .Το θέμα είναι ότι σε αυτήν την συγκυρία όλοι στράφηκαν εναντίον τους και ο Ταγίπ με τον Αχμέτ βγήκαν κερδισμένοι .Η Άγκυρα αναβάθμισε τον διεθνή της ρόλο και δηλώνει φωναχτά το δικαίωμά της να μιλά εξ' ονόματι των μουσουλμάνων την Μέσης Ανατολή. Βάλτε στην εξίσωση και την συμφωνία με την Βραζιλία για το ουράνιο του Ιράν με την οποία δεν δίστασε να τα βάλει με ΗΠΑ και Ρωσία και έχετε μια ωραία εικόνα.Βέβαια πιθανόν να έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα , αλλά τουλάχιστον "παίζει" γερά .
Εμείς ;
Εμείς εφόσον συμμετείχαν Έλληνες στην νηοπομπή αρχίσαμε αμέσως τα διαβήματα και διακόψαμε την προγραμματισμένη Ελληνο-Ισραηλινή άσκηση και ολόκληρο το μέλλον της συνεργασίας μας τίθεται εν αμφιβόλω .Αυτό ήταν κάτι που ήθελαν επίσης οι γείτονες μας.
Το Ελληνικό ΥΠΕΞ παρακολουθεί αμήχανα και δεν μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση και νομίζει πως το όλο θέμα δεν μας αφορά καθόλου και χαίρεται που έχουμε την ουρά μας απέξω (νομίζουμε).Με λίγα λόγια είμαστε κομπάρσοι για άλλη μια φορά. Αν είναι δυνατόν Τούρκοι να πρωτοστατούν σε αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα και εμείς να σερνόμαστε σαν χαϊβάνια στο όνομα μιας αμφίβολης διεθνιστικής αλληλεγγύης , σε ένα πραγματικά δίκαιο θέμα , όπως είναι η πραγματικά απάνθρωπη πολιτική του Ισραήλ. Ποια ήταν η άποψη του ΥΠΕΞ για αυτό το ευάσθητο θ΄λεμα προτού να ξεκινήσει η νηοπομπή ;
Είχαμε εκπονήσει σχέδια δράσης και αντίδρασης ή περιμέναμε στ΄αλήθεια ότι οι Ισραηλινοί θα συνόδευαν την νηοπομπή στο λιμάνι της Γάζας και θα την έραιναν με λουλούδια ;
Αλήθεια περιμέναμε έστω και κάτι ;
Το όλο θέμα θυμίζει αρχάριο σκακιστή που παίζει με γκραν μετρ . Ο αρχάριος σκέφτεται μόνο την επόμενη κίνηση ενώ ο άλλος αναλύει 10 κινήσεις μπροστά.
Το όλο θέμα έχει δυο διαστάσεις .
Μια ανθρωπιστική -ηθική και μια γεωστρατηγική -πολιτική.
Η πρώτη σαν άτομα μας ενδιαφέρει πολύ , σαν έθνος όμως ΚΑΘΟΛΟΥ. Τα έθνη δεν έχουν ηθική , η μόνη πυξίδα τους πρέπει είναι το εθνικό τους συμφέρον .Απλά ενδύονται τον μανδύα της ηθικής όταν τους συμφέρει. Η ηθική είναι για τα μεμονωμένα άτομα δεν έχει θέση στην εξωτερική πολιτική.
Δεν μου λέτε αλήθεια παρόλο που μπορεί να σας φανεί ανάλγητο , αν την εποχή που έπρεπε είχαμε επιδείξει ως έθνος ένα μόνο κλάσμα από την πυγμή του Ισραήλ θα είχαμε άραγε τέτοιο πρόβλημα με Αλβανο - Αφρικανο -Πακιστανο - Αφγανούς λαθρομετανάστες ;
Δεν νομίζω και μην με πείτε ρατσιστή επειδή θέλω να ζω σε ευνομούμενη χώρα. Μας ενοχλεί όλους πάρα πολύ που διάφοροι πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί καταπατούν τον νόμο όπως θέλουν και μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ. Γιατί δεν μας ενοχλεί το ίδιο όταν διάφοροι μπαινοβγαίνουν στα σύνορά μας γράφοντας μας επίσης στα παλιά τους τα παπούτσια ;
Προφανώς και δεν είμαι υπέρ του θανάτου αμάχων , αλλά δεν είμαι και υπέρ του "μπάτε σκύλοι αλέστε" . Το θέμα είναι να έχεις τέτοια "μαγκιά" σαν κράτος που αφενός να μην εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα και αφετέρου να μην δίνεις κατά το δυνατό λαβές για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δυστυχώς το Ισραήλ έχει χάσει από καιρό την έξωθεν καλή μαρτυρία , αλλά όμως δεν του κουνιέται κανένας. Εμείς έχουμε και με το παραπάνω έξωθεν καλές μαρτυρίες αλλά είμαστε οι πουτάνες της Μεσογείου. Το κακό δεν είναι μόνο ότι είμαστε πουτάνες , αλλά και το ότι δεν ξέρουμε με ποιον μας συμφέρει να πηδιόμαστε κάθε φορά.
Προφανώς θα είναι επιλογή μας και γουστάρουμε γιαυτό και συνεχίζουμε και επικροτούμε τους πολιτικούς μας ξαναψηφίζοντας τους , αλλά δεν θέλω να ακούω και παράπονα απο πάνω.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP