Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα


Του Κυριάκου Κόκκινου (Δικηγόρος)

Ο Ερντογάν εκπροσωπώντας τη μία κυρίαρχη ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου της γείτονος επέλεξε να πραγματοποιήσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, την περίοδο της μέγιστης οικονομικής αδυναμίας της χώρας μας, την περίοδο της έντονης εσωτερικής πολιτικής κρίσης και κοινωνικής αναταραχής. Δεν το έπραξε τυχαία.

Η χρονική επιλογή προσδίδει μία έντονη συμβολική χροιά, που ενδυναμώνει το στόχο του να εδραιώσει η Τουρκία τη θέση της κυρίαρχης περιφερειακής «αυτοκρατορικής» υπερδύναμης, που ονειρεύεται και προετοιμάζει για τη χώρα του. Εμείς τι προσδοκούμε και τι πετύχαμε από την επίσκεψη αυτή;


Η θέση ισχύος του επισκέπτη μας, κατέστη πλέον σαφής εκ του γεγονότος ότι ο νεοσουλτάνος Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα για δήθεν ειρηνικές συνομιλίες και προώθηση υποτίθεται των διμερών σχέσεων, εν μέσω όμως αυξημένων παραβιάσεων των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, με δεκάδες υπερπτήσεις οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών εντός του FIR Αθηνών.

Επίσης σε μία επίδειξη ισχύος προκάλεσε τους συνήθεις οσφυοκάμπτες πολιτικούς μας , παραβιάζοντας το σύνηθες διπλωματικό πρωτόκολλο αρνούμενος να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη! Αντίδραση μηδέν και ως συνήθως πλήρης αποσιώπηση από τα ευθυγραμμισμένα ΜΜΕ.

Ούτε λόγος βέβαια υποχώρησης και κατάργησης του casus belli , ενώ στην πρώτη γραμμή αιτήματα για τη μειονότητα της Θράκης.

Τα ευνόητα μεν αν ζούσαμε στην ιδανική κοινωνία, πλην όμως χάριν ευρείας κατανάλωσης ευχολογήματα για μείωση εξοπλισμών, σαφώς μη ανταπροκρινόμενα στην αλήθεια, καθ’ ον χρόνο ήδη η Τουρκία πραγματοποιεί μία τεράστια παραγγελία, η υλοποίηση της οποίας αυξάνει την ψαλίδα ισχύος στο Αιγαίο, καταδεικνύουν την ισχύ ακόμη του αξιώματος ότι «όποιος επιθυμεί την ειρήνη προετοιμάζεται για πόλεμο». Σε τι απ’ όλα τα σημαντικά βελτιώσαμε τις σχέσεις μας;

Τις βελτιώσαμε άραγε γιατί θα αυξήσουμε το εμπόριο και τη συνεργασία σε διάφορους υποδεέστερους τομείς;
Είθε...



Ωστόσο παραμένει το ζητούμενο, που είναι ότι δεν έχουμε την ισχύ να επηρεάσουμε εμείς τις εξελίξεις υπέρ μας, αλλά συρόμαστε πίσω απ’ το άρμα των επικυρίαρχων και των τοπικών οργάνων τους. Και βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για τη συρρίκνωση των Ελλήνων της Πόλης, για την αφαίρεση των περιουσιών τους από ένα κράτος δυνάστη, για την καταδυνάστευση των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου , για τους εναπομείναντες κρυπτοέλληνες του Πόντου, που δεν τολμούν να διανοηθούν εκδήλωση της εθνικότητάς τους, για την συνέχιση της κατοχής της Κύπρου, για τις διεκδικήσεις νησίδων και βραχονησίδων , για τις συνεχιζόμενες παραβάσεις , που μας κοστίζουν δισεκατομμύρια και δεκάδες νεκρών πιλότων, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν έχουμε καν τολμήσει να θέσουμε σε ενεργό ετοιμότητα τα συστήματα των πυραύλων S300, για την απροκάλυπτη επέμβαση και πρακτόρευση της Θράκης μέσω της εκτροπής της διπλωματικής λειτουργίας του Προξενείου σε μέσο άσκησης τοπικής πολιτικής , οικονομικής και προπαγανδιστικής εξουσίας!

Βέβαια ο δικός μας πόλεμος έχει σήμερα πολλές διαστάσεις και αφορά πρωτίστως την αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής διάλυσης , της διαφθοράς και της κατασπατάλησης του δημόσιου κεφαλαίου, που δεν επιτρέπουν τη μετατροπή του παραγόμενου πλούτου μας στα επιθυμητά «προϊόντα» είτε αυτά είναι στρατιωτική ισχύς, αφού οι εξοπλισμοί εκτρέπονται σε άχρηστα ή ανεπαρκή οπλικά ή άλλα συστήματα με κριτήρια πλουτισμού των ενδιαμέσων και όσων αποφασίζουν , είτε είναι μία υγιής παραγωγική βάση, αφού συνηθίσαμε να ζούμε μία ψεύτικη ευημερία βασισμένη σε δανεικά, είτε είναι μία δυνατή βιομηχανία και εξελισσόμενη τεχνογνωσία, αφού με μία συνεπή εγκληματική πολιτική καταστρέψαμε κάθε τέτοια δυνατότητα στον Ελληνικό χώρο μετατρέποντας την Ελλάδα σε χώρα «γκαρσονιών» και μάλιστα αισθανόμαστε περήφανοι για το κατόρθωμά μας, είτε είναι η καινοτομία, η έρευνα και η ανάπτυξη, αφού κατορθώσαμε να διώξουμε εκτός Ελλάδος τα πιο δημιουργικά πνεύματα, αφήσαμε τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα να γίνουν άντρα κομματισμού και ασχέτων προς την εκπαίδευση διεκδικήσεων και κυρίως να μετατρέπονται σε κέντρα νομής μίας οικογενειοκρατικής εξουσίας στη μόρφωση, του χειρότερου συντεχνιακού τύπου , ενώ ταυτόχρονα κατασπαταλήσαμε τα χρήματα που μας δίδονται επί δεκαετίες, χωρίς να τα μετατρέψουμε σε έργα για την διαρκή παραγωγή εθνικού πλούτου, αλλά βρήκαμε τρόπους με το «δαιμόνιο» που μας διακατέχει , να τα κάνουμε βίλες, κότερα και αυτοκίνητα, επιστρέφοντάς τα έτσι ασυνείδητα στους χορηγούς μας! Οποία άγνοια και ασυνειδησία!

Ίσως η στάση του Ερντογάν να μπορεί παρ’ όλα αυτά να μας ωφελήσει και το παράδειγμά του να δείξει στους ηττοπαθείς πολιτικούς μας και τους αργυρώνητους ανεπαρκείς δημόσιους λειτουργούς μας, τύπου Δραγώνα, το πώς ο πολιτικός που αισθάνεται συνδεδεμένος και σέβεται το λαό, που τον ανέδειξε για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του , βρίσκει δρόμους προώθησής τους χωρίς να προσβάλει απαράδεκτα το γείτονα , αλλά και χωρίς να εκτίθεται στο λαό του. Όμως μιλούμε για άλλους ηγέτες , άλλων λαών.

Οι δικοί μας φαίνεται ότι δεν εμπνέονται από κανένα πατριωτικό ιδανικό, δεν έχουν καμμία αίσθηση υπερηφάνειας για την ιστορική καταγωγή και συνέχεια, την παράδοση και τον πολιτισμό μας, αλλά κυρίως δεν διατηρούν καμμία αίσθηση σεβασμού και αναφοράς στο λαό. Έχουν χάσει κάθε σύνδεση με αυτόν.

Θεωρούν ότι τον ελέγχουν απόλυτα. Αισθάνονται κύριοι του παιχνιδιού , μη λογοδοτούντες πουθενά, ούτε στο λαό, που προσπαθούν να τον αποκοιμίσουν με αμορφωσιά, άρτον και θεάματα, ούτε στη δικαιοσύνη , την οποία παρέκαμψαν για να διασφαλίσουν το ακαταδίωκτο με αισχρές νομοθεσίες τύπου «νόμων περί ανευθυνότητας υπουργών» και περί ασυλίας Βουλευτών και κομματικοποίησαν στα ψηλά της κλιμάκια , ούτε βεβαίως στο Θεό, τον οποίο δεν πιστεύουν έχοντας παραδώσει ψυχή και πνεύμα στο ΜΑΜΜΩΝΑ !

Γι’ αυτό μην περιμένει κανείς από τέτοιους πολιτικούς να υπερασπιστούν τα αυτονόητα δικαιώματα Ελλήνων , αλλά και ομάδων πολιτών, ως είναι οι Πομάκοι, στους οποίους θα συνεχίσουν , όσο τους το επιτρέπουμε, να επιβάλλουν τον βίαιο εκτουρκισμό τους, διώχνοντας άρον άρον τη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου από το Μ. Δέρειο Έβρου, για να μη «στενοχωρηθεί» η Τουρκία από άσκηση των αυτονόητων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων εντός της Ελληνικής μας επικράτειας !!!

Όρσε Διοίκηση και τα έργα σου ! Εύγε Ερντογάν για την επιμονή σου να διεκδικείς τα δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης και ας προσπαθούμε εμείς με μία παρωχημένη γραμμή άμυνας να αναφερόμαστε περί δήθεν ανυπαρξίας Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, γιατί αυτή είναι Μουσουλμανική! Γιατί εμείς δεν έχουμε Ελληνική αλλά μόνο Χριστιανική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη;

Πολύ δε περισσότερο εύγε γιατί δεν μένεις μόνο στους Τούρκους αλλά επιχειρείς να προσεταιριστείς και τους άλλους μη Τούρκους Μουσουλμάνους, αφού εμείς στο επιτρέπουμε, έχοντας ταυτόχρονα εγκαταλείψει στην τύχη τους χιλιάδες Έλληνες , κρυπτοέλληνες , Χριστιανούς και κρυπτοχριστιανούς ανά την Τουρκία, όντας φοβικοί, όντας μικροί ψυχικά και ανύπαρκτοι πνευματικά, χωρίς οράματα και δημιουργικές εξάρσεις.

Η Τουρκία με την έξυπνη πολιτική , υπομονή και επιμονή στις παράνομες πρακτικές , τη δημιουργία τετελεσμένων με εκμετάλλευση της απειλητικής ισχύος της και τις διαρκώς αυξανόμενες διεκδικήσεις της που εφευρίσκουν οι επιστήμονες που έχουν αναλάβει την ευθύνη προώθησης των συμφερόντων της , έχει επιτύχει να διευρύνει τα στοιχεία διεκδικήσεών της, τα οποία και προωθεί μεθοδικά.

Χαρακτηριστικό τελευταίας επιτυχίας της πολιτικής αυτής, για την οποία τίποτε δεν συζητήθηκε στην Ελλάδα, από τους έγκριτους αναλυτές και δημοσιογράφους, οι οποίοι παραπληροφορούσαν για τις φρεγάτες που κυκλοφορούν στο Αιγαίο, ακόμη και πλησίον του Σουνίου, παραβιάζοντας δήθεν τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης, αφορά την ανάληψη με κάλυψη εκ μέρους του ΝΑΤΟ και του Συμβουλίου Ασφαλείας , εκ μέρους της Τουρκίας της επιχειρησιακής αποστολής με τίτλο «Ασπίδα του Αιγαίου και της Μεσογείου» (Agean - Mediteranian Shield), που αφορά στρατιωτικές και ναυτικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή του FIR Αθηνών και Λευκωσίας, εναντίον της τρομοκρατίας.

Με σχετική αναγγελία NAVTEX 101/10, η Τουρκία δήλωσε διεθνώς και κατοχύρωσε υπόγεια και μεθοδικά από το 2006 ότι είναι η μόνη δύναμη στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, που παρέχει προστασία στα πλοία, με παράλληλο έλεγχο και πρόληψη της ρύπανσης της θάλασσας και άρχισε μεθοδικά να υλοποιεί το έργο της, διαμορφώνοντας νέα τετελεσμένα στο Αιγαίο, με τους Έλληνες πολιτικούς να παρακολουθούν με ανοικτό στόμα και αμήχανη απορία τα όσα επιτυγχάνουν αυτοί που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τσέπης τους αλλά της πατρίδας τους.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει διεθνώς και επισήμως στην προσπάθεια αυτή της Αγκυρας, αν και έχει ήδη πάρει «πρόγευση» των διαθέσεων της Τουρκίας, με τις πρόσφατες «κρουαζιέρες» των τουρκικών πολεμικών πλοίων σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Αντιθέτως, από ελληνικής πλευράς, τα γεγονότα αυτά υποβαθμίστηκαν με εμφανή στόχο να ξεχαστούν γρήγορα.

Μετά απ’ όλα αυτά δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια ότι διατηρώ πολύ μεγαλύτερο σεβασμό για τους Τούρκους πολιτικούς και στρατιωτικούς , που αν και απεργάζονται σαφώς σχέδια όχι θετικά για τα δικά μας συμφέροντα , είναι τουλάχιστον συνεπείς με τα καθήκοντά τους έναντι του λαού τους , ενώ εκφράζω μία απύθμενη απέχθεια για τους εγκληματίες και προδότες, που διοικούν την Ελλάδα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εναλλασσόμενοι στη νομή της εξουσίας και του παρανόμου πλουτισμού πάνω στο σκυλευόμενο σώμα της πατρίδας.

Αυτοί οι πολιτικοί με τα ιστορικά ονόματα, που αποτέλεσαν το μόνο όπλο αξιοσύνης τους για την ανάληψη των θέσεων ευθύνης τους, είναι ανάξιοι κυβερνήτες, είναι αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα γιατί είτε αν και γνώριζαν δεν τόλμησαν να πουν την αλήθεια και να πάρουν τα μέτρα που έπρεπε , σήμερα όμως τολμούν να το αναγνωρίζουν , είτε είναι αυτοί που απεργάστηκαν και υλοποίησαν για λογαριασμό των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ τους τον αφελληνισμό ενός περήφανου λαού λαμβάνοντας τα αργύρια της προσφοράς τους , είτε είναι αυτοί που όντας μικροί και αδύναμοι , δεν αντέχουν να διεκδικούν αλλά μπορούν μόνο να τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από τα συνεχή εφευρήματα των καλών μας γειτόνων ή γενικότερα των όσων μας επιβουλεύονται, για να προλάβουν και να μειώσουν το κακό, ψελλίζοντας τετριμμένα επιχειρήματα, στερημένοι από κάθε δυνατότητα να κάνουν ένα βήματα μπρος, να ανακαλύψουν νέα μέσα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, να καινοτομήσουν, χωρίς να συναισθάνονται την αναξιότητά τους και να παραχωρούν την εξουσία στους πλέον καταλλήλους!

Για το λόγο αυτό τους αξίζει η μέγιστη τιμωρία: Η ανυποληψία και χλευασμός των πολιτών και η λήθη της Ιστορίας, που θα τους εμμέσει ως άχρηστα αποβράσματα.

Από το ιστολόγιο του ΤΕΙΡΕΣΙΑ

1 Σχόλια:

Ανώνυμος,  23 Μαΐου 2010 στις 4:21 μ.μ.  

Ανήμερα της θλιβερής επετείου της Ποντιακής Γενοκτονίας, την Τετάρτη 19 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου που συμμετέχουν στις απολυτήριες εξετάσεις, να αναλύσουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας το έργο του Γιώργου Ιωάννου … «Το σπίτι του Κεμάλ». Η επιλογή του συγκεκριμένου κειμένου την συγκεκριμένη ημέρα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αφού το έργο πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας Τουρκάλας, που εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, στο σπίτι που έζησε, δίπλα ακριβώς από αυτό που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα στεγάζει το τουρκικό προξενείο. [...]

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Την ίδια ώρα που ο Ελληνισμός τιμάει τους 350.000 νεκρούς της Ποντιακής Γενοκτονίας, το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να τιμήσει τον σφαγέα τον προγόνων μας. Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό, αλλά πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία στο υπουργείο Παιδείας» δήλωσε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Γεώργιος Παρχαρίδης που θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.
«Με προβληματίζει η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος, τη συγκεκριμένη μέρα. Σκεφτείτε τι θα πουν οι Σουηδοί συνάδελφοι που πρόσφατα ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας, αν πληροφορηθούν πως αντιμετωπίζει το θέμα το ελληνικό υπουργείο Παιδείας» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ.Αναστάσιος Καρυπίδης.



Την ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι βουλευτές που πρωταγωνίστησαν στην αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη σουηδική Βουλή, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του υπερασιωνόβιου (108 ετών) Χαράλαμπου Μητσόγλου, από την Μπάφρα του Πόντου, ο οποίος αναφέρθηκε στα βιώματά του από τις τραγικές εκείνες ημέρες.
Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία ολοκληρώθηκε στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ θυροκόλλησαν το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP