Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Έρχονται δύσκολες εποχές αναμφισβήτητα .
Εποχές όπου η κατάστασή μας θα επιδεινώνεται μέρα με την μέρα. Εποχές όπου η μια κοινωνική ομάδα θα στραφεί ενάντια στην άλλη λόγω του διαίρει και βασίλευε που εφαρμόζουν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν οι δυνάστες μας , γιατί δεν είναι πλέον ηγήτορες μας αλλά ΔΥΝΑΣΤΕΣ . Ήδη έπιασε το παραμύθι , οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στράφηκαν εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων ,θυμίζοντας γαλοπούλες που μαλώνουν για περισσότερη τροφή παραμονές Χριστουγέννων.Κάποτε όμως θα καταλάβουν αμφότεροι ότι σε αυτό το ημίφως κανένας δεν είναι ευνοημένος και ότι απλά είμαστε οι μη έχοντες ενάντια στους έχοντες , οι καταπιεσμένοι ενάντια στους δυνάστες .
Όταν τότε η αγανάκτησή μας και η ανέχεια μας αποκτήσει μια "κρίσιμη μάζα" και πλέον δεν θα έχουμε και πολλά να χάσουμε θα βγούμε απλά στους δρόμους .Τότε θα γίνει χαμός ,όταν θα ξεκινήσουν όλα αυτά .Η πάλη αυτήν δεν θα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά ούτε θα εμφορείται από υψηλά φιλοσοφικά ιδεολογήματα. Απλά θα είναι ένα αγώνας απελπισίας που δεν θα χωράει κανένα πολιτικό "καπέλωμα" .
Τότε η καταστολή θα αγριέψει και θα προσπαθήσει να τσακίσει τους αγώνες και την πάλη των απελπισμένων Ελλήνων .
Ποιους όμως θα βρει απέναντί του ο δημόσιος υπάλληλος της πείνας , ο συνταξιούχος της απελπισίας , ο ανασφάλιστος εργατης , ο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απολυμένος;
Θα βρει δυστυχώς Έλληνες .
Έλληνες που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και παρόλα αυτά θα στραφούν ο ένας ενάντια του άλλου , για λίγα ευρώ .
Τι είναι όμως ο αστυνομικός και ο στρατιωτικός ;Μήπως δεν είναι και αυτοί παιδιά της Ελλάδος ;
Μήπως δεν είναι και αυτοί ταλαίπωροι και χαμηλότατα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι ;
Η μήπως νομίζετε ότι πρόκειται για τίποτα αιμοδιψή άτομα που θέλουν να σπάζουν κεφάλια και να δέρνουν γέρους ;
Απλώς έχουν φάει και αυτοί προσωρινά το παραμύθι της διχόνοιας που μας ταΐζουν όλους και μας στρέφουν έτσι ενάντια στον συνΈλληνα , αντί να πάρουμε όλοι μαζί τα παλούκια παρέα και να βάλουμε τους δοσίλογους Εφιάλτες εκεί που τους αξίζει .Να κάνουμε τώρα αυτό που έκαναν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη ,έστω και με 50 χρόνια καθυστέρηση .
Φοβάμαι τις μέρες που θα έρθουν φίλοι μου και όχι γιατί θα είναι δύσκολες απλά. Αυτό ως ένα βαθμό το έχω αποδεχτεί ,νομίζω .
Μπορούμε να αντέξουμε να μην έχουμε πολλά , ίσως μας κάνει και καλό γιατί θα μας μάθει να εστιάζουμε στα ουσιώδη και ίσως ανακαλύψουμε και κάτι καλό μέσα μας ή στους άλλους γύρω μας.

Φοβάμαι όμως μην στραφούμε πάλι ο ένας ενάντια του άλλου ,γιατί δυστυχώς έχουμε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και αμαρτωλή ιστορία.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP