Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΑΣ


Καμιά φορά αρκεί ένα απλό φυσικό γεγονός για να τονίσει την αδυναμία μας και να υπογραμμίσει την αμετροέπειά μας.
Αρκεί να φταρνιστεί ένα ταπεινό ισλανδικό ηφαίστειο και όλη η οικονομική και κοινωνική μας ζωή που βασίζεται στις αερομεταφορές να διαλυθεί. Ίσως είναι και η εκδίκηση της ταλαίπωρης Ισλανδίας για τα οικονομικά δεινά που υπέστη από τους άρπαγες τους αγγλοσαξονικού οικονομικού λόμπι .
"The empire strikes Back " με λίγα λόγια.
Η ζωή στην γη υπάρχει με την γεωλογική συγκατάθεση .
Δεν μπαίνω στην λογική των εσχατολογικών αναλύσεων τύπου 2012, ούτε σε σενάρια του τύπου "η φύση εκδικείται" , απλά ρωτώ πόσοι σκέφτονται το γεγονός πως αν φτάσαμε εδώ που φτάσαμε το χρωστάμε σε μια φυσική εξελικτική διαδικασία που θα μπορούσε να ακολουθήσει χίλιους άλλους δρόμους , καθώς και σε μια σειρά ευνοικών για το είδος μας συγκυριών.
Η φύση και η εξέλιξη δεν εκδικούνται , δεν ασχολούνται με κάτι τόσο ταπεινό και ανθρώπινο.
Απλά ακολουθούν τον δρόμο που τους βολεύει , παραμερίζουν και εξαλείφουν όποιον και ότι δεν συμβαδίζει με τα σχέδιά και τις φυσικές διαδικασίες τους.
Κάπου διάβασα ότι το "ποτέ" , είναι η λέξη που διαλέγει ο Θεός όταν θέλει να διασκεδάσει.
Η φύση και οι νόμοι της είναι ο Θεός ή ο Θεός είναι η φύση και οι νόμοι της , διαλέξτε ότι θέλετε κατά πως ταιριάζει στην κοσμοθεωρία σας. Μην ξεχνάτε ποτέ όμως ότι είμαστε ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού στην ιστορία της γης και του σύμπαντος.
Παρόλα αυτά συμπεριφερόμαστε με την αλαζονία του απόλυτου κυρίαρχου , άσχετα αν στην πραγματικότητα ελάχιστα από αυτά που έχουν σημασία μπορούμε να ελέγξουμε.

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την φύση με τον Οσυμανδύα του Σέλλει , άνετα θα μπορούσε και αυτή να πει :

"....Δείτε τα έργα μου ω ισχυροί του κόσμου και απελπιστείτε."

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP