Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ


Ένα εξαίρετικο άρθρο από το Αντίβαρο για τις κινήσεις στρατηγικής της Τουρκίας και για το πως προσπαθεί να μας αποκλείσει από τις θάλασσες μας , γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το Διεθνές Δίκαιο, δημιουργώντας αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) και προσπαθώντας να έλθει σε συμφωνία με την Αίγυπτο , αγνοώντας και αποκλείοντας την Κυπρο.

Διαβάστε εδώ

Ταυτόχρονα εμείς είμαστε ζαλισμένοι από τα χαστούκια, με την πλάτη στον τοίχο και στο ένα πόδι, εκεί που μας έχουν στήσει οι συν- Ευρωπαίοι μας,βορά στα οικονομικά αρπακτικά , ψελίζουμε υποτακτικά δικαιολογίες και ψάχνουμε με εξεταστικές επιτροπές να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα , ρίχνοντας στάχτη στα μάτια.
Μου θυμίζει την δίκη και την εκτέλεση των Έξι. Λες και αυτό έλυσε τα προβλήματά μας τότε και λες και μας έδωσε πίσω τα όσα χάσαμε. Μόνο ιστορική σύγχυση και διόγκωση του προβλήματος προκάλεσε. Τα ίδια θα γίνουν και τώρα.
Όπως έλεγε και ο Ν. Δραγούμης:
«Το περίεργον είναι ότι όχι μόνο αγνοούσι και απεχθάνονται την ιστορίαν οι ημέτεροι πολιτικοί, αλλά τρέφουσι προς αυτήν βαθυτάτην περιφρόνησιν.. Αφ’ ου δε η ιστορική μάθησις είναι αναγκαία εις τους αναλαμβάνοντας να κυβερνήσωσι κράτη μεγάλα, ισχυρά και στερώτατα, πολύ πλέον απαραίτητος είναι, νομίζω, εις τους κυβερνώντας κράτος μικρόν, ασθενές και κλονούμενον». ( Αναμνήσεις, 2, σελ. 316-317)

Ταυτόχρονα ενώ όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μας και τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μας λόγω των αμυντικών δαπανών (ιδίως οι Γαλλο-Γερμανοί!) ,
ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ !!

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP