Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΩ ;

Τι ωραία !!
Δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον σκληρό κόσμο της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής κρίσης . Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δήλωσαν την πολιτική(!!!) υποστήριξή τους στην Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνάει. Έτσι τώρα όλοι αναθάρρησαν και ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών θριαμβολογούν για την μεγάλη επιτυχία που είχε αυτήν η κίνηση. Λες και ήταν δυνατο να μην την έχουμε την πολιτική στήριξη που δεν στοιχίζει και τίποτα στο κάτω κάτω. Έτσι μετατρεπόμαστε πλέον επίσημα και σε προτεκτοράτο των τραπεζών και των επενδυτικών funds .Το δε ΔΝΤ θα μας παρέχει απλά τεχνική βοήθεια !
Τι ωραία που το έχουμε και αυτό στο πλευρό μας να μας βοηθάει στις δύσκολες ώρες , κάτι δηλαδή σαν" σερβιέτα με φτερά" για να μην ξεχειλίζουν και μας πνίγουν τα ελλείματα της υποκρισίας και της ξεφτίλας .
Η τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΓΑΠ τους τελευταίους μήνες απέδωσε. Όλοι ακούμε φοβισμένα τις ειδήσεις και τρέμουμε στο άκουσμα των λέξεων spread και Moody's . Έτσι πειστήκαμε όλοι για την ανάγκη των πιο αντιλαικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί ποτέ και είμαστε και ευχαριστημένοι από πάνω που είναι μόνο αυτά. Χειρότερα ίσως να ήταν μόνο τότε που χάσαμε τον πόλεμο του '97 και βάλαμε το μονοπώλιο , στα σπίρτα στο αλάτι και στις τράπουλες !
Σφάξε με αγά μου να αγιάσω δηλαδή !!
Τουλάχιστον τους ιθαγενείς , οι διάφοροι "κονκισταδόρες" τους έδιναν και κάτι να γυαλίζει σαν αποζημίωση για τους φυσικούς πόρους που λεηλάτησαν και για τον κόσμο που έσφαξαν . Σε εμάς ούτε καν αυτό . Έστω μια εικονίτσα με ιδιόχειρη υπογραφή του Τρισέ ,του Γιούνκερ και του Στρος - Καν , ή έστω του Αλμούνια . Μην είστε τόσο σκληροί ρε παιδιά δώστε κάτι .Κάντε μια αερογέφυρα βοηθείας και μοιράστε
έστω κανένα μπισκοτάκι με κάνναβη από την Ολλανδία ή με έκσταση σαν αυτά που παίρνουν με τις χούφτες τα τέκνα και τα εγγόνια των πρώην αποικιοκρατών του Ηνωμένου Βασιλείου και νυν κωλόγλειφτών- yes men του κάθε US President .
Ένα για τον κάθε Έλληνα , ίσα για να ξεχαστεί και να χαμογελάει.
Δυστυχώς έχουμε πέσει τόσο χαμηλά που πλέον απλά αντιδρούμε παθητικά. Δεν τολμάμε να πουμε καμμιά κουβέντα για αυτούς που προκάλεσαν την κρίση και για το ποιοι την πληρώνουν . Δεν τολμάμε να πουμε στους Ευρωπάιους κατάμουτρα ότι αυτοί με την υποτακτική τους στάση στην Τουρκία και το Ισλάμ για οικονομικούς λόγους , μας εξωθούν σε όλο ένα και μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες και φυσικά από που ψωνίζουμε αν όχι από Γάλλους και Γερμανούς και ενισχύουμε την οικονομία τους. Μόνο ο Κον Μπεντίτ τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους στο Ευρωκοινοβούλιο . Οι δικοί μας ήταν κάτω από τα έδρανα κρυμμένοι ικανοί μόνο για λεονταρισμούς στα καφενεία της εκλογικής τους περιφέρειας. Ούτε λέξη για την κυρία Μέρκελ και την νεοναζιστική Γερμανία του Δ' Ράιχ που το παίζει ξανά επικυρίαρχος της Ευρώπης και ξεχνάει την οικονομική καταστροφή και την εθνική λεηλασία της Ελλάδος από τα ναζιστικά στρατεύματα του Γ' Ράιχ και τις αποζημιώσεις που ποτέ δεν πλήρωσε. Ή για την πολιτική της Αγγλίας που για να παίξει παιχνίδια κυριαρχίας στον επιθανάτιο ρόγχο της σαν αυτοκρατορία, μας έσυρε σε έναν εμφύλιο και σε ένα Κυπριακό που ακόμα πληρώνουμε.
Ποιος τολμά να πει το προφανές , ότι δηλαδή όλα γίνονται για την μάχη του δολαρίου με το Ευρώ και οι "δολαριολάτρες" έχουν σαν δούρειο ίππο την Βρεττανία , αυτήν την ξεπεσμένη αριστοκράτισα και νυν "εταίρα" των ΗΠΑ. Φυσικά όλοι ξεχνάνε τα οικονομικά χάλια της και την κρίση που προκάλεσαν οι αγύρτες του City και του Canary Wharf ; Αν δεν βαριέστε διαβάστε εδώ μια εξαίρετη οικονομική ανάλυση που λέει τα πραγματα με το όνομά τους και φυσικά δεν χαρίζεται ούτε και σε μας .
Αποσπασματικά παραθέτω το εξής :

"
the U.K. is a must to avoid. Its Gilts are resting on a bed of nitroglycerine. High debt with the potential to devalue its currency present high risks for bond investors. In addition, its interest rates are already artificially influenced by accounting standards that at one point last year produced long-term real interest rates of 1/2 % and lower."

Απλά περιμένω να δω που θα πάει ο ραγιαδισμός μας . Αντίθετα μας δουλευουν π.χ. με τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων . Λένε ότι θα εξοινομήσουν ίσως και ένα δις ευρώ. Την τελευταία φορά που κοίταξα, το χρέος μας ήταν πάνω 300 δις. Μιλάμε για το 1/300 , δηλαδή χαίρε βάθος αμέτρητο. Αντίθετα αυτό το 1 δις θα πάει για αποπληρωμή τόκων και για τα μπόνους των golden boys που μας έσυραν εδώ. Ενώ τώρα τουλάχιστον αυτά τα χρήματα θα έμεναν στην αγορά και θα κινούνταν κάτι. Να προετείνω κάτι άλλο . Να κάνουν μειώσεις μισθων 40% , γιατί όχι ; Έτσι θα εξοικονομήσουμε ακόμα περισσότερα για να -πληρώσουμε τις τράπεζες και θα μεταμορφωθούμε μια ώρα αρχύτερα σε Αλβανία , που είναι και ο τελικός στόχος τους. Αυτό που θέλουν είναι να στρέψουν την μια κοινωνική όμαδα εναντίον της άλλης με την δοκιμασμένη τακτική του "διαίρει και βασίλευε". Αντί τόσα χρόνια να τίθεται το ερώτημα: "γιατι αυτοί που παίρνουν 600 ευρώ να μην παιρνουν 1200 ;" , έμπαινε το ερώτημα :" Γιατί αυτοί που παίρνουν 1200 να μην πάρουν 600 ;" .Εμείς μπροστά σε αυτήν την αλητεία απλά ακούγαμε και γνέφαμε σαν τα χαιβάνια .
Επίσης θα θέσω και ένα άλλο θέμα, έτσι σαν food for thought που λένε και οι κολλητοί μας οι Άγγλοι . Πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι όλα αυτά τα νέα στοιχεία
είναι αληθινά ; Οι κυβερνήσεις όλες με την χειραγώγηση που ασκούν στην Στατιστική Υπηρεσία έκαναν θαύματα όλα τα χρόνια. Ή μήπως θέλετε να σας θυμίσω τον αφορισμό του Pascal ,"Υπάρχουν τριών ειδών ψέματα : Τα μικρά ψέμματα , τα τεράστια ψέμματα και οι στατιστικές !

Θα σας παραθέσω φωτογραφίες από κάτι μορφές να δω αν τους ξέρετε :









ΕΚΠΛΗΞΗ !!!

Είναι αυτοί :
που μας κυβέρνησαν από το 1974 και μετά
που ζήτησαν την ψήφο μας για να μας κάνουν περήφανη και ευημερούσα χώρα
που τους δώσαμε την ψήφο μας για να μας κάνουν σύγχρονη Ευρωπαική χώρα
που θα μας έκαναν οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος

Είναι αυτοί που νομίζουμε ;

Ή μήπως είναι ;
Αυτοί που βούλιαξαν το κράτος
Που διέλυσαν τον δημόσιο τομέα και την αξιοκρατία (αν υπήρξε ποτέ)
Που αποδιάρθρωσαν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα
Που μετέτρεψαν τις πόλεις μας σε τσιμεντένιες αντιπαροχουπόλεις
Που μας καταχρέωσαν μέχρι 3ης Γενεάς εξυπηρετώντας εαυτούς , ημέτερους κουμπάρους
Που μας ξεφτίλισαν οικονομικά και εθνικά και κατάντησε η λέξη Έλληνας ανέκδοτο

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ .
Τέτοιοι είμαστε , εμείς τους ψηφίζουμε και τους στηρίζουμε αρκεί να περάσει το μικρο-μέγαλο ρουσφετάκι μας.
Ο Μαρξ σε ένα πραγμα είχε δίκιο . Είχε πει ότι :

"Κανένας δεν μπορεί να ανέβει στην πλάτη σου , αν δεν σκύψεις "

Εμείς όχι μόνο σκύψαμε , αλλά κατεβάσαμε και τα παντελόνια, τους δώσαμε και το σωληνάριο με την βαζελίνη.
Με τις υγείες μας λοιπόν και υπομονή . Εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις .Αν χαλαρώσουμε μπορεί και να μας αρέσει ....εξάλλου μετά απο 400 χρόνια "Οθωμανικού δικαίου" μάλλον μας έμεινε το κουσούρι απ' ότι φαίνεται και σκάει που και που σε καμμιά γενιά.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP