Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

(ΜΙΚΡΟ)ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ


Άκουσα στις ειδήσεις του ραδιοφώνου της ΝΕΤ το εξής αμίμητο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να βάλει χέρι σε Τράπεζες και επιχειρήσεις (ΟΤΕ ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ) σχετικά με τα χρέη προς τα Ταμεία , τα οποία είναι στα όρια της χρεοκοπίας σύμφωνα με αυτόν. Μέχρι εδώ ας πούμε "ουδέν μεμπτόν" , καλά κάνει και προσπαθεί να εισπράξει , αυτή είναι η δουλειά του εξάλλου.Τι κορυφαία κίνηση έκανε όμως ; Οι Τράπεζες όταν έγινε η υποχρεωτική ένταξη των τραπεζουπαλλήλων στο ΙΚΑ ανέλαβαν και κάποιο κόστος γιαυτήν την κίνηση .Το κόστος υπολογίστηκε με μια πρόχειρη μελέτη στα 850 εκατομμύρια ευρώ σε ένα βάθος 15ετίας .Έτσι που λέτε ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ( το τι θα πάρει είναι άλλο) από τις Τράπεζες τα 850 εκατομμύρια προκαταβολικά τώρα .Είπε δε ότι αν το κάνουν αυτό οι Τράπεζες τότε και αυτός θα κάνει τα στραβά ματια (!!) και δεν θα ζητήσει να συνταχθεί πλήρης αναλογιστική μελέτη για το πραγματικό ύψος του ποσού που θα έπρεπε να επιβαρυνθούν οι Τράπεζες!!
Κατ'αρχήν γιατί τότε δεν συντάχθηκε κανονική αναλογιστική μελέτη και έγινε ο υπολογισμός των χρεών "στο πόδι" ;
Κατά δεύτερον με ποιο δικαίωμα ο κ. Λοβέρδος χαρίζει χρήματα κάνοντας γύφτικα παζάρια με τις τράπεζες; Δηλαδή εστω και αν πάρει 850 εκατομμύρια τώρα,ποσό λιγότερο από το 1/300 του χρέους , θα σωθούμε και το εμφανίζει σαν κίνηση ματ;
Εκτός και αν έχουν σαν σκοπό να εμφανίσουν τον 1ο χρόνο της διακυβέρνησης μεγάλη μείωση του ελλέιματος από τέτοιες προεισπράξεις και από άλλα τερτίπια, για να δείξουν αποτελεσματικότητα και έργο και μετά τα επόμενα χρόνια πάλι πάπαλα.Από επικοινωνιακά παιχνίδια χορτάσαμε.
Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω γω .
Από Νότια Ευρώπη καταλήξαμε Βόρεια Αφρική.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP