Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ

ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ . ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ




Read more...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ


Λέω μήπως θα πρέπει να σταματήσουμε τις πορείες διαδηλώσεις στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και να αρχίσουμε τις πορείες στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ;

Για σκεφτείτε το λίγο σας παρακαλώ . Δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα μερικές χιλιάδες κόσμου , έξω από τα παράθυρά τους. ¨Έτσι για να καταλάβουν ότι κάποια πράγματα δεν μπορεί να περνάν στο ντούκου.

Κάτι άλλο επίσης . Μήπως πρέπει να αρχίσουμε και το μποϋκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα;
Φτάνει πια. Να πάψουμε να είμαστε οι αγορές που απορροφούν τα προϊόντα τους ,αλλά την ακούμε και από πάνω.

Ελπίζω όλοι αυτοί που αγόρασαν Volkswagen -BMW-Mercedes κλπ , να είναι λιγότερο περήφανοι τώρα.

Είδαμε τι προκοπή είχαμε που στηρίζαμε τα Ευρωπαϊκά προϊόντα και κυρίως τα γερμανικά.

Read more...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

From Africa with Love !!

Γενικά ξέρετε ότι δεν συνηθίζω τις βωμολοχίες και τις ακραίες εκφράσεις , όμως κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις με αναγκάζουν να πάρω θέση.

Λοιπόν κύριοι Νεοναζιστές του Δ' Ράιχ του ΕΥΡΩ- μάρκου , μια που λέτε ότι είμαστε μπανανία και χώρα της καφρίλας , λέω να μην σας διαψεύσουμε .

Από ΕΜΑΣ, την Ελληνική Βόρεια Αφρική σε σας και την Fuhrer σας με αγάπη:


Read more...

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...


Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για την οικονομική κρίση και το πρόβλημα της Ελλάδας. Καιρός είναι να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα και να πάψουμε να καταπίνουμε αμάσητα τα όσα μας σερβίρουν οι τα Διεθνή Κερδοσκοπικά Λαμόγια και τα ντόπια "παπαγαλάκια" τους .
Η ουσία είναι πως η ΟΝΕ και το Ευρώ είναι ένα σύστημα φτιαγμένο στα μέτρα των ισχυρών κρατών και λειτουργεί καταδυναστευτικά για τις αδύνατες χώρες . Συγκεκριμένα το ευρώ δεν είναι τίποτα άλλο από μια σύγχρονη εκδοχή του γερμανικού μάρκου και στην ουσία αποτελεί το νέο Blitzkrieg του Δ' Ράιχ. Ότι δεν κατάφεραν το 1940 οι PanzerDivizionen του Αδόλφου , προσπαθεί να κάνει σήμερα η Deutsche Bank της Άνγκελα .

Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα της Καθημερινής :

Το γερμανικό Πρόβλημα

Η ώρα της Αλήθειας για την Ε.Ε.


Κατά τα άλλα οι δικοί μας μας πένθιμο ύφος προσπαθούν να μας κάνουν να αποδεχτούμε την Εθνική μας εξόντωση στο όνομα του συμφώνου σταθερότητας.

Read more...

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Αφιερωμένο στην μειοψηφία


Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία. Είναι αποκλεισμένο περιμετρικά, μπράβοι σε σχήμα Π, περαστικοί κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα. Στη μέση αυτός, μαύρο κοστούμι, μαύρο πουκάμισο, όρθιος μιλάει στο κινητό. Πίσω του άλλος μπράβος, κρατάει στα χέρια ευλαβικά το πούρο. Γυρνάει, τραβάει μια ρουφηξιά, συνεχίζει, ο κολαούζος το κρατάει, περιμένει την επόμενη ρουφηξιά. Μπράβος πούρου, επαγγέλματα του μέλλοντος.Φθινοπωρινό μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, η δημόσια επίδειξη της αήττητης ηλιθιότητας.
Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο. Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, έχουν. Κάτι γενικώς, καράβια, προμήθειες, λαθρεμπόριο πετρελαίου, πλαστά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες-πλυντήρια, αγοραπωλησίες παικτών, εικονικά συμβόλαια, πουλάει φάρμακα στα νοσοκομεία στην τριπλάσια τιμή, εισαγωγή από την Κύπρο, εκμεταλλεύεται εμπορικά ακίνητα της εκκλησίας, καταπατάει δημόσιες εκτάσεις, χτίζει στη Μύκονο συγκρότημα κατοικιών με συνέταιρο γνωστό πολιτικό, αλλαγές συντελεστή δόμησης μόνο για την περίπτωσή του, έχει αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια υπουργείων, διαχειρίζεται τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, πουλάει τηλεοπτικά κανάλια που του χαρίζει το κράτος, αύξηση κεφαλαίου, τραπεζική εγγύηση, δάνεια, offshore εταιρείες, κωδικοί, μπράβοι. Πούρα. Χοντρός σβέρκος. Οι περαστικοί απολαμβάνουν το θέαμα. Κουνάνε το κεφάλι ειρωνικά.
Το θέμα είναι τα λεφτά, αυτό μου είπε κι ο μπαμπάς. Μια χώρα που δεν παράγει τίποτα και έχει τόσους πολλούς πλούσιους. Δεν δημιουργούν αλλά έχουν διασυνδέσεις. Σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις. Βιτρίνες. Ταμίες. Μεταφορά χρήματος, όχι δημιουργία πλούτου.Δεν βγάζουν χρήματα, υπεξαιρούν. Οι πλούσιοι ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματά τους. Τα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ως προϊόν εγκλήματος. Τα τρώνε γρήγορα και επιδεικτικά. Όπως οι γκάνγκστερ. Σε ολόκληρο τον κόσμο μόνο δύο άρχουσες τάξεις έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής το lifestyle της κολομβιανής μαφίας. Οι Ρώσοι ολιγάρχες και οι Έλληνες πλούσιοι.
Θηριώδη τζιπ στα στενά δρομάκια, παρκαρισμένες Πόρσε στα κλαμπ, αστυνομική προστασία, γουόκι τόκι, μπράβοι, ημίγυμνες ξανθιές, χοντροί σβέρκοι. ΚΔΟΑ. Κτηνώδης δύναμη ογκώδης άγνοια. Στον υπόλοιπο κόσμο οι πραγματικοί πλούσιοι μοιάζουν με φοιτητές στα Εξάρχεια. Σνίκερς, φούτερ και κουκούλες. Ανακάλυψαν ένα τσιπάκι, έστησαν τη Microsoft, την Apple, έφτιαξαν ένα πρόγραμμα, φαντάστηκαν μια κοινότητα, το FaceBook, βάζουν την εταιρεία τους στο χρηματιστήριο έναντι 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων φορώντας τζιν, στο υπόγειο γκαράζ παίζουν ακόμα Nirvana με τις φοιτητικές τους κιθάρες.
Εδώ δεν υπάρχουν κιθάρες.Ούτε πανεπιστήμια. Ελληνικός ληστρικός μικροκαπιταλισμός, κλοπιμαία. Ξαπλώστρες 3.000 ευρώ στην παραλία, ο ένας δίπλα στον άλλον. Πάνω στον άλλον. Όλοι μαζί. Δεν θέλουν να κρυφτούν, θέλουν να φανούν. Ποιος έχει το πιο μεγάλο, σπίτι, το πιο μεγάλο, κότερο. Αγωνιούν για μια φωτογραφία τους σε φτηνές κίτρινες φυλλάδες που λερώνεσαι άμα τις ξεφυλλίσεις. Αγοράζουν παρέα, δημοσιότητα, σεξ, σταρ, μις, θεές, απόλυτες, υπέρλαμπρες, δίμετρες. Ξανθιές με μαύρη ρίζα. Από τη μαζική παραγωγή των καλλιστείων. Μια δυο γυμνές φωτογραφίες και μετά στον αγώνα. Στο ανελέητο κυνήγι στη σκληρή ζούγκλα της ζωής.
Η ανεργία στις νεαρές γυναίκες μέχρι τα 30 φτάνει στο 40%. Πιράνχας, κόβουν βόλτες από φωτογράφιση σε κότερα, από πασαρέλα σε επισκέψεις κατ' οίκον.Το ίδιο παμπάλαιο συγκινητικό όνειρο. Μια μέρα ο πελάτης θα ερωτευτεί και θα την κάνει κυρία. Ένας γάμος, τώρα πριν να 'ναι αργά, τα χρόνια περνάνε γρήγορα, νέο εμπόρευμα βγαίνει στην αγορά κάθε σεζόν. Τα πούρα διαλέγουν. Επιλέγουν την επόμενη trophy wife. Επιλέγουν και επιλέγονται. Ε9 κυκλοφορούν σε φωτοτυπίες, αγοραπωλησίες,ντιλ κλείνονται.
Τα κοσμικά περιοδικά γράφουν για πανέμορφα μοντέλα που φωτογραφίζονται σε ακριβά μαγαζιά με νεαρούς ζεν πρεμιέ της αθηναϊκής νύχτας. Εννοούν escort συναντάνε γιους πλουσίων με την ελπίδα να «κατακτηθούν». Νέες ιδιότητες της κοσμικής ζωής. Κληρονόμοι. Γιοι εισηγμένων. Πολύφερνοι γαμπροί με πολλές κατακτήσεις. Οι βίζιτες της πρώτης σελίδας.
Ο πλανήτης μπαίνει στον τρίτο χρόνο της οικονομικής κρίσης. Ο δύσκολος χειμώνας. Οι ελληνικές πολιτικές εφημερίδες, αυτιστικές πάντα, στο πιο βαθύ τούνελ της κρίσης, εισάγουν στην ύλη τους κοσμικά ένθετα. Χρώματα πολύχρωμα, γυαλιστερές φωτογραφίες. Δες το 16χρονο ζάπλουτο ξέκωλο πώς διασκεδάζει στα μπουζούκια.Ζηλεύεις;
Δες το νεαρό πάμπλουτο κληρονόμο αγκαλιά με τη θεά, την προκλητική miss young. Θα κάνουν προγαμιαίο συμβόλαιο; Η Ελένη ρίχνει με νάζι το τιραντάκι να φανεί η ρόγα, πέφτει η τηλεθέαση.Ήταν 5.000 άτομα στο γάμο, τραγούδησε ο Ρέμος, εσύ δεν ήσουν εκεί;
Εσένα ο μπαμπάς σου δεν έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου; Η μαμά σου δεν ήταν συμβολαιογράφος στα μεγάλα ντιλ ακίνητης περιουσίας; Δεν ξέρεις ούτε ένα γενικό γραμματέα υπουργείου, έναν ταμία κόμματος έστω; Τι άτυχος που ήσουν !!
Όλα διορθώνονται όμως, άρχισε τώρα, κάνε κοιλιακούς, κάνε προσθετικές στήθους, κάνε κάτι. Αν δεν είσαι αγοραστής, γίνε τουλάχιστον εμπόρευμα. Η Ελλάδα, αδιόριστη πτυχιούχος, κλείνει τα μάτια, πέφτει στο κρεβάτι για μια μονιμοποίηση στο δημόσιο, υπέρβαρη πηδάει απ? το μπαλκόνι.
Γυρνάει το ρολόι μια ώρα πίσω μεσάνυχτα Κυριακής, ετοιμάζεται για τον πιο βαρύ χειμώνα. Μπερδεμένη, πεινασμένη, εν πλήρει συγχύσει, δηλώνει αθώα. Ήταν ωραίο το έργο, εύκολο, χωρίς κόπο, θεαματικό σαν μεταμεσονύχτια κολομβιανή σαπουνόπερα του Άλφα με βαρόνους κοκαΐνης, μπράβους και μικρά κοριτσάκια που πάνε στον πλαστικό χειρούργο με παιδιάστικη αφέλεια για να πιάσουν την καλή, να τις διαλέξει ο αρχηγός της συμμορίας. Κρατάει 45 λεπτά. Μετά ακολουθεί telemarketing. Κατσαρόλες, στρώματα και όργανα γυμναστικής, 29,99 ευρώ σε 6 δόσεις.
Στο ενδιάμεσο ρήτορες με το χάρισμα δεινής βραδυγλωσσίας , ξενο-καλοσπουδαγμένοι γόνοι παλαιών τζακιών από αυτούς που έχουν την εξουσία ριζωμένη στην διπλή έλικα του DNA τους ,προσπαθούν να μας κάνουν να τους επιλέξουμε για "σωτήρες" μας και μετά αυτοί θα κάνουν τα πάντα για μας , αλλά σε βάρος των άλλων, εξάλλου αυτό θέλουμε...Να πάψουμε να είμαστε τα αιώνια κορόιδα που τρώνε καρπαζιές , θέλουμε και εμείς χλίδα και πούρα και Καγιέν και ας πατήσουμε κάτω τους άλλους.Εξάλλου αυτά δεν είναι τα βιώματά μας;
Το κάνουμε γιατί έχουμε ανάγκη να το πιστέψουμε , πρέπει να κρατηθούμε από κάπου , να πιστέψουμε και εμείς ότι μπορούμε να γίνουμε δακτυλοδεικτούμενοι , να ξεφύγουμε από το popolo και να γίνουμε συνδαιτυμόνες των χυδαία πλούσιων ή έστω οι σαλτιμπάγκοι τους που τρώνε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι .
Στην πραγματικότητα είναι πάντα η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος , η καρπαζιά πέφτει βαριά και μαζευόμαστε στις τρύπες μας να γλείψουμε τις πληγές μας ξέροντας για ακόμα μια φορά ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα επωμιστούμε τις θυσίες.

Δεν πειράζει όμως , τουλάχιστον μας μένει η μετά θάνατον ζωή στην οποία όπως μας υπόσχονται οι ιεράρχες εμείς θα έχουμε την αιώνια ανταμοιβή και αυτοί την αιώνια τιμωρία. Δεν πειράζει , ας είναι και έτσι.Κάτι είναι και αυτό.

Πού είναι η άλλη Ελλάδα; Η Ελλάδα του 5%. Η Ελλάδα της γνώσης, της επιστήμης και της έρευνας. Η Ελλάδα της τέχνης, του πολιτισμού και του πνεύματος. Η Ελλάδα του (αντοπάριστου (βλέπετε χρειαζόμαστε επεξηγήσεις γιατί κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε!!!)) αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του θαυμασμού του καλού καγαθού. Η Ελλάδα της δουλειάς, της προκοπής και της εξέλιξης. Η Ελλάδα του μέτρου. της μετριοφροσύνης και της σύνεσης. Κι όμως υπάρχει η Ελλάδα αυτή, υπάρχει, αναπνέει και λειτουργεί. Μόνο που είναι χαμένη στο υπόλοιπο 95% όπως περιγράφεται στο παραπάνω κείμενο. Αυτό το 95% χρεοκόπησε την Ελλάδα.
Η διάσωσή της είναι το 5%.
Ανακαλύψτε το, αποκαλύψτε το, διαδώστε το, ενισχύστε το, συμπληρώστε το....
Ίσως τότε φανεί η αρχή της ελπίδας............................

Αφιερωμένο στους φίλους μου

Αγνώστων συγγραφέων ( όλοι ,μαζί και εγώ , συμπληρώνουν από κάτι)

Read more...

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ


Ένα εξαίρετικο άρθρο από το Αντίβαρο για τις κινήσεις στρατηγικής της Τουρκίας και για το πως προσπαθεί να μας αποκλείσει από τις θάλασσες μας , γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια το Διεθνές Δίκαιο, δημιουργώντας αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) και προσπαθώντας να έλθει σε συμφωνία με την Αίγυπτο , αγνοώντας και αποκλείοντας την Κυπρο.

Διαβάστε εδώ

Ταυτόχρονα εμείς είμαστε ζαλισμένοι από τα χαστούκια, με την πλάτη στον τοίχο και στο ένα πόδι, εκεί που μας έχουν στήσει οι συν- Ευρωπαίοι μας,βορά στα οικονομικά αρπακτικά , ψελίζουμε υποτακτικά δικαιολογίες και ψάχνουμε με εξεταστικές επιτροπές να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα , ρίχνοντας στάχτη στα μάτια.
Μου θυμίζει την δίκη και την εκτέλεση των Έξι. Λες και αυτό έλυσε τα προβλήματά μας τότε και λες και μας έδωσε πίσω τα όσα χάσαμε. Μόνο ιστορική σύγχυση και διόγκωση του προβλήματος προκάλεσε. Τα ίδια θα γίνουν και τώρα.
Όπως έλεγε και ο Ν. Δραγούμης:
«Το περίεργον είναι ότι όχι μόνο αγνοούσι και απεχθάνονται την ιστορίαν οι ημέτεροι πολιτικοί, αλλά τρέφουσι προς αυτήν βαθυτάτην περιφρόνησιν.. Αφ’ ου δε η ιστορική μάθησις είναι αναγκαία εις τους αναλαμβάνοντας να κυβερνήσωσι κράτη μεγάλα, ισχυρά και στερώτατα, πολύ πλέον απαραίτητος είναι, νομίζω, εις τους κυβερνώντας κράτος μικρόν, ασθενές και κλονούμενον». ( Αναμνήσεις, 2, σελ. 316-317)

Ταυτόχρονα ενώ όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μας και τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μας λόγω των αμυντικών δαπανών (ιδίως οι Γαλλο-Γερμανοί!) ,
ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ !!

Read more...

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΩ ;

Τι ωραία !!
Δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον σκληρό κόσμο της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής κρίσης . Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δήλωσαν την πολιτική(!!!) υποστήριξή τους στην Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνάει. Έτσι τώρα όλοι αναθάρρησαν και ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών θριαμβολογούν για την μεγάλη επιτυχία που είχε αυτήν η κίνηση. Λες και ήταν δυνατο να μην την έχουμε την πολιτική στήριξη που δεν στοιχίζει και τίποτα στο κάτω κάτω. Έτσι μετατρεπόμαστε πλέον επίσημα και σε προτεκτοράτο των τραπεζών και των επενδυτικών funds .Το δε ΔΝΤ θα μας παρέχει απλά τεχνική βοήθεια !
Τι ωραία που το έχουμε και αυτό στο πλευρό μας να μας βοηθάει στις δύσκολες ώρες , κάτι δηλαδή σαν" σερβιέτα με φτερά" για να μην ξεχειλίζουν και μας πνίγουν τα ελλείματα της υποκρισίας και της ξεφτίλας .
Η τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΓΑΠ τους τελευταίους μήνες απέδωσε. Όλοι ακούμε φοβισμένα τις ειδήσεις και τρέμουμε στο άκουσμα των λέξεων spread και Moody's . Έτσι πειστήκαμε όλοι για την ανάγκη των πιο αντιλαικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί ποτέ και είμαστε και ευχαριστημένοι από πάνω που είναι μόνο αυτά. Χειρότερα ίσως να ήταν μόνο τότε που χάσαμε τον πόλεμο του '97 και βάλαμε το μονοπώλιο , στα σπίρτα στο αλάτι και στις τράπουλες !
Σφάξε με αγά μου να αγιάσω δηλαδή !!
Τουλάχιστον τους ιθαγενείς , οι διάφοροι "κονκισταδόρες" τους έδιναν και κάτι να γυαλίζει σαν αποζημίωση για τους φυσικούς πόρους που λεηλάτησαν και για τον κόσμο που έσφαξαν . Σε εμάς ούτε καν αυτό . Έστω μια εικονίτσα με ιδιόχειρη υπογραφή του Τρισέ ,του Γιούνκερ και του Στρος - Καν , ή έστω του Αλμούνια . Μην είστε τόσο σκληροί ρε παιδιά δώστε κάτι .Κάντε μια αερογέφυρα βοηθείας και μοιράστε
έστω κανένα μπισκοτάκι με κάνναβη από την Ολλανδία ή με έκσταση σαν αυτά που παίρνουν με τις χούφτες τα τέκνα και τα εγγόνια των πρώην αποικιοκρατών του Ηνωμένου Βασιλείου και νυν κωλόγλειφτών- yes men του κάθε US President .
Ένα για τον κάθε Έλληνα , ίσα για να ξεχαστεί και να χαμογελάει.
Δυστυχώς έχουμε πέσει τόσο χαμηλά που πλέον απλά αντιδρούμε παθητικά. Δεν τολμάμε να πουμε καμμιά κουβέντα για αυτούς που προκάλεσαν την κρίση και για το ποιοι την πληρώνουν . Δεν τολμάμε να πουμε στους Ευρωπάιους κατάμουτρα ότι αυτοί με την υποτακτική τους στάση στην Τουρκία και το Ισλάμ για οικονομικούς λόγους , μας εξωθούν σε όλο ένα και μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες και φυσικά από που ψωνίζουμε αν όχι από Γάλλους και Γερμανούς και ενισχύουμε την οικονομία τους. Μόνο ο Κον Μπεντίτ τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους στο Ευρωκοινοβούλιο . Οι δικοί μας ήταν κάτω από τα έδρανα κρυμμένοι ικανοί μόνο για λεονταρισμούς στα καφενεία της εκλογικής τους περιφέρειας. Ούτε λέξη για την κυρία Μέρκελ και την νεοναζιστική Γερμανία του Δ' Ράιχ που το παίζει ξανά επικυρίαρχος της Ευρώπης και ξεχνάει την οικονομική καταστροφή και την εθνική λεηλασία της Ελλάδος από τα ναζιστικά στρατεύματα του Γ' Ράιχ και τις αποζημιώσεις που ποτέ δεν πλήρωσε. Ή για την πολιτική της Αγγλίας που για να παίξει παιχνίδια κυριαρχίας στον επιθανάτιο ρόγχο της σαν αυτοκρατορία, μας έσυρε σε έναν εμφύλιο και σε ένα Κυπριακό που ακόμα πληρώνουμε.
Ποιος τολμά να πει το προφανές , ότι δηλαδή όλα γίνονται για την μάχη του δολαρίου με το Ευρώ και οι "δολαριολάτρες" έχουν σαν δούρειο ίππο την Βρεττανία , αυτήν την ξεπεσμένη αριστοκράτισα και νυν "εταίρα" των ΗΠΑ. Φυσικά όλοι ξεχνάνε τα οικονομικά χάλια της και την κρίση που προκάλεσαν οι αγύρτες του City και του Canary Wharf ; Αν δεν βαριέστε διαβάστε εδώ μια εξαίρετη οικονομική ανάλυση που λέει τα πραγματα με το όνομά τους και φυσικά δεν χαρίζεται ούτε και σε μας .
Αποσπασματικά παραθέτω το εξής :

"
the U.K. is a must to avoid. Its Gilts are resting on a bed of nitroglycerine. High debt with the potential to devalue its currency present high risks for bond investors. In addition, its interest rates are already artificially influenced by accounting standards that at one point last year produced long-term real interest rates of 1/2 % and lower."

Απλά περιμένω να δω που θα πάει ο ραγιαδισμός μας . Αντίθετα μας δουλευουν π.χ. με τις μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων . Λένε ότι θα εξοινομήσουν ίσως και ένα δις ευρώ. Την τελευταία φορά που κοίταξα, το χρέος μας ήταν πάνω 300 δις. Μιλάμε για το 1/300 , δηλαδή χαίρε βάθος αμέτρητο. Αντίθετα αυτό το 1 δις θα πάει για αποπληρωμή τόκων και για τα μπόνους των golden boys που μας έσυραν εδώ. Ενώ τώρα τουλάχιστον αυτά τα χρήματα θα έμεναν στην αγορά και θα κινούνταν κάτι. Να προετείνω κάτι άλλο . Να κάνουν μειώσεις μισθων 40% , γιατί όχι ; Έτσι θα εξοικονομήσουμε ακόμα περισσότερα για να -πληρώσουμε τις τράπεζες και θα μεταμορφωθούμε μια ώρα αρχύτερα σε Αλβανία , που είναι και ο τελικός στόχος τους. Αυτό που θέλουν είναι να στρέψουν την μια κοινωνική όμαδα εναντίον της άλλης με την δοκιμασμένη τακτική του "διαίρει και βασίλευε". Αντί τόσα χρόνια να τίθεται το ερώτημα: "γιατι αυτοί που παίρνουν 600 ευρώ να μην παιρνουν 1200 ;" , έμπαινε το ερώτημα :" Γιατί αυτοί που παίρνουν 1200 να μην πάρουν 600 ;" .Εμείς μπροστά σε αυτήν την αλητεία απλά ακούγαμε και γνέφαμε σαν τα χαιβάνια .
Επίσης θα θέσω και ένα άλλο θέμα, έτσι σαν food for thought που λένε και οι κολλητοί μας οι Άγγλοι . Πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι όλα αυτά τα νέα στοιχεία
είναι αληθινά ; Οι κυβερνήσεις όλες με την χειραγώγηση που ασκούν στην Στατιστική Υπηρεσία έκαναν θαύματα όλα τα χρόνια. Ή μήπως θέλετε να σας θυμίσω τον αφορισμό του Pascal ,"Υπάρχουν τριών ειδών ψέματα : Τα μικρά ψέμματα , τα τεράστια ψέμματα και οι στατιστικές !

Θα σας παραθέσω φωτογραφίες από κάτι μορφές να δω αν τους ξέρετε :









ΕΚΠΛΗΞΗ !!!

Είναι αυτοί :
που μας κυβέρνησαν από το 1974 και μετά
που ζήτησαν την ψήφο μας για να μας κάνουν περήφανη και ευημερούσα χώρα
που τους δώσαμε την ψήφο μας για να μας κάνουν σύγχρονη Ευρωπαική χώρα
που θα μας έκαναν οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος

Είναι αυτοί που νομίζουμε ;

Ή μήπως είναι ;
Αυτοί που βούλιαξαν το κράτος
Που διέλυσαν τον δημόσιο τομέα και την αξιοκρατία (αν υπήρξε ποτέ)
Που αποδιάρθρωσαν τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα
Που μετέτρεψαν τις πόλεις μας σε τσιμεντένιες αντιπαροχουπόλεις
Που μας καταχρέωσαν μέχρι 3ης Γενεάς εξυπηρετώντας εαυτούς , ημέτερους κουμπάρους
Που μας ξεφτίλισαν οικονομικά και εθνικά και κατάντησε η λέξη Έλληνας ανέκδοτο

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ .
Τέτοιοι είμαστε , εμείς τους ψηφίζουμε και τους στηρίζουμε αρκεί να περάσει το μικρο-μέγαλο ρουσφετάκι μας.
Ο Μαρξ σε ένα πραγμα είχε δίκιο . Είχε πει ότι :

"Κανένας δεν μπορεί να ανέβει στην πλάτη σου , αν δεν σκύψεις "

Εμείς όχι μόνο σκύψαμε , αλλά κατεβάσαμε και τα παντελόνια, τους δώσαμε και το σωληνάριο με την βαζελίνη.
Με τις υγείες μας λοιπόν και υπομονή . Εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις .Αν χαλαρώσουμε μπορεί και να μας αρέσει ....εξάλλου μετά απο 400 χρόνια "Οθωμανικού δικαίου" μάλλον μας έμεινε το κουσούρι απ' ότι φαίνεται και σκάει που και που σε καμμιά γενιά.

Read more...

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

(ΜΙΚΡΟ)ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ


Άκουσα στις ειδήσεις του ραδιοφώνου της ΝΕΤ το εξής αμίμητο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να βάλει χέρι σε Τράπεζες και επιχειρήσεις (ΟΤΕ ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ) σχετικά με τα χρέη προς τα Ταμεία , τα οποία είναι στα όρια της χρεοκοπίας σύμφωνα με αυτόν. Μέχρι εδώ ας πούμε "ουδέν μεμπτόν" , καλά κάνει και προσπαθεί να εισπράξει , αυτή είναι η δουλειά του εξάλλου.Τι κορυφαία κίνηση έκανε όμως ; Οι Τράπεζες όταν έγινε η υποχρεωτική ένταξη των τραπεζουπαλλήλων στο ΙΚΑ ανέλαβαν και κάποιο κόστος γιαυτήν την κίνηση .Το κόστος υπολογίστηκε με μια πρόχειρη μελέτη στα 850 εκατομμύρια ευρώ σε ένα βάθος 15ετίας .Έτσι που λέτε ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ( το τι θα πάρει είναι άλλο) από τις Τράπεζες τα 850 εκατομμύρια προκαταβολικά τώρα .Είπε δε ότι αν το κάνουν αυτό οι Τράπεζες τότε και αυτός θα κάνει τα στραβά ματια (!!) και δεν θα ζητήσει να συνταχθεί πλήρης αναλογιστική μελέτη για το πραγματικό ύψος του ποσού που θα έπρεπε να επιβαρυνθούν οι Τράπεζες!!
Κατ'αρχήν γιατί τότε δεν συντάχθηκε κανονική αναλογιστική μελέτη και έγινε ο υπολογισμός των χρεών "στο πόδι" ;
Κατά δεύτερον με ποιο δικαίωμα ο κ. Λοβέρδος χαρίζει χρήματα κάνοντας γύφτικα παζάρια με τις τράπεζες; Δηλαδή εστω και αν πάρει 850 εκατομμύρια τώρα,ποσό λιγότερο από το 1/300 του χρέους , θα σωθούμε και το εμφανίζει σαν κίνηση ματ;
Εκτός και αν έχουν σαν σκοπό να εμφανίσουν τον 1ο χρόνο της διακυβέρνησης μεγάλη μείωση του ελλέιματος από τέτοιες προεισπράξεις και από άλλα τερτίπια, για να δείξουν αποτελεσματικότητα και έργο και μετά τα επόμενα χρόνια πάλι πάπαλα.Από επικοινωνιακά παιχνίδια χορτάσαμε.
Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω γω .
Από Νότια Ευρώπη καταλήξαμε Βόρεια Αφρική.

Read more...

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP