Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ !!!


Τι θαυμάσια και υπέροχη ήταν η τελευταία δεκαετία ! Το τι χαρές και συγκινήσεις μας πρόσφερε δεν λέγεται. Ειλικρινά απολαύσαμε ένα σωρό πράγματα. Τι να θυμηθώ και τι να ξεχάσω ;
Την υπέροχη φιέστα των Ολυμπιακών αγώνων . Το ανεπανάληπτο πανηγύρι του ΕURO. Τα ευρωπαικά κύπελα του Παναθηναικού στο Μπάσκετ. Την φοβερή και τρομερή Παπαρίζου στηνEurovision που μας ξανάκανε περήφανους ως έθνος μετά από τόσα χρόνια μιζέριας.
Αλλά και εδω στην εγχώρια παραγωγή μήπως δεν απολαυσαμε και χαρήκαμε ένα σωρό πράγματα. Τι μουσικές πανδαισίες μας χάρισαν τα διάφορα FAME STORY και πόσο γελάσαμε με την ξένη(πόσο ξένη άραγε;) βλακεία σε εκπομπές του στυλ "Ελλάδα έχεις ταλέντο" .Πόσο ικανοποιήθηκαν οι ηδονοβλεπτικές μας τάσεις από .....το BIG BROTHER . Μήπως τα δελτία ειδήσεων δεν απέκτησαν αλλή χάρη μετά τις τομές στην ενημέρωση αιχμής από το STAR και αλήθεια πότε απολαύσαμε τόσο το δελτίο καιρού αν όχι τωρα με την Πετρούλα που μαζί με αυτήν "τελείωναν" και αρκετοί από το κοινό της;
Το τι επιδείξεις μόδας από το Fashion TV είδαμε δεν λέγεται και ποτέ το Lifestyle δεν ήταν τόσο στ' απάνω του όσο αυτην την δεκαετία. Το savoire vivre έδινε και έπαιρνε με τον Χρήστο Ζαμπούνη ως απόλυτο "γκουρού" . 'Oλοι παρακολουθούσανε εμβριθώς τις εκπομπές και διάβαζαν αχόρταγα τα έντυπα όπου σου δίδασκαν πως επιλέγεται και καπνίζεται το πούρο Αβάνας και πως απολαμβάνεις το single malt των 30 ετών , άσχετα αν οι περισσότεροι κάπνιζαν το πολύ Marlboro και έπιναν "πέρδικα" ή "Τζόνι" .
Ενώ οι περισσότεροι αγνοούσαν τα σόγια τους , ήξεραν με κάθε λεπτομέρεια όλους τους κλάδους των ανά την Ευρώπη εστεμμένων ,νυν, πρώην και τέως και απολάμβαναν τις λεπτομέρειες της γκλαμουράτης ζωής των γιοτ στις Κάννες και των σαλέ στο Γκστάαντ .

Ηταν και μια δεκαετία απόλυτης και άμεσης ενημέρωσης . Δεν προλάβαινε να στεγνώσει το σπέρμα και εσύ μάθαινες ποιος πήγες με ποια και μάλιστα με γαργαλιστικές λεπτομέρειες και φωτογραφίες ενίοτε. Τα paparazzi και κουτσομπολίστικα έντυπα έκαναν τρελλές πωλήσεις και όλοι καίγονταν να μάθουν τα πάντα για τους διάσημους και τους πλούσιους της αλλοδαπής αλλά και της εγχώριας showbiz.
Τι καλά που περάσαμε.Πόσο διασκεδάσαμε και πόσα πράγματα είδαμε και μάθαμε.

Βέβαια κάποια άλλα πράγματα που έγιναν και μας αφορούσαν σαν χώρα πέρασαν στα ψιλά και στο "ντούκου" .Στο κάτω κάτω τι χάρη έχει να ασχολείται κανείς με βαρετά οικονομικά θέματα ;Πιο καλά είναι να μάθει πόσο κάνει το γιοτ του Αμπράμοβιτς και το πόσους πλαιτινένιους μπιντέδες έχει το Burz Al Arab. Γιατί να ασχοληθεί κανείς με τα διεθνή θέματα ,την Μέση Ανατολή , τον Καύκασο ή τα Βαλκάνια ; Καλύτερα δεν είναι να ασχοληθεί με τον Αλβέρτο του Μονακό ή την Αλεξανδράτου ; Γιατί να σχοληθεί με το μεταναστευτικό ή τα Ελληνο-Τουρκικά όταν είναι πιο πλακατζίδικο να ασχολείται με τις "μοντέλες" και τους "μοντελοπνίχτες" στην Μύκονο ;
Η τελευταία δεκαετία ήταν μια δεκαετία τρυφηλότητας , αερολογίας και μνημοσύνων με ξένα κόλυβα. Ποτέ δεν βρήκε τόσο απόλυτη εφαρμογή το ρωμαικό panem et circenses . Έτσι και εμείς αποχαυνωμένοι από την εικονική πραγματικότητα και την απατηλή λάμψη της τηλεόρασης ( το ξέρω ότι η έκφραση είναι κλεμμένη , αλλά μου αρέσει) αποκοπήκαμε από την πραγματικότητα και τα ουσιαστικά πράγματα , καταβροχθίζοντας ως σύγχρονοι λωτοφάγοι τηλεοπτικά και έντυπα σκουπίδια. Βιώνοντας και μια όαση απατηλής οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης τύπου αντεστραμμένης πυραμίδας, με δανεικά λεφτά, ομόλογα και πιστωτικές κάρτες , την ψευδαίσθηση της οποίας μας καλλιεργούσαν συνεχώς και εντέχνως .
Στο κάτω κάτω τί ήξεραν παραπάνω οι κουτόφραγκοι και τα εγχώρια μίσθαρνα όργανά τους που προσπαθούσαν κατά καιρούς να μας βγάλουν από την νιρβάνα μας ;Που έμαθαν αυτοί οι μίζεροι να ζουν ; Δεν πάνε να δούν καμμια Σάσα Μπάστα να.......... ξελαμπικάρουν.

ΑΡΤΟΣ και ΘΕΑΜΑΤΑ λοιπόν.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι ως φαίνεται θα μείνουμε μόνο με τα θεάματα γιατί ο "άρτος"............ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ .

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP