Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΣΥΔΟΣΙΑ !!


Σήμερα ενώ γυρνούσα από την δουλειά άκουγα ειδήσεις στο ραδιόφωνο στη ΝΕΤ. Ένα από τα θέματα που κυριαρχούν, πλην τηλεμαχίας, είναι και το κανόνι που έριξε ο όμιλος "ΑΣΠΙΣ" του επιχειρηματία κ. Παύλου Ψωμιάδη. Επακόλουθο αυτής της πτώχευσης είναι ότι κάμποσες εκατοντάδες άτομα μένουν άνεργοι και γύρω στο 1,000,000 Έλληνες με ασφαλιστικά συμβόλαια πάσης φύσης (αυτοκινήτου ,ζωής ,κλπ) μένουν στον αέρα. Η άσχημη ιστορία ξεκίνησε όταν προ εξαμήνου η αρμόδια επιτροπή ελέγχου χτύπησε καμπανακι στον όμιλο αφου διαπίοστωσε ότι δεν είχε την απαραίτητη κεφαλαιακή κάλυψη και ρευστότητα που ορίζει ο νόμος. Το άνοιγμα έφτανε στο ποσό των 500,000,000 ευρώ ! Η εταιρία ζήτησε (και πήρε) ευλόγως ένα διάστημα να διορθώσει την κατάσταση. Προσφατα ο πρόεδρος του ομίλου κατέθεσε μια εγγυητική επιστολή ύψους 500,000,000 ευρώ από την τράπεζα HSBC η οποία υποτίεθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα.
Εδώ αρχίζουν τα ωραία . Σε έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι η επιστολή δεν ήταν γνήσια!!!! Η
HSBC λέει ότι ποτέ δεν εξέδωσε τέτοια επιστολή. Σαν επακόλουθο ακολούθησε το ντόμινο της πτώχευσης του ομίλου με τις παραπάνω ορατές συνέπειες.
Ο πρόεδρος του ομίλου λέει ότι η επιστολή είναι γνήσια καθώς και διάφορα άλλα .Διαβάστε εδώ.
Δηλαδή στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι άσχετοι και στην HSBC ή λένε ψέμματα σε ένα κρατικό τραπεζικό οργανισμό για απροσδιόριστους λόγους ή δεν ξέρουν και αυτοί τι χαρτιά εκδίδουν για τέτοια ασήμαντα ποσά !!
Ένα πράγμα θα ρωτήσω μόνο .
Σε τι χώρα ζούμε που ένας επιχειρηματίας πάει μάλλον να εξαπατήσει και το δημόσιο και τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες του και αυτό το γεγονός απλά περνάει στο "ντούκου" και δεν γίνεται τίποτα παραπάνω σε νομικό και εισαγγελικό επίπεδο ;
Αν κάποιος από εμάς τους φτωχομπινέδες εξέδιδε μια πλαστή επιταγή για 10,000 ευρώ δεν θα καταλαβαίναμε για πότε θα μας μπαγλάρωναν και θα μας κατακεραύνωναν οι εισαγγελείς .
Ελπίζω το θέμα να ξεκαθαρίσει γρήγορα γιατί οποιαδήποτε διάστασή του είναι επικίνδυνη .
Είτε το να λέει αλήθεια ο κ. Ψωμιάδης και στην ουσία να τον εξανάγκασαν σε πτώχευση με όλα τα επακόλουθα.
Είτε το να λέει παραμύθια οπότε ισχύουν τα παραπάνω.
Πάντως ο κ. Ψωμιάδης λέει ότι θα καταθέσει μήνυση στο Ελληνικό Δημόσιο και θα ζητήσει αποζημίωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΤ.
Αν εσεις καταλάβατε πέστε μου και μένα......
Πάντως το όλο γεγονός έρχεται αφενός να μας θυμίσει την πάντα παρούσα οικονομική κρίση και αφετέρου να μας θυμίσει ότι όταν ελαχιστοποιείται το κράτος σαν ρυθμιστικός παράγοντας και ελεγκτικός μηχανισμός τότε τα παιχνίδια των golden boys γίνονται επικίνδυνα και επιζήμια για τους πολίτες.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP