Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ !!


Χτες κατά την διάρκεια μια ομιλίας προς τους εργαζομένους στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του κόμματος , αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες , επειδή το ΚΚΕ συμμετέχει στο debate των πολιτικών αρχηγών !! Ολοκληρώνοντας είπε ότι η συγκεριμένη διαδικασία με το τρόπο που γίνεται ελάχιστα έχει να προσφέρει στην προώθηση της πολιτικής σκέψης και δεν βοηθάει καθόλου τους πολίτες. Τόνισε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο συμμετέχουν σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν είναι επειδή αν δεν το κάνουν, μέχρι τις εκλογές όλοι αντί να ασχολούνται με το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματός της θα ασχολούνται με το γιατί δεν συμμετείχαν στην τηλεμαχία.
Η κ. Παπαρήγα έβαλε στην κυριολεξία το δάχτυλό της "επί τον τύπο των ήλων" . ΄Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης με τον τρόπο που προβάλουν τις ειδήσεις και με την επιλεκτική προβολή ή αποσιώπηση συγκεκριμένων θεμάτων ή πτυχών τους , έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια τελείως στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας . Επικεντρώνονται στο ευτελές και στο χυδαία επικοινωνιακό. Λειτουργούν σαν παραμορφωτικοί φακοί τσίρκου , που δείχνουν αδύνατους τους χοντρούς και τούμπαλιν .Αντί να επικεντρώνονται στα κρίσιμα εθνικά θέματα που εξακολουθούν να τρέχουν και είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο ασχολούνται με το αν ο Παπανδρέου με τον Καραμανλή θα είναι όρθιοι ή καθιστοί στο debate αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες . Αυτή η εκδήλωση , γιατί περί τέτοιας πρόκειται , είναι ένα γεγονός όπου οι σταρ δημοσιογράφοι πρωταγωνιστούν .Το πάνελ των εκλεκτών είναι αντικείμενο συναλλαγής , επομένως γι'αυτό και ο σκοτωμός μεταξύ τους . Φυσικά είναι αποκλειστική δουλειά των τηλεδημοσιογράφων που "γράφουν καλά" στο γυαλί και ανάθεμα και αν θυμούνται ακόμα (αν ήξεραν ποτέ) τι σημαίνει μαχητικό πολιτικό ρεπορτάζ. Αυτοί ασχολούνται κυρίως με το να γλείφουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων που έρχονται για συνέντευξη (και προβολή , αφού το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο ) και να υποκρίνονται , τάχα πως είναι σκληροί και αιχμηροί . Γιατί άραγε να αποκλείεται ο έντυπος ή ο ηλεκτρονικός τύπος από την διαδικασία του debate;
Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου κάποιοι θεωρούν ότι μια καλή εμφάνιση του Καραμανλή είναι δυνατή να αποτρέψει μια ήττα μεγάλης έκτασης. Φυσικά ακριβώς το αντίθετο προσδοκούν στο ΠαΣΟΚ.
Είναι φυσικό να περιμένουν κάτι τέτοιο αμφότεροι, αφού και οι δύο αρχηγοί είναι δημιουργήματα των ΜΜΕ , τόσο η άνοδός όσο και η πτώση τους. Τώρα κατάλαβε ο κ. Καραμανλής ότι οι "νταβατζήδες" εναντίον των οποίων ξεσπάθωσε στο μανιφέστο του Μπαϊρακτάρη ,είναι αυτοί που τον ανέβασαν στα ύψη "καταλληλότητας" και δημοτικότητας , τώρα είναι πάλι οι ίδιοι που τον καταβαραθρώνουν .
Είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι σε κάμποσα χρόνια από τώρα θα βουλιάξουν τον Γιωργάκη και θα εξυψώσουν την χαμογελαστή Υπουργό Εξωτερικών οδηγώντας την μετά βαΐων και κλάδων στο Μαξίμου.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που θα γελάνε πάντα από μέσα τους συσσωρέοντας πλούτη και ισχύ, ενώ εμείς σαν τα χαιβάνια θα είμαστε δεμένοι στο εκρεμμές του δικομματισμού.

3 Σχόλια:

Ελληνόψυχος 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:24 π.μ.  

Παραμόρφωση αποτελεί και το γεγονός ότι η google έχει βάλει προειδοποίηση στο blog σου! Αν είναι δυνατόν!

Bardanus Filippicus 22 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:32 π.μ.  

Μου άρεσε το άρθρο σου φίλε Μιχάλη

aldebaran 22 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:19 π.μ.  

@..Δεν το έβαλε η Google Ελληνόψυχε. Είναι μια επιλογή που μπορεί να κάνει ο κάθε χρήστης στις ρυθμίσεις του σχετικά με το περιεχόμενο που μπορεί να είναι ακατάλληλο για ανηλίκους. Το είχα βαλει επειδή καμμια φορά μας ξεφεύγει και κανενα "γαλλικό" . Μάλλον όμως δεν έχει νόημα και είπα να το βγάλω. Τώρα λογικά πρέπει να σε βαζει κατευθείαν χωρίς προειδοποίηση.


@...Ευχαριστώ Βάγιο

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP