Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ , Η ΑΛΛΙΩΣ : "ΚΟΥΤΣΟΙ - ΣΤΡΑΒΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ"


Άκουσα σήμερα το μεσημέρι στο ράδιο στην ΝΕΤ ότι μετά από συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ με τον πρόεδρο των οικολόγων Ελλάδος κ. Παπανικόλα , επήλθε συμφωνία μεταξύ τους. Έτσι οι Οικολόγοι του κ. Παπανικόλα θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ με την βεβαιότητα ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πνεύματος της Οικολογίας μέσα στην Βουλή των Ελλήνων. Σας παραπέμπω στο σχετικό άρθρο.
Ο κ. Καρατζαφέρης δε, τόνισε (από την ανταπόκριση της ΝΕΤ) ότι το "Ο" στο όνομα του κόμματος θα μπορούσε να σημαίνει και Οικολογία.
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Εμμανουήλ Νόνας, ειδικός ιατροδικαστής, επίτιμος προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Υπουργείου Δικαιοσύνης και τέως καθηγητής Αστυνομικής Ακαδημίας Ελλάδος, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.
Μακάρι να μπορούσα να βρω έναν συσχετισμό και μια λογική ανάμεσα σε αυτά τα άκρα του φάσματος.
Τι σχέση έχουν π.χ ο κ. Κοραντής με τον κ. Ψινάκη( πέρασε ξώφαλτσα) , ή ο κ. Καργάκος με τον κ. Παπανικόλα
Το καταλαβαίνω ότι η Οικολογία είναι της μόδας και ότι απασχολεί τον κόσμο και κυρίως νέους ανθρώπους , πολλοί από τους οποίους μπορεί να μην έχουν ιδέα για το Φαρμακονήσι και τις"γκρίζες" ζώνες , είναι όμως ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην γκρίζα φώκια monachus - monachus.
Είναι δυνατόν όμως να πιστεύει κανείς ότι ο κ. Παπανικόλας είναι αυτός που θα εμπνεύσει τα οικολογικά ιδεώδη και θα τραβήξει κόσμο στο ΛΑΟΣ ;Αυτός νομίζω δεν ήταν σε εκείνα τα αλήστου μνήμης βίντεο του ΤΗΛΕΦΩΣ που έδειχνε τον ιδανικό τρόπο "αερισμού" και μέσα στους συνεργάτες του δεν ήταν η δασκάλα φωνητικής του Ταμπάκη και αστέρας στα σούργελα της Πάνια ;

Βέβαια τα άλλα κόμματα δεν πάνε πίσω και σε αυτές αλλά και σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Αυτοί είναι οι πρώτοι διδάξαντες αυτού του θεάτρου σκιών. Ας μας πει κάποιος, ποια ήταν η συνεισφορά π.χ. της κ. Γκερέκου , της κ. Κούρκουλα , της κ. Καιλή ,του κ. Βασιλείου , του κ. Παιτέρη στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία .Με ποιον τρόπο μας αντιπροσώπευσαν και πως βοήθησαν τους εκλογείς τους;
Πως θα μας βοηθήσει ακριβώς σε αυτές τις δύσκολες εποχές η κ. Πέμη Ζούνη , κ. Βαγενά και η κ. Φόνσου; Αρκεί η ηράκλεια δύναμη του Πύρρου Δήμα να σηκώσει τα μεγάλα εθνικά βάρη ;
Θέλετε να σας θυμίσω το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων όπου το lifestyle δίνει και παίρνει ;Τι πολιτικό έργο παράγεται εκεί δεν μας είπε κανείς.
Ακόμα και άτομα τα οποία υποτίθεται είχαν κάποιο υπόβαθρο πολιτικό και αξιοποιήθηκαν , η κατάληξή τους ήταν τραγική. Να σας θυμίσω τον κ. Κουκοδήμο με την αφέλεια του που τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Καλύτερα να μην μιλήσω για το αθλητικό δίδυμο από την Θεσσαλονίκη Ιωαννίδη-Ορφανό , οι οποίοι ασχολήθηκαν και με θέματα που τα ήξεραν υποτίθεται.Αυτήν η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται επί μακρόν.

Πόσο ακόμα θα τρώμε στην μάπα εκτός από τα λαμόγια και άτομα όπου τα μόνα προσόντα τους είναι οι αθλητικές και υποκριτικές επιδόσεις ή μια όμορφη φατσούλα ;
Βλέπεις όμως ότι η πολιτική είναι ο μόνος τομέας που δεν υπάρχει καθόλου αξιοκρατία. Θα κάνω μια ερώτηση στους υποψηφίους ηθοποιούς-πολιτευτές. Πως θα χαρακτήριζαν έναν βουλευτή ο οποίος επειδή είχε έναν σκηνοθέτη γνωστό τον έβαζε να πάιξει στην Επίδαυρο σε αρχαία τραγωδία; Ασφαλώς θα θεωρούσαν γελοία και μόνο την σκέψη . Πως είναι δυνατό θα έλεγαν (και με το δίκιο τους) να φαντάζεται ότι κάποιος χωρίς υποκριτικές σπουδές και ταλέντο είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει. Παρόλα αυτά αυτοί θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι δυνατόν να μετατραπούν σε πολιτικούς στο άψε -σβήσε.Παρόμοια ισχύουν και για αθλητές - προπονητές και λοιπούς αλεξιπτωτιστές της πολιτικής.

Τα κόμματα στην απέλπιδα προσπάθεια τους να μαζέψουν ψήφους επιστρατεύουν οποιονδήποτε έχει μια σχετική αναγνωρισιμότητα ,στο "χαζοκούτι" κυρίως.Χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους για να εκμαιεύσουν την ψήφο από κάποια άτομα χωρίς πολιτικό κριτήριο, που ψηφίζουν όχι με βάση το κόμμα, την ιδεολογία , το πρόγραμμα και τις αρχές , αλλά με βάση την γκλαμουριά , την ποδοσφαιρική ομάδα , το αγαπημένο τους σήριαλ και πάει λέγοντας.Φυσικά μετά τις εκλογές τα "διάσημα πρόσωπα" παίζουν απλά το ρόλο "γλάστρας" και διακοσμητικού ,το οποίο το ξεσκονίζουν μόνο Κυριακές και αργίες.
Τουλάχιστον στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο ειλικρινείς. Οι σταρ του Hollywood και τους αθλητισμού που υποστηρίζουν προεδρικούς υποψήφιους , γερουσιαστές κλπ. εμφανίζονται μόνο σε κάποια shows και απλά δηλώνουν την υποστήριξή τους ή λειτουργούν σαν κράχτες για συγκέντρωση χρημάτων. Ούτε λόγος για περαιτέρω αξιοποίησή τους σε πολιτικές κυβερνητικές θέσεις , γιατί εκεί ξέρουν που σταματάει το καραγκιοζιλίκι και που ξεκινάει η σοβαρή δουλειά . Βέβαια και εκεί που και που τους βγαίνει και κανένας Reagan ή κανένας Άρνολντ ( hasta la vista baby) και τότε γίνεται της μουρλής.

Οπότε παλικάρια ας οπλιστούμε με χιούμορ και υπομονή. Το ξέρετε αυτό που λένε ;

ΓΕΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ

2 Σχόλια:

Vater Panajiotis 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:44 μ.μ.  

Το ΛΑΟΣ είναι συνώνυμο του άκρατου λαϊκισμού-τίποτε παραπάνω. Το μακρύ χέρι του επίτιμου. Αύριο μπορεί, με την ευκολία την οποία συστάθηκε, να κολλήσει πάλι με τη ΝΔ. Αλλά μέσα σε αυτήν την πτώση αξιών, χρειάζεται νέος πολιτικός σχηματισμός-ΤΕΛΕΙΩΣ ασχετος (τα μέλη του εννοώ) από τα σημερινά πολιτικά τζάκια. Αλλά τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει-και ούτε θα υπάρξει, όσο ζούμε τουλάχιστον.

aldebaran 11 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:07 μ.μ.  

Συμφωνώ πάτερ.Χρειάζεται όσο τίποτα αυτός ο νέος σχηματισμός που να είναι απαλλαγμένος από τα βαρίδια της οικογενειοκρατίας.
Φοβάμαι όμως ότι είναι ουτοπία όπως λες.
Είδες πόσα τέκνα βουλευτών είναι υποψήφια
Ένα θα σου πω .Στην Καρδίτσα από όπου κατάγομαι ο παππούς του σημερινού υφυπουργού παιδείας του κ. Ταλιαδούρου , βουλευτής τότε , είχε πει στον πατέρα του υφυπουργού που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν και αυτός βουλευτής:
"Γιε μου σου αφήνω την περιουσία μου και μαζί και 14000 βόδια".Τόσοι ήταν οι σταυροί που έπαιρνε στον νομό ο παππούς Ταλιαδούρος.
Αυτήν η ιστορία είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και όχι ανέκδοτο από πολιτικούς αντιπάλους.
Οπότε αν ποτέ παψουμε να είμαστε βόδια και πρόβατα σε μαντριά και στάβλους ίσως να μας αξίζουν και καλύτεροι πολιτικοί

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP