Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΗΚΙΟ !!!!


Το είπε και αυτό ο θρύλος Γιώργος.
Διαβάστε εδώ

Αν δεν ήταν για κλάματα θα ήταν για γέλια .
Αυτός όμως μάλλον θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Τελικά η νεοελληνική ιστορία είναι σαν μια ομηρική ραψωδία
Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη

Read more...

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ "ΚΟΚΤΕΙΛ "


" ΣΑΛΤΑΠΗΔΑΣ ΟΝ ΤΗΕ ROCKS"

ΣΥΝΤΑΓΗ :Παίρνετε μια μεζούρα φρέσκο Καρατζαφέρη , ,μαζί με μισή μεζούρα πεπαλαιωμένο Παπαθεμελή , δυο μεζούρες εκκλησιαστική περιουσία και μισή πρέζα Δεξιά του Κυρίου .Τα χτυπάτε καλά στο σέικερ , προσθέτετε δυο- τρεις ιεράρχες , γαρνίρετε με κοπανισμένες λαοσυνάξεις και για διακόσμηση βάζετε μια- δυο παλιές ταυτότητες πάνω τις οποίες αναγράφεται ΧΟ με σφραγίδα ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σερβίρεται με μπόλικο πάγο σε κολονάτο ποτήρι
.

Πραγματικά εκρηκτικό κοκτέιλ. Ο δεξιός Γιώργος Καρατζαφέρης να θέλει να βάλει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία και να αποκαλεί "τραστ" την εκκλησία , σαν νέος Λέον Τρότσκι. Ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής να ξεσπαθώνει εναντίον του "απατεώνα σαλταπήδα" προστατεύοντας τις άγιες περιουσίες σαν νέος Ακρίτας στο μετερίζι του . Οι δε ιεράρχες αμήχανοι για τον πρώην συνοδοιπόρο τους και πρόμαχο της αγίας δεξιάς πτέρυγας , ψελλίζουν διάφορα αναπολώντας τις εποχές που κράδαιναν μαζί τα λάβαρα της Αγίας Λαύρας.
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο στο Αντίβαρο και τα συμπεράσματα δικά σας.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ .....ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ

Read more...

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ - ΜΕΡΟΣ Β'


Γράφω μια συνεχεια στην προηγούμενη ανάρτηση για να αποσαφηνίσω κάποια πραγματα και ταυτόχρονα να απαντησω και σε ένα εύστοχο σχόλιο του Πάτερ Παναγιώτη.
Το σχόλιο του έχει ως εξής :

"Εύστοχη η ανάλυσή σου. Απλά δεν κατάλαβα: σε έναν κόσμο που πρέπει η πολιτική να είναι σκληρή και αδέσμευτη από συναισθηματικούς δεσμούς, για ποιο λόγο είναι καλύτερη η συμμαχία με την πολιτική των Ρώσων και όχι με των Αμερικάνων; Οι Ρώσοι είναι λιγότερο ιμπεριαλιστές από το θείο Σαμ;"

Όχι πάτερ. Μάλιστα πιστεύω πως τώρα είναι χειρότεροι ιμπεριαλιστές και καπιταλιστές από τους Αμερικανούς. Αυτό που θεωρώ είναι πως δεν πρέπει να κρατάμε όλα τα αυγά μας σε ένα καλάθι. Είδες πως οι Τούρκοι παίζουν ταυτόχρονα και με τις ΗΠΑ και με την Ρωσία και κάθε φορά ακολουθούν την καλύτερη για την χώρα τους διαδρομή;Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι .Όχι γιατί είμαστε αδύναμη ή μικρή χώρα , αλλά γιατί δεν έχουμε εξωτερική πολιτική με βάθος, έμπνευση και όραμα.Θέλει κότσια και ισχυρή διπλωματία για να "χορέψεις" μαζί με ΗΠΑ και Ρωσία .Οπότε όλες οι προσπάθειές μας να το παίξουμε σε δυο ταμπλό είναι καταδικασμένες και στο τέλος χάνουμε από παντού.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Τουρκία είναι κερδισμένη ούτως ή άλλως, απλά αρκετά περισσότερο με τον Ναμπούκο , αφού κιόλας αποδυναμώνει εμάς (με ένα σμπάρο αρκετά τρυγόνια). Εμείς μόνο με τον South Stream κερδίζουμε κάτι. Αν δε δεν γίνει ούτε ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη , τότε μιλάμε πλέον για Βατερλό.Θα έχουμε εξυπηρετήσει τα σχέδια των Αμερικάνων για να ανακόψουν την Ρώσικη επιρροή , αλλά εμείς δεν θα έχουμε πάρει τίποτα. Ούτε καν μια δέσμευση για Κύπρο ή Σκόπια , αν πεις πως αποφασίσαμε να θυσιάσουμε τον έναν τομέα για να κερδίσουμε κάπου αλλού.
Δεν βλέπετε τι γίνεται με το Ελσίνκι κλπ. και με το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Ενώ οι Τούρκοι ενώ θα έπρεπε να είναι στριμωγμένοι και να είναι υποχωρητικοί απέναντι σε εμάς και την Κύπρο , αντίθετα είναι πάντα από πάνω . Καταφέραμε ακόμα και εκεί να στριμωχτούμε στον τοίχο.
Δηλαδή την Ντόρα και τον Γιωργάκη μάλλον ούτε για το πιο απλό γύφτικο παζάρι δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε.Είναι γερά δεμένοι στο Αμερικάνικο άρμα , τόσο που πιστεύω πως παραβλέπουν τα εθνικά συμφέροντα.
Εξάλλου και οι δύο δεν είναι παρά προϊόντα του Ελληνικού πολιτικού νεποτισμού.Ποτέ δεν κάταλαβα γιατί σώνει και καλά επειδή ο πατέρας ή ο παππούς ήταν άξιοι , θα είναι a-priori άξιοι και οι απόγονοι και γιαυτό πρέπει να μας κυβερνήσουν με το στανιό. Προφανώς θα ισχύει η ευγονική αλλά Άλφρεντ Ρόζεμπεργκ . Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον κληρονομούν το γονίδιο της ικανότητας , σε εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες μάλλον υπερισχύει το γονίδιο της αποβλάκωσης.
Θυμάστε που σε μια παλαιότερη ανάρτηση μου είχα γράψει για την αξιοκρατία που εφαρμόζει ο Ερντογάν και τον φοβερό υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας , τον Αχμέτ Νταβούτογλου ;
Λοιπόν κάνω μια πρόβλεψη και μακάρι να βγω ψεύτης .Πιστέψτε με θέλω πάρα πολύ να βγω ψεύτης και κοντόφθαλμος.
Θεωρώ ότι ο Νταβούτογλου , αν τον κρατήσουν στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών τους και αν συνεχιστεί η δική μας Νιρβάνα , θα μας κάνει ανάλογη ζημιά με αυτήν που μας έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ την δεκαετία του 1920.

Read more...

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ


Για το Ευρωκοινοβούλιο έχουμε ξαναμιλήσει. Έχουμε πει για την απαξίωση που έχουμε γιαυτό στην Ελλάδα μέσω της απάθειας μας στις Ευρωεκλογές , μια απάθεια και έναν αποπροσανατολισμό που καλλιεργούν και τα ίδια τα κόμματα αφού τους βολεύει να τις μετατρέπουν σε ένα αμιγώς Ελληνικό προεκλογικό πανηγύρι εξουσίας για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους για τις Εθνικές εκλογές.Είναι βολική για όλους αυτήν η εσωστρέφεια. Έτσι εμείς μόλις τελειώσει το ξεχνάμε , άσχετα αν στην Ευρωβουλή λαμβάνονται πάρα πολύ σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη για τις οποίες ενημερωνόμαστε και γινόμαστε έξαλλοι ως γνήσιοι "Ελληνάρες" μόνο όταν βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Αγνοούμε επίσης την συμπεριφορά των Ευρωβουλευτών μας όταν πάνε στο Στρασβούργο.Δεν ξέρουμε ή μάλλον ξέρουμε αλλά αγνοούμε την ουσία του γεγονότος ότι μόλις πάνε εκεί ανήκουν σε ευρύτερες ομάδες και σχηματισμούς. Οι βουλευτές της ΝΔ ανήκουν στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) , οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και πάει λέγοντας.
Αυτές οι ομάδες έχουν μια ενιαία γραμμή και πειθαρχία και ψηφίζουν σχεδόν αγεληδόν. Όπως στο δικό μας κοινοβούλιο που θεωρείται δεδομένη η πλήρης συμμόρφωση με την επίσημη κομματική γραμμή είτε σε κυβερνητικό είτε σε αντιπολιτευτικό επίπεδο.
Σαν αποτέλεσμα πολλές φορές Έλληνες Ευρωβουλευτές ψηφίζουν υπέρ ή κατά αποφάσεων και ρυθμίσεων ακόμα και αν αυτή η στάση ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ , λόγω συμμόρφωσης με την ευρύτερη παράταξη.
Είδατε τι μαθαίνει κανείς χάνοντας το χρόνο του διαβάζοντας και ψάχνοντας ασκόπως αντί να βλέπει την Μενεγάκη και τα debate ;
Α και κάτι άλλο. Οι ευρωβουλευτές μας ξοδεύουν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους με το να καρφώνουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε για εσωτερική κομματική εκμετάλλευση και αντιπαράθεση είτε για προσωπική εκμετάλλευση για να φανούν αρεστοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Αυτήν την δραστηριότητα την εξαργυρώνουν όταν αργότερα είτε τους περιμένει θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως ανταμοιβή για την βοήθειά τους στο κόμμα να εκλεγεί και ας έκαναν ζημιά στην Ελλάδα , είτε στα ανώτερα και υψηλότερα αμειβομενα κλιμάκια της ΕΕ .
Σε θέματα αγροτικής πολιτικής και ανταγωνισμού οι ευρωβουλευτές μας, μας χαντάκωσαν εξαιτίας της εσωτερικής "Μαυρογιαλούρικης" κομματικής αντιπαράθεσης. Άλλοι στο όνομα της πολιτικής ορθότητας και του διεθνισμού παίρνουν σαφώς αντεθνικές θέσεις υπέρ Σκοπίων , για θέματα μειονοτήτων για το μεταναστευτικό κλπ. Είμαστε στην κυριολεξία απίστευτοι ως έθνος.Τους στέλνουμε για να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα και αυτοί προωθούν τα στενά κομματικά και προσωπικά συμφέροντα !
Να έρθω και στον λόγο για τον οποιο θέλησα να κάνω αυτήν την ανάρτηση.
Την Πέμπτη που πέρασε έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Αντικείμενο της ήταν η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης. Είχε προηγηθεί μια ερώτηση του Ιταλού ευρωβουλευτή του Λαϊκού κόμματος Gabriele Albertini στις 3-9-2009 , σχετικά με την ανάπτυξη του αγωγού Nabucco τον ανταγωνιστικό του South Stream.


δείτε την ερώτηση :

ΠΡΟΦΟΡΙΚΉ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΖΉΤΗΣΗ O-0087/09
σύμφωνα με το άρθρο 115 του Κανονισμού
υποβολή: Gabriele Albertini, εξ ονόματος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων
προς την Επιτροπή

Θέμα: Ανάπτυξη του αγωγού μεταφοράς αερίου Ναμπούκο

Στις 13 Ιουλίου, 4 κράτη μέλη και η Τουρκία υπέγραψαν στην Άγκυρα συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή του αγωγού Ναμπούκο προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Ένα μήνα αργότερα (6 Αυγούστου) ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν υπέγραψε πρωτόκολλο με το ρώσο ομόλογό του Πούτιν προκειμένου να αρχίσουν οι διερευνητικές εργασίες σε σχέση με τον αγωγό Σάουθ Στρίμ που αφορά επίσης το Νότιο Διάδρομο.

1. Πώς αξιολογεί η Επιτροπή την παράλληλη έναρξη των δύο αυτών προγραμμάτων; Σε ποια συγκεκριμένα διαβήματα θα προβεί η Επιτροπή προκειμένου να υποστηρίξει τον αγωγό Ναμπούκο;

2. Με ποιο τρόπο σχεδιάζει η Επιτροπή να θίξει το θέμα αυτό με την Τουρκία, που διαδραματίζει κρίσιμο και στρατηγικό ρόλο σε σχέση με την ανάπτυξη του Νότιου Διαδρόμου;


Κατάθεση: 03.09.2009
Διαβίβαση: 07.09.2009
Λήξη προθεσμίας: 14.09.2009





















Στην συνέχεια ακολούθησε την Πέμπτη 17-9-2009 συνεδρίαση της Ολομέλειας , στην οποία αποφασίστηκε με ψήφισμα η μονόπλευρη υποστήριξη στον αγωγό φυσικού αερίου Nabucco (Τουρκικών συμφερόντων) που προωθούν οι Αμερικανοί για να αποδυναμώσουν την ρωσική επιρροή . Έτσι με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται, για να μην πω ακυρώνεται ο South Stream ο οποίος θα μετέφερε ρωσικό αέριο στην Ιταλία μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας.
Ποιο είναι το ωραίο όμως ; Η πλειοψηφία βασίστηκε στις ψήφους της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών ( όπα γνωστό αυτό !) στην οποία συμμετέχουν όπως είπαμε οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Ερώτηση τώρα.
Τι ψήφισαν ; Αν απαντήσατε "υπέρ της πρότασης" τότε κερδίσατε χρυσούν ωρολόγιον.
Οι δε Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κράτησαν στάση αποχής.
Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο .

Αν λάβουμε υπόψη και τα όσα περίεργα είχε πει ο Γιώργος στην Αλεξανδρούπολη για τον αγωγό πετρελαίου "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" τότε σου μπαίνουν περίεργες ιδέες για φιλοαμερικάνικα λόμπι που υποστηρίζουν Γιώργο και Ντόρα με ανάλογα ανταλλάγματα.
Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα ; Ορθώς ο Γιώργος Δελαστίκ σε άρθρο του στο Αντίβαρο σημειώνει :

(οι επισημάνσεις δικές μου)

Η στάση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ τις τελευταίες εβδομάδες δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για το μέλλον της Ελλάδας ως «ενεργειακού κόμβου», που είχαν οραματιστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και μια μικρή ομάδα κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του. Αν μάλιστα ο Κ. Καραμανλής, μετά την αναμενόμενη βαριά ήττα στις εκλογές, εγκαταλείψει και την αρχηγία της ΝΔ και τον αντικαταστήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν θα απομείνει σε πολιτικό επίπεδο κανένας ισχυρός υποστηρικτής της ενεργειακής συνεργασίας της χώρας μας με τη Ρωσία. Την Πέμπτη οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν στο Στρασβούργο υπέρ ενός ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που τασσόταν υπέρ της κατασκευής μόνο του αγωγού φυσικού αερίου «Ναμπούκο», ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων από την Κασπία και τον οποίο υποστηρίζει και προωθεί με πιεστικότητα αφόρητη η Ουάσιγκτον.
Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την απόφαση αυτή, παρόλο που απορρίφθηκε τροπολογία της σοσιαλιστικής ευρωομάδας να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα αναφορά και στον «Σάουθ Στριμ»!

Είναι εξόφθαλμα πολιτικά ύποπτη η στάση της ΝΔ. Πώς γίνεται η κυβέρνηση της ΝΔ να δίνει μάχη, υποτίθεται, υπέρ της κατασκευής του αγωγού «Σάουθ Στριμ» και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ να ψηφίζουν στην Ευρωβουλή υπέρ του ανταγωνιστικού και μόνο αγωγού «Ναμπούκο» που προωθούν οι Αμερικανοί, αρνούμενοι να πιέσουν να γίνει έστω αναφορά και στον «Σάουθ Στριμ»;
Από ποιον ακριβώς καθοδηγούνται οι ευρωβουλευτές της ΝΔ σε τέτοια στρατηγικής σημασίας θέματα; Αδιαφορούν για τις θέσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, τώρα που είδαν ότι χάνει και πιθανότατα φεύγει, ή ο ίδιος ο απερχόμενος πρωθυπουργός άλλαξε ανομολόγητα θέση;

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του

Δεν πειράζει ρε παιδιά . Ας ξεπουλάνε και ας αποδυναμώνουν την χώρα όλοι οι διαδοχικοί οσφυοκάμπτες κυβερνώντες με συνεχείς μειοδοσίες και προδοτικές ενέργειες για να ξεπληρώσουν γραμμάτια .
Ας μας έχουν περικυκλώσει και απομονώσει Τούρκοι και Σκοπιανοί τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο .
Εμείς έχουμε το debate για να ασχολούμαστε και να αναλύουμε με τις ώρες , συζητώντας "περί όνου σκιάς" , για την γλώσσα του σώματος , για τα σηκωμένα μανίκια του Γιώργου και την χαλαρωμένη γραβάτα του Κώστα.Μέχρι και απόψεις από στυλίστες ( τι σκατά επάγγελμα είναι αυτό ;) εκπροσώπους τους "αδελφάτου" ,για τις ενδυματολογικές επιλογές των αρχηγών ακούσαμε, που να πάρει και να σηκώσει . Ταυτόχρονα ανεχόμαστε "Πρεντέρηδες" και "Τράγκες" που μιλούν με ύφος σαράντα καρδιναλίων και δεκαέξι στρατηγών , υποψήφιους βουλευτίσκους που γλύφουν για δυο λεπτά στον αέρα για να κορδωθούν στο χωριό τους που εκλέγονται, καθώς και φτασμένα κομματικά μεγαλοστελέχη που μιλούν με την σιγουριά και τον αέρα της επερχόμενης καρέκλας .

.....και ο κατήφορος συνεχίζεται με το έθνος παραζαλισμένο από αδικαιολόγητη ευδαιμονία , χαμένο στο "συβαριτισμό" του, ζώντας μέσα στον δικό του "κήπο των επίγειων ηδονών" και αγνοώντας τις επερχόμενες συμφορές.

Να δω πότε θα ακουστεί η κραυγή :

Hannibal ante portas

Read more...

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΣΥΔΟΣΙΑ !!


Σήμερα ενώ γυρνούσα από την δουλειά άκουγα ειδήσεις στο ραδιόφωνο στη ΝΕΤ. Ένα από τα θέματα που κυριαρχούν, πλην τηλεμαχίας, είναι και το κανόνι που έριξε ο όμιλος "ΑΣΠΙΣ" του επιχειρηματία κ. Παύλου Ψωμιάδη. Επακόλουθο αυτής της πτώχευσης είναι ότι κάμποσες εκατοντάδες άτομα μένουν άνεργοι και γύρω στο 1,000,000 Έλληνες με ασφαλιστικά συμβόλαια πάσης φύσης (αυτοκινήτου ,ζωής ,κλπ) μένουν στον αέρα. Η άσχημη ιστορία ξεκίνησε όταν προ εξαμήνου η αρμόδια επιτροπή ελέγχου χτύπησε καμπανακι στον όμιλο αφου διαπίοστωσε ότι δεν είχε την απαραίτητη κεφαλαιακή κάλυψη και ρευστότητα που ορίζει ο νόμος. Το άνοιγμα έφτανε στο ποσό των 500,000,000 ευρώ ! Η εταιρία ζήτησε (και πήρε) ευλόγως ένα διάστημα να διορθώσει την κατάσταση. Προσφατα ο πρόεδρος του ομίλου κατέθεσε μια εγγυητική επιστολή ύψους 500,000,000 ευρώ από την τράπεζα HSBC η οποία υποτίεθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα.
Εδώ αρχίζουν τα ωραία . Σε έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδας διαπιστώθηκε ότι η επιστολή δεν ήταν γνήσια!!!! Η
HSBC λέει ότι ποτέ δεν εξέδωσε τέτοια επιστολή. Σαν επακόλουθο ακολούθησε το ντόμινο της πτώχευσης του ομίλου με τις παραπάνω ορατές συνέπειες.
Ο πρόεδρος του ομίλου λέει ότι η επιστολή είναι γνήσια καθώς και διάφορα άλλα .Διαβάστε εδώ.
Δηλαδή στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι άσχετοι και στην HSBC ή λένε ψέμματα σε ένα κρατικό τραπεζικό οργανισμό για απροσδιόριστους λόγους ή δεν ξέρουν και αυτοί τι χαρτιά εκδίδουν για τέτοια ασήμαντα ποσά !!
Ένα πράγμα θα ρωτήσω μόνο .
Σε τι χώρα ζούμε που ένας επιχειρηματίας πάει μάλλον να εξαπατήσει και το δημόσιο και τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες του και αυτό το γεγονός απλά περνάει στο "ντούκου" και δεν γίνεται τίποτα παραπάνω σε νομικό και εισαγγελικό επίπεδο ;
Αν κάποιος από εμάς τους φτωχομπινέδες εξέδιδε μια πλαστή επιταγή για 10,000 ευρώ δεν θα καταλαβαίναμε για πότε θα μας μπαγλάρωναν και θα μας κατακεραύνωναν οι εισαγγελείς .
Ελπίζω το θέμα να ξεκαθαρίσει γρήγορα γιατί οποιαδήποτε διάστασή του είναι επικίνδυνη .
Είτε το να λέει αλήθεια ο κ. Ψωμιάδης και στην ουσία να τον εξανάγκασαν σε πτώχευση με όλα τα επακόλουθα.
Είτε το να λέει παραμύθια οπότε ισχύουν τα παραπάνω.
Πάντως ο κ. Ψωμιάδης λέει ότι θα καταθέσει μήνυση στο Ελληνικό Δημόσιο και θα ζητήσει αποζημίωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΤ.
Αν εσεις καταλάβατε πέστε μου και μένα......
Πάντως το όλο γεγονός έρχεται αφενός να μας θυμίσει την πάντα παρούσα οικονομική κρίση και αφετέρου να μας θυμίσει ότι όταν ελαχιστοποιείται το κράτος σαν ρυθμιστικός παράγοντας και ελεγκτικός μηχανισμός τότε τα παιχνίδια των golden boys γίνονται επικίνδυνα και επιζήμια για τους πολίτες.

Read more...

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ !!


Χτες κατά την διάρκεια μια ομιλίας προς τους εργαζομένους στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του κόμματος , αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες , επειδή το ΚΚΕ συμμετέχει στο debate των πολιτικών αρχηγών !! Ολοκληρώνοντας είπε ότι η συγκεριμένη διαδικασία με το τρόπο που γίνεται ελάχιστα έχει να προσφέρει στην προώθηση της πολιτικής σκέψης και δεν βοηθάει καθόλου τους πολίτες. Τόνισε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο συμμετέχουν σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν είναι επειδή αν δεν το κάνουν, μέχρι τις εκλογές όλοι αντί να ασχολούνται με το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματός της θα ασχολούνται με το γιατί δεν συμμετείχαν στην τηλεμαχία.
Η κ. Παπαρήγα έβαλε στην κυριολεξία το δάχτυλό της "επί τον τύπο των ήλων" . ΄Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης με τον τρόπο που προβάλουν τις ειδήσεις και με την επιλεκτική προβολή ή αποσιώπηση συγκεκριμένων θεμάτων ή πτυχών τους , έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια τελείως στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας . Επικεντρώνονται στο ευτελές και στο χυδαία επικοινωνιακό. Λειτουργούν σαν παραμορφωτικοί φακοί τσίρκου , που δείχνουν αδύνατους τους χοντρούς και τούμπαλιν .Αντί να επικεντρώνονται στα κρίσιμα εθνικά θέματα που εξακολουθούν να τρέχουν και είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο ασχολούνται με το αν ο Παπανδρέου με τον Καραμανλή θα είναι όρθιοι ή καθιστοί στο debate αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες . Αυτή η εκδήλωση , γιατί περί τέτοιας πρόκειται , είναι ένα γεγονός όπου οι σταρ δημοσιογράφοι πρωταγωνιστούν .Το πάνελ των εκλεκτών είναι αντικείμενο συναλλαγής , επομένως γι'αυτό και ο σκοτωμός μεταξύ τους . Φυσικά είναι αποκλειστική δουλειά των τηλεδημοσιογράφων που "γράφουν καλά" στο γυαλί και ανάθεμα και αν θυμούνται ακόμα (αν ήξεραν ποτέ) τι σημαίνει μαχητικό πολιτικό ρεπορτάζ. Αυτοί ασχολούνται κυρίως με το να γλείφουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων που έρχονται για συνέντευξη (και προβολή , αφού το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο ) και να υποκρίνονται , τάχα πως είναι σκληροί και αιχμηροί . Γιατί άραγε να αποκλείεται ο έντυπος ή ο ηλεκτρονικός τύπος από την διαδικασία του debate;
Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου κάποιοι θεωρούν ότι μια καλή εμφάνιση του Καραμανλή είναι δυνατή να αποτρέψει μια ήττα μεγάλης έκτασης. Φυσικά ακριβώς το αντίθετο προσδοκούν στο ΠαΣΟΚ.
Είναι φυσικό να περιμένουν κάτι τέτοιο αμφότεροι, αφού και οι δύο αρχηγοί είναι δημιουργήματα των ΜΜΕ , τόσο η άνοδός όσο και η πτώση τους. Τώρα κατάλαβε ο κ. Καραμανλής ότι οι "νταβατζήδες" εναντίον των οποίων ξεσπάθωσε στο μανιφέστο του Μπαϊρακτάρη ,είναι αυτοί που τον ανέβασαν στα ύψη "καταλληλότητας" και δημοτικότητας , τώρα είναι πάλι οι ίδιοι που τον καταβαραθρώνουν .
Είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι σε κάμποσα χρόνια από τώρα θα βουλιάξουν τον Γιωργάκη και θα εξυψώσουν την χαμογελαστή Υπουργό Εξωτερικών οδηγώντας την μετά βαΐων και κλάδων στο Μαξίμου.
Είναι αυτοί οι ίδιοι που θα γελάνε πάντα από μέσα τους συσσωρέοντας πλούτη και ισχύ, ενώ εμείς σαν τα χαιβάνια θα είμαστε δεμένοι στο εκρεμμές του δικομματισμού.

Read more...

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΙΘΟΙ ,ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΑ


Για ακόμα μια φορά θα παραθέσω ένα ΑΡΘΡΟ του στρατηγού ε.α. Δημήτρη Δήμου , που δημοσιεύτηκε στο Αντίβαρο για τον οποίο είναι γνωστό ότι βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση μου .

Διαβάστε απλά , αν αντέχετε , χωρίς σχόλια από μένα......

Read more...

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ


Αλεξιπτωτιστής
ο) ουσ. θηλ. αλεξιπτωτίστρια ο εκπαιδευμένος στην πτώση από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο | (μτφ.) αυτός που καταλαμβάνει θέση σε υπηρεσία, με ευνοιοκρατικό τρόπο

Αυτός είναι κατά το Μείζον Ελληνικό Λεξικό ο ορισμός της λέξης αλεξιπτωτιστής.Στον στρατό οι αλεξιπτωτιστές είναι ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες οι οποίες αναλαμβάνουν επικίνδυνες αποστολές σε προωθημένες εχθρικές θέσεις .
Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται μεταφορικά και στην πολιτική όταν ένας από το πουθενά εμφανίζεται και κατεβαίνει υποψήφιος χωρίς να έχει ασχοληθεί ξανά με το αντικείμενο.
Πρόσφορο έδαφος για "αλεξιπτωτιστές" της πολιτικής είναι τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων όπου τοποθετούν τιμητικά κάποια άτομα άλλα σε εκλόγιμες θέσεις και άλλα σε μη , προκειμένου να τους απαλλάξουν από την διαδικασία της σταυροδοσίας .
Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για τα άτομα "ειδικών προσόντων" που έχουν σαν σκοπό τα κόμματα να τους χρησιμοποιήσουν σε θέσει κλειδιά μετεκλογικά. Τότε σε αυτήν την περίπτωση εκπληρώνουν αρκετές από τις μεταφορικές έννοιες της λέξης αλεξιπτωτιστής.

Στις προηγούμενες πολεμικές συγκρούσεις ο ρόλος των αλεξιπτωτιστών αμφισβητήθηκε έντονα κυρίως σε σχέση με το κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα από την χρήση τους ήταν ανάλογο των προσδοκιών. Φυσικά αυτό ήταν άσχετο με την πραγματική αξία και την γενναιότητα των μονάδων .
Το ανάλογο ερώτημα το δικό μου είναι το κατά πόσο αυτές οι "ειδικές μονάδες" της πολιτικής εκπληρώνουν τελικά την αποστολή τους και κατά πόσο είναι κατάλληλοι για αυτό ;Τελικά μήπως γίνεται πολύς ντόρος για την χρήση τους και η κατάληξή τους είναι ανάλογη των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη ή των Βρετανών στο Άρνεμ ;Δηλαδή σφαγή χωρίς τελικά ουσιαστικά στρατιωτικά πλεονεκτήματα.
Έτσι και σε αυτές τις εκλογές ακούγονται βαριά ονόματα για το Επικρατείας. Άτομα με χιλιόμετρα επιστημονικών περγαμηνών και αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς ( κατά κύριο λόγο χρηματοπιστωτικούς ) μια που η οικονομία μας "καίει ".
Ας πάρουμε για παράδειγμα το όνομα που "παίζει" για πρώτο στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Αυτό της κυρίας Πανουργιά -Κλώνη . Οι επιστημονικοί της τίτλοι και οι εργασιακή της εμπειρία είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση όπως και του κ. Παπαδήμου , άσχετα με το αν δεν δεν δέχτηκε. Κάποιος ανάλογος θα δεχτεί.
Το πρόβλημα με αυτά τα άτομα είναι ακριβώς το background τους. Πως είναι δυνατόν άτομα τα οποία από την εφηβική τους ηλικία είναι εντελώς άσχετα με την χώρα, λόγω σπουδών , εργασίας και διαμονής στο εξωτερικό να αντιληφθούν τις λεπτές αποχρώσεις της Ελληνικής πραγματικότητας ;Πως μπορεί η κ. Κλώνη κάτοικος επί σειρά ετών Νέας Υόρκης να συμβάλει στην λύση των προβλημάτων των κατοίκων Περιστερίου για παράδειγμα ;
Είναι λέει σύμβουλος περιβάλλοντος της διεθνούς Τράπεζας . Αυτές οι τράπεζες είναι μάλλον γνωστές.
Αν δεν απατώμαι είναι αυτές που με την χάραξη της οικονομικής πολιτικής τους ,οδηγούν χώρες στην χρεοκοπία και την εξάρτηση. Αν δεν απατώμαι όλες αυτές οι διεθνείς τράπεζες είναι που καταδυναστεύουν την οικονομία των αναπτυσσόμενων χωρών με δυσβάσταχτους όρους. Είναι αυτές που πιέζουν για πλήρη άρση του κρατικού ελέγχου και προπαγανδίζουν την ασυδοσία των μεγάλων εταιριών που απομυζούν τους φυσικούς πόρους και δίνουν ψίχουλα σε παρανόμως εργαζόμενα παιδιά στα στρατόπεδα εργασία των εταιρειών. Βέβαια για αυτήν την σύγχρονη αποικιακή πολιτική αυτοί χρησιμοποιούν την λέξη ανάπτυξη , η οποία εσχάτως έγινε και "πράσινη" λόγω της μόδας.
Είναι αυτές που με τα επιτόκια βουλιάζουν ολόκληρες οικονομίες κερδοσκοπώντας.
Είναι αυτές που έθρεψαν και υπέθαλψαν την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Επομένως όλους αυτούς τους "yes men" των αρπακτικών τραπεζικών ιδρυμάτων και των διεθνών ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τα χάλια μας ( για το άλλο μέρος φταίμε βέβαια εμείς) τους φέρνουμε κατά καιρούς εδώ σαν "από μηχανής Θεούς " να μας σώσουν με τα φώτα και την διεθνή εμπειρία τους . Κάτι ανάλογο με αυτό το σώσιμο που μας έκανε ο κορυφαίος πανεπιστημιακός καθηγητής οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης αλλά και άλλοι.
Τα κόμματα επαίρονται σχετικά με την καλή ομάδα που φτιάχνουν και καμαρώνουν προεκλογικώς.Όταν όμως αρχίσει η μάχη οι αλεξιπτωτιστές κατακρεουργούνται και αποσύρονται κακήν κακώς . Έτσι αποσύρονται ξανά στις πανεπιστημιακές τους ασχολίες ή επιστρέφουν στις υψηλά αμειβόμενες ενασχολήσεις που είχαν πριν , έχοντας εγγράψει στο μητρώο τους και αυτήν την εμπειρία.
Οι πραγματικοί λόγοι της αποτυχίας αυτών των"αλεξιπτωτιστών" της πολιτικής μπορεί να είναι πολλοί . Δεν πιστεύω όμως ότι οφείλονται σε προσωπική ανικανότητα κατά κύριο λόγο .
Το πρόβλημα είναι στα ίδια τα κόμματα κατά βάση. Στην πραγματικότητα κανένα κόμμα δεν έχει ένα όραμα για τον τόπο άρα είναι φυσικό να μην μπορεί και να επιλέξει τα σωστά εργαλεία για να το πραγματοποιήσει. Έτσι περιορίζονται σε τυχαίες επιλογές βαρύγδουπων ονομάτων από το εσωτερικό και το εξωτερικό για τις θέσεις των ψηφοδελτίων επικρατείας και ελπίζουν στο τέλος να τους κάτσει και κανένας που θα παρουσιάσει κανένα αποτέλεσμα.
Δυστυχώς όσο καλούς αλεξιπτωτιστές και ειδικές δυνάμεις και να έχει ένας στρατός αυτοί από μόνοι τους δεν κερδίζουν ένα πόλεμο.
Έτσι και με την διακυβέρνηση της χώρας. Το θέμα είναι να είναι σοβαροί οι βουλευτές άρα και οι υπουργοί σου κατά συνέπεια. Τα φανταχτερά ονόματα του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν ξέρω αν θα βοηθήσουν ένα κόμμα , ξέρω όμως ότι από μόνα τους σίγουρα δεν θα βοηθήσουν την χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Χρειάζεται γενική σοβαρότητα και σχεδιασμός πράγματα τα οποία μάλλον απουσιάζουν.

Read more...

ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ?


Είχα σκοπό να γράψω κάτι για να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες μου σχετικά με την εξωτερική μας πολιτική τώρα που θα έρθει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Όχι φυσικά πως κοιμόμουν ήσυχος επί ΝΔ.
Νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται να γράψω τίποτε άλλο πέρα από το άρθρο που δημοσίευσε ο Ακρίτας στο ιστολόγιό του.
Ελπίζω να βγει ψεύτης ο αρθρογράφος.

Σας παραπέμπω επίσης σε μια παλιότερη συνέντευξη του Γ.Α.Π. το 1999 όπου λέει κάποια πολύ ενδιαφέρονται και περίεργα πράγματα.

Σχόλια και συμπεράσματα δικά σας.

Read more...

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ


Κάποια μέρα θα πρέπει μια ομάδα αναλυτών να ασχοληθεί σοβαρά και με την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή.Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσε να πέσει φως στα κίνητρα και στις πράξεις του. Σπάνια πολιτικός αρχηγός ( και παράταξη) κατάφερε μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να κατασπαταλήσει ένα τόσο μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο εμπιστοσύνης και να βουτήξει στο βάραθρο της ανυποληψίας και της ανικανότητας.
Ειλικρινά θέλει μεγάλο ταλέντο για να το καταφέρεις και πολλή εκπαίδευση. Ευτυχώς δεν πήγαν χαμένα τα λεφτά και οι δωρεές του θείου στα Tufftς και Harvard για την απόκτηση των πανάκριβων πτυχίων.
Τουλάχιστον έμαθε το στιλ που είναι sine qua non για τους απόφοιτους τέτοιων σπουδαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τέτοιο στιλ που ο γνωστός κράχτης της δεξιάς Γ. Μαρίνος από την στήλη του στο Βήμα δεν δίστασε να τον παρομοιάσει με τον Μεταξά όταν είπε το ΟΧΙ και μπήκε η Ελλάδα σε πόλεμο με την Ιταλία (κάπου εκεί ανατρίχιασα).Τον παρουσίασε σαν ένα ηρωικό ηγέτη που τόλμησε επιτέλους να πει την αλήθεια στο λαό. Βέβαια παρακάτω στο άρθρο του ο κ. Μαρίνος κατηγόρησε ακόμα και την κυβερνητική ΕΡΤ για αντικυβερνητική προπαγάνδα και όλα τα ΜΜΕ για το γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει λανθασμένη εντύπωση για την οικονομική κρίση με αποτέλεσμα την πτώση της ικανότατης κυβέρνησης.Ο αρθρογράφος παρέλειψε να μας πει τι έλεγε όλα αυτά τα χρόνια ο πρωθυπουργός και γιατί αφού ήξερε την αλήθεια δεν μας την έλεγε; Επίσης παρέλειψε να μας πει πως γίνεται και κάθε φορά τα ασθενέστερα στρώματα που ενώ έχουν την μικρότερη ευθύνη για την κρίση, αντίθετα είναι αυτοί που πρέπει να σηκώσουν και το μεγαλύτερο βάρος.Υποθέτω ότι έχει να κάνει με το χαμηλό επίπεδό μας , το οποίο μας εμποδίζει να αντιληφθούμε τις μικρο-μακρο οικονομικές θεωρίες που παίζουν στα δάκτυλα ειδήμονες σαν αυτόν.
Έτσι, συμπεραίνουμε αβίαστα ότι , στον Κώστα Καραμανλή δεν έμεινε τίποτα άλλο από την ηρωική έξοδο καμικάζι, απέναντι στα πράσινα στίφη του Τζένγκις Χαν (βλ. Γ.Α.Π.) που πολιορκούν το κάστρο της εξουσίας και της ρεμούλας ,υποδυόμενος τον ρόλο του μαχητή μέχρις εσχάτων , ελπίζοντας έτσι να διασωθεί η υπόληψη του στα μάτια της δεξιάς κομματικής βάσης τηρώντας τον κώδικα του νεοδημοκρατικού Μπουσίντο.
Ο τρόπος διακυβέρνησης του καθώς και η λογική του στην επιλογή των συνεργατών του θα μένει στην ιστορία .Αν έχεις αλήθεια τέτοιους έμπιστους τότε τι τους θες τους πολιτικούς αντιπάλους άραγε;
Ποια ήταν τα κριτήριά του -αν υπήρχαν- όταν διάλεγε τους συνεργάτες του και τους ανέθετε ρόλους και καθήκοντα;Μήπως η αποκατάστασή τους μετά από τόσα χρόνια κομματικού αγώνα για την κατάληψη του Ιερού Δισκοπότηρου της εξουσίας ;Αν είναι έτσι τότε πάσο..
Μήπως τελικά το κόμμα του δεν είναι τίποτα άλλο από μια παρέα ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και χωρίς καμιά ιδεολογία να τους συνδέει στο βάθος και αυτός απλά προσπάθησε να κάνει τον διαιτητή και τον τροχονόμο και κοιτούσε μόνο απορημένος όταν τον "άδειαζαν" με τις προκλητικές και αδηφάγες συμπεριφορές τους;
Σε πολλές περιπτώσεις ψέλλιζε δικαιολογίες και σε άλλες εκστόμιζε βαρύγδουπες πολεμικές δηλώσεις σηκώνοντας το γάντι στις προκλήσεις των "νταβατζήδων" που δεν τον άφηναν να κυβερνήσει και που ένα μεγάλο μέρος τους κληρονομήθηκε από το ΠΑΣΟΚ για να λέμε την αλήθεια.Θα προσπαθήσουμε όμως να ξεχάσουμε ότι επί των ημερών του η θέση τους ισχυροποιήθηκε όσο ποτέ αφού τους έδωσε και την νεοφιλελεύθερη ευλογία να ασελγούν πάνω μας απαλλαγμένοι ακόμα περισσότερο από τον κρατικό έλεγχο.
Στο τέλος νόμισε ότι μαχαιρώθηκε από τους "Βρούτους" που ο ίδιος έτρεφε, σαν ένας άλλος Ιούλιος Καίσαρας. Αυτό όμως δεν έγινε γιατί θέλησε να τους χαλιναγωγήσει αλλά γιατί ποτέ δεν κατάλαβε ότι αυτός και οι κολλητοί του αποτελούσαν μέρος του προβλήματος.Τελικά οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν ότι "ο Πρωθυπουργός είναι γυμνός", αφού ο μανδύας του "αδιάφθορου πολεμιστή" σκάλωσε στα σύρματα της διαπλοκής που άπλωναν οι άοκνοι συνεργάτες του.
Στην εξωτερική πολιτική ήταν δε ανύπαρκτος. Δεν θα ξεχάσουμε τις ηρωικές μέρες στην διάσκεψη κορυφής για το σχέδιο Αναν όταν ήταν κρυμμένος και αυτός και οι συνεργάτες τους στις σουίτες τους και άνοιγαν μόνο στο "ρούμ σέρβις" από φόβο μην τους ζητήσουν να πάρουν θέση και πουν καμία κοτσάνα και χάσουν μονάδες στις δημοσκοπήσεις .Άφησαν μόνους τους Κύπριους να τα βγάλουν πέρα και να σηκώσουν το βάρος του ΟΧΙ , για να μπορούν μετά να το παίξουν Πόντιοι Πιλάτοι .(Για να προλάβω και μερικούς, όχι δεν ξέχασα την θέση του Γιωργάκη, απλά δεν έχει θέση εδώ τώρα).
Όσο για το Σκοπιανό , που να μην ήταν και Μακεδόνας με ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα; Αν δεν ανήκε στην "δεξιά του Κυρίου" θα τον είχε αφορίσει από καιρό ο Άνθιμος.
Πλάκα ιδιαίτερη δε είχε όταν είπε ότι ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που έχει ακραίες και ανεύθυνες λαϊκίστικες ιδέες.Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας είχε για επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της έναν άνθρωπο ο οποίος μόλις αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία, προσχώρησε στο παραπάνω κόμμα που στόλισε ο Πρωθυπουργός με τους προηγούμενους χαρακτηρισμούς. Δηλαδή και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ είχε "ακραίες και ανεύθυνες λαϊκίστικες ιδέες" .Πως τότε ο ίδιος είχε τοποθετήσει έναν τέτοιο άνθρωπο σε ένα τέτοιο πόστο;
Πρέπει ή δεν πρέπει να ανησυχούμε για την ορθή κρίση του , ή μήπως απλά πρέπει να χαρούμε που φεύγει ;
Προσοχή όμως γιατί έρχεται ο αντικαταστάτης του φορώντας το βελούδινο γάντι της ήπιας κολονοσκόπησης , συγγνώμη, προσαρμογής ήθελα να πω, και στο τέλος το πανηγύρι μπορεί να καταλήξει σε θρήνο , για ακόμη μια φορά.
Τελικά στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να κάνεις καθόλου αντιπολίτευση.
Η κάθε κυβέρνηση τα καταφέρνει μια χαρά να γκρεμιστεί από μόνη της.
Όσο για τους Έλληνες ....Εμείς μένουμε κάθε φορά με την ελαφρά μέθη του προεκλογικού αγώνα και την χαρά ότι μαυρίσαμε την ανίκανη κυβέρνηση που μας χαντάκωσε μέχρι να μας προκύψει η επόμενη.

Read more...

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ Β' ΑΘΗΝΩΝ !!!!


Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ιστορία , που ανέδειξε ο Ελληνόψυχος με τον HellasOrthodoxy και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω........

Read more...

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ , Η ΑΛΛΙΩΣ : "ΚΟΥΤΣΟΙ - ΣΤΡΑΒΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ"


Άκουσα σήμερα το μεσημέρι στο ράδιο στην ΝΕΤ ότι μετά από συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ με τον πρόεδρο των οικολόγων Ελλάδος κ. Παπανικόλα , επήλθε συμφωνία μεταξύ τους. Έτσι οι Οικολόγοι του κ. Παπανικόλα θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ με την βεβαιότητα ότι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πνεύματος της Οικολογίας μέσα στην Βουλή των Ελλήνων. Σας παραπέμπω στο σχετικό άρθρο.
Ο κ. Καρατζαφέρης δε, τόνισε (από την ανταπόκριση της ΝΕΤ) ότι το "Ο" στο όνομα του κόμματος θα μπορούσε να σημαίνει και Οικολογία.
Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Εμμανουήλ Νόνας, ειδικός ιατροδικαστής, επίτιμος προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Υπουργείου Δικαιοσύνης και τέως καθηγητής Αστυνομικής Ακαδημίας Ελλάδος, θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.
Μακάρι να μπορούσα να βρω έναν συσχετισμό και μια λογική ανάμεσα σε αυτά τα άκρα του φάσματος.
Τι σχέση έχουν π.χ ο κ. Κοραντής με τον κ. Ψινάκη( πέρασε ξώφαλτσα) , ή ο κ. Καργάκος με τον κ. Παπανικόλα
Το καταλαβαίνω ότι η Οικολογία είναι της μόδας και ότι απασχολεί τον κόσμο και κυρίως νέους ανθρώπους , πολλοί από τους οποίους μπορεί να μην έχουν ιδέα για το Φαρμακονήσι και τις"γκρίζες" ζώνες , είναι όμως ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην γκρίζα φώκια monachus - monachus.
Είναι δυνατόν όμως να πιστεύει κανείς ότι ο κ. Παπανικόλας είναι αυτός που θα εμπνεύσει τα οικολογικά ιδεώδη και θα τραβήξει κόσμο στο ΛΑΟΣ ;Αυτός νομίζω δεν ήταν σε εκείνα τα αλήστου μνήμης βίντεο του ΤΗΛΕΦΩΣ που έδειχνε τον ιδανικό τρόπο "αερισμού" και μέσα στους συνεργάτες του δεν ήταν η δασκάλα φωνητικής του Ταμπάκη και αστέρας στα σούργελα της Πάνια ;

Βέβαια τα άλλα κόμματα δεν πάνε πίσω και σε αυτές αλλά και σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Αυτοί είναι οι πρώτοι διδάξαντες αυτού του θεάτρου σκιών. Ας μας πει κάποιος, ποια ήταν η συνεισφορά π.χ. της κ. Γκερέκου , της κ. Κούρκουλα , της κ. Καιλή ,του κ. Βασιλείου , του κ. Παιτέρη στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία .Με ποιον τρόπο μας αντιπροσώπευσαν και πως βοήθησαν τους εκλογείς τους;
Πως θα μας βοηθήσει ακριβώς σε αυτές τις δύσκολες εποχές η κ. Πέμη Ζούνη , κ. Βαγενά και η κ. Φόνσου; Αρκεί η ηράκλεια δύναμη του Πύρρου Δήμα να σηκώσει τα μεγάλα εθνικά βάρη ;
Θέλετε να σας θυμίσω το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων όπου το lifestyle δίνει και παίρνει ;Τι πολιτικό έργο παράγεται εκεί δεν μας είπε κανείς.
Ακόμα και άτομα τα οποία υποτίθεται είχαν κάποιο υπόβαθρο πολιτικό και αξιοποιήθηκαν , η κατάληξή τους ήταν τραγική. Να σας θυμίσω τον κ. Κουκοδήμο με την αφέλεια του που τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Καλύτερα να μην μιλήσω για το αθλητικό δίδυμο από την Θεσσαλονίκη Ιωαννίδη-Ορφανό , οι οποίοι ασχολήθηκαν και με θέματα που τα ήξεραν υποτίθεται.Αυτήν η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται επί μακρόν.

Πόσο ακόμα θα τρώμε στην μάπα εκτός από τα λαμόγια και άτομα όπου τα μόνα προσόντα τους είναι οι αθλητικές και υποκριτικές επιδόσεις ή μια όμορφη φατσούλα ;
Βλέπεις όμως ότι η πολιτική είναι ο μόνος τομέας που δεν υπάρχει καθόλου αξιοκρατία. Θα κάνω μια ερώτηση στους υποψηφίους ηθοποιούς-πολιτευτές. Πως θα χαρακτήριζαν έναν βουλευτή ο οποίος επειδή είχε έναν σκηνοθέτη γνωστό τον έβαζε να πάιξει στην Επίδαυρο σε αρχαία τραγωδία; Ασφαλώς θα θεωρούσαν γελοία και μόνο την σκέψη . Πως είναι δυνατό θα έλεγαν (και με το δίκιο τους) να φαντάζεται ότι κάποιος χωρίς υποκριτικές σπουδές και ταλέντο είναι δυνατόν να αντεπεξέλθει. Παρόλα αυτά αυτοί θεωρούν ότι οι ίδιοι είναι δυνατόν να μετατραπούν σε πολιτικούς στο άψε -σβήσε.Παρόμοια ισχύουν και για αθλητές - προπονητές και λοιπούς αλεξιπτωτιστές της πολιτικής.

Τα κόμματα στην απέλπιδα προσπάθεια τους να μαζέψουν ψήφους επιστρατεύουν οποιονδήποτε έχει μια σχετική αναγνωρισιμότητα ,στο "χαζοκούτι" κυρίως.Χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους για να εκμαιεύσουν την ψήφο από κάποια άτομα χωρίς πολιτικό κριτήριο, που ψηφίζουν όχι με βάση το κόμμα, την ιδεολογία , το πρόγραμμα και τις αρχές , αλλά με βάση την γκλαμουριά , την ποδοσφαιρική ομάδα , το αγαπημένο τους σήριαλ και πάει λέγοντας.Φυσικά μετά τις εκλογές τα "διάσημα πρόσωπα" παίζουν απλά το ρόλο "γλάστρας" και διακοσμητικού ,το οποίο το ξεσκονίζουν μόνο Κυριακές και αργίες.
Τουλάχιστον στις ΗΠΑ είναι πολύ πιο ειλικρινείς. Οι σταρ του Hollywood και τους αθλητισμού που υποστηρίζουν προεδρικούς υποψήφιους , γερουσιαστές κλπ. εμφανίζονται μόνο σε κάποια shows και απλά δηλώνουν την υποστήριξή τους ή λειτουργούν σαν κράχτες για συγκέντρωση χρημάτων. Ούτε λόγος για περαιτέρω αξιοποίησή τους σε πολιτικές κυβερνητικές θέσεις , γιατί εκεί ξέρουν που σταματάει το καραγκιοζιλίκι και που ξεκινάει η σοβαρή δουλειά . Βέβαια και εκεί που και που τους βγαίνει και κανένας Reagan ή κανένας Άρνολντ ( hasta la vista baby) και τότε γίνεται της μουρλής.

Οπότε παλικάρια ας οπλιστούμε με χιούμορ και υπομονή. Το ξέρετε αυτό που λένε ;

ΓΕΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΩ

Read more...

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

"ΛΑΙΚΑ" ΟΝΕΙΡΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ !!


Άκουγα σήμερα το μεσημέρι στο ράδιο τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη. Στα Εθνικά θέματα ο ΛΑΟΣ τα πάει αρκετά καλά και με βάση κάποιες θέσεις (σωστές) έχει καταφέρει πολλούς από τον λεγόμενο "μεσαίο χώρο" να τον βλέπουν με συμπάθεια χωρίς όμως αυτό να είναι βέβαιο και ότι θα μεταφραστεί σε ψήφους .Έχω ξανατονίσει ότι στην Ευρωπαϊκή Βουλή ο κ. Καρατζαφέρης ήταν από τους λίγους που κράτησαν μια αξιοπρεπή στάση στα Εθνικά θέματα.
Το πρόβλημα είναι όταν αρχίζουν τα άλλα θέματα ,καθημερινότητα,οικονομική κρίση, αξιοκρατία, διαφθορά κλπ.
Κατά την άποψή μου μόνο στα Εθνικά θέματα έχει σχετικά καθαρό και ουσιαστικό λόγο ο ΛΑΟΣ . Στα υπόλοιπα κινείται ανάμεσα σε γενικολογίες , αοριστίες οι οποίες τρόπον τινά μου θυμίζουν το ΚΚΕ το οποίο πιπιλίζει τις ίδιες καραμέλες χρόνια τώρα .Πολύ φοβάμαι ότι ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα καθαρά αντιπολίτευσης , το οποίο προσπαθεί να παίξει τον ρόλο της "Εθνικής Συνείδησης" για τα κόμματα εξουσίας.
Λέει ότι είναι κατά της διαφθοράς , της αναξιοκρατίας και της ισονομίας λες και κανένα κόμμα θα έλεγε ποτέ ότι είναι υπέρ! Πέραν αυτού η αντιμετώπιση μου φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση απλοϊκή και λαϊκίστικη.
Θα πάρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.Είπε σήμερα ο κ.Πρόεδρος του ΛΑΟΣ -αν κατάλαβα καλά- ότι είναι απαράδεκτο οι αξιωματικοί του Στρατού να συνταξιοδοτούνται στα 45 και στα 50 και κατόπιν να απολαμβάνουν ως τα 90 σύνταξη χωρίς πλέον να προσφέρουν.
Σε αυτό δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω .Όντως υπό συνθήκες αυτό είναι προκλητικό αν και κάποιοι πιλότοι , βατραχάνθρωποι και Λοκατζήδες πιθανόν να έχουν αντιρρήσεις λόγω της τρομερά επιβαρυμένης υγείας για προφανείς λόγους. Ας μην κολλήσουμε όμως στις εξαιρέσεις.
Είπε συνεχίζοντας, ότι αυτοί (οι αξιωματικοί πάσης φύσεως) μετά την συνταξιοδότηση (!!!) θα απασχολούνται στην ΜΟΜΑ , που θα ανασυσταθεί , και θα ασχολούνται με την κατασκευή έργων και τους ελέγχους των υπερβάσεων των προϋπολογισμών.Σε αυτήν θα προσληφθούν όλοι οι άνεργοι υπό την μορφή πενταετούς "θητείας"! Επίσης ο πρόεδρος είπε ότι θα πρέπει έργα που απαιτούν ανταποδοτικά τέλη από τους χρήστες ( πάσης φύσεως ΣΔΙΤ- Συμπράξεις Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα ) να αναλαμβάνονται μόνο από Ελληνικές Εταιρίες για να μένουν τα χρήματα μέσα στην Ελλάδα.
Θα πρέπει να θυμίσω για τους νεότερους ότι οι ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανικής Ανασυγκροτήσεως) , δημιουργήθηκαν μεταπολεμικώς αποτελούμενες τόσο από προσωπικό του Μηχανικού του Στρατού όσο και από πολίτες.Σκοπός τους ήταν κυρίως η εκτέλεση έργων οδοποιίας και Γεφυροποιίας σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Το έργο που επιτέλεσε ήταν σπουδαίο ( για τα μέτρα και την κλίμακα της εποχής) και αρκετές ορεινές οδοποιίες ακόμα και σήμερα βασίζονται στις αρχικές κατασκευές και χαράξεις των ΜΟΜΑ. Σίγουρα η Ελληνική ύπαιθρος χρωστά πολλά σε αυτούς τους ανθρώπους στρατιωτικούς και μη.Θυμίζω επίσης ότι καταργήθηκε την δεκαετία του '90 ( νομίζω επί Μητσοτάκη) .
"Τι ωραία", θα αναφωνήσουν οι περισσότεροι ιδίως αυτοί που θυμούνται και την ΜΟΜΑ και το έργο της. "Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος , επιτέλους και οι συνταξιούχοι αξιωματικοί θα πάψουν να γεμίζουν τα καφενεία και να προκαλούν και θα γίνουν επιτέλους σοβαρά έργα και χωρίς κακοτεχνίες και υπερβάσεις που τόσο μας ζημιώνουν". " Επιτέλους" θα συμπληρώσει κάποιος άλλος , "γιατί να πληρώνω 11,70 ευρώ στους Γάλλους για να περάσω από την γέφυρα του Ρίου; Καλύτερα στους Εμφιετζόγλου , Μπόμπολα κλπ , οι οποίοι δίνουν και μεροκάματα σε Έλληνες και κάνουν εντός χώρας επενδύσεις"
Κάπου εδώ θα πρέπει να ξυπνήσουμε από το όνειρό μας και να ξυπνήσει και κάποιος και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Αρχικά θα πρέπει να επισημάνω ότι οι σημερινές κατασκευές είναι φοβερά εξειδικευμένες και απαιτούν ειδικό προσωπικό τόσο για την εκτέλεση όσο και για την επίβλεψη εκτέλεσης.Η εποχή που έκανες μια οδοποιία με δυο μπουλντόζες, πέντε φορτηγά, έναν εκσκαφέα και δυο γκρέϊντερ ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Για να μπορέσει η "ΝΕΑ ΜΟΜΑ " να εκτελέσει σοβαρά έργα θα πρέπει να αποκτήσει μηχανολογικό εξοπλισμό δισεκατομμυρίων και να προσλάβει χιλιάδες εξειδικευμένους μηχανικούς και εργάτες.Τα έργα δεν γίνονται με θεολόγους και ψυκτικούς όσο και αν είναι σεβαστές οι προθέσεις για την εξάλειψη της ανεργίας . Εγώ νόμιζα εξάλλου ότι ο δημόσιος τομέας πάει για συρρίκνωση , εδώ μιλάμε για υπερδιόγκωση ! Εξάλλου τι θα κάνει ο νέος φορέας ; Θα κατεβαίνει σε δημοπρασίες έργων ανταγωνιστικά προς τις Ελληνικές και αλλοδαπές εταιρίες ; Πιστεύει κανεις ότι θα είναι μια υγιής επιχείρηση; Αν για την Ολυμπιακή φάγαμε τόσες καμπάνες για αθέμιτο ανταγωνισμό για αυτό το νέο σχήμα τι θα γίνει ; Μην μου πείτε να πάει να πνιγεί η ΕΕ .
Μετά οι (συνταξιούχοι) αξιωματικοί οι οποίοι με εξαίρεση κάποιους που έχουν εξειδικευμένες τεχνικές σπουδές (κυρίως του Μηχανικού) , πως ακριβώς θα επιβλέπουν και θα ελέγχουν ; Έχει αντιληφθεί κανείς πόσο περίπλοκος είναι ο λογιστικός και ο τεχνικός έλεγχος των σύγχρονων δημόσιων έργων ;Μη μου πει κάνεις ότι έτσι τα έχουν κάνει για να είναι αδύνατοι οι έλεγχοι γιατί θα αρχίσω να γελάω. Εδώ δουλεύει χρόνια κανείς στα εργοτάξια και πάλι ξεφεύγουν ένα σωρό και θα τα βρει και θα τα ελέγξει ο αξιωματικός που ασχολούνταν με το αν είναι αγυάλιστες οι αρβύλες των φαντάρων , με τα έξοδα του ΚΨΜ ή με τα υδραυλικά των λόχων ;Ας μου πει κάποιος τι σχέση μπορεί να έχουν τα τεθωρακισμένα με την οδοποιία ή τα αλεξίπτωτα με τα οικοδομικά έργα;
Επίσης για το άλλο θέμα , πάλι θα έλεγα ότι και εγώ προτιμώ να πληρώνω διόδια και τέλη χρήσης σε Ελληνικές εταιρίες παρά σε ξένες. Δεν θα θίξω καθόλου το θέμα για το αν θα έπρεπε να πληρώνω καθόλου γιατί αυτό και αν είναι πονεμένη ιστορία.
Λοιπόν καταρχήν έχει σκεφτεί κανένας ότι οι Ελληνικές Εταιρίες και οι τεχνικοί, παρόλο που έχουν κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια , ίσως να μην έχουν τις γνώσεις που απαιτούνται γι την εκτέλεση κάποιων εξειδικευμένων έργων ; Ας μην ξεχνάμε ότι τους Γερμανούς ( για το αεροδρόμιο) , τους Γαλλο-Αμερικανούς ( για το Μετρό) και τους Γάλλους ( για την Γέφυρα) δεν τους φέραμε γιατί κάποιος πήρε μίζες για να τους προτιμήσει. Τους φέραμε γιατί απλά δεν ήμασταν σε θέση να τα κατασκευάσουμε μόνοι μας.Όχι γιατί μας λείπει το μυαλό , αλλά γιατί μας λείπει η οργάνωση, η τεχνογνωσία και η εμπειρία στην εκτέλεση ειδικών έργων μεγάλης κλίμακας.Τώρα μετά από χρόνια μαθητείας και εμπειρίας είδατε πως το Μετρό "το πάμε" μόνοι μας και πολύ ωραία μάλιστα; Δεν ήταν δυνατό όμως να το ξεκινήσουμε τότε μόνοι μας .
Καλό είναι να μην έχουμε αυταπάτες.Επίσης θα πρέπει να ξέρουμε (και ο κ. Καρατζαφέρης) ότι είναι αντίθετα στου νόμους της ΕΕ να ισχύει για τους διαγωνισμούς τέτοιας κλίμακας το κριτήριο της εντοπιότητας.Οπότε η όποια συζήτηση είναι μόνο για τα μάτια και εσωτερική κατανάλωση, εκτός και αν συζητιέται οριστική ρήξη με την ΕΕ πάνω σε θέματα ελεύθερης αγοράς και οικονομίας.
Επίσης οι Διεθνείς Εταιρίες συναγωνίζονται με τους ίδιους όρους με τις Ελληνικές και ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η άρτια τεχνική προσφορά σε συνδυασμό με την οικονομικότερη λύση. Εκτός και αν εν γνώσει μας δεν επιλέξουμε τις οικονομικότερες προσφορές (κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου) και επιλέξουμε με γνώμονα την εντοπιότητα. Άρα μιλάμε πάλι για αλλαγή όλου του πλαισίου εκτέλεσης και ανάθεσης Δημοσίων Έργων που ούτε λόγος δεν γίνεται για αυτό.
Προσέξτε τι κρύβεται μέσα σε δυο φράσεις του προγράμματος τους ΛΑΟΣ και όλα αυτά με μια πολύ πρόχειρη και γενική εξέταση.Να σκεφτεί κανείς και ότι άκουσα μόνο το τέλος της ομιλίας !!
Περίμενα πολύ περισσότερα από τον ΛΑΟΣ και όχι κουβέντες καφενείου.Θα ήθελα να μάθω τον εισηγητή του συγκεκριμενου πλάνου και πως το ανέχεται ο κ. Καρατζαφέρης να τον εκθέτουν έτσι ;
Κάπου διάβασα ότι "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού". Πόσα από τα παραπάνω σας φαίνονται εφικτά ;Εμένα σχεδόν κανένα.Μου θύμισαν Σοβιετικά πενταετή προγράμματα ,όπου ως μοναδική προϋπόθεση για την υλοποίηση τους θεωρούνταν η πολιτική βούληση(βολονταρισμός) και ας σχεδίαζαν ουτοπίες σαν τον Αρκτικό σιδηρόδρομο.

Αλήθεια όλα τα προγράμματα των κομμάτων πως ετοιμάζονται; Γιατί άραγε είμαι σίγουρος ότι ακούγοντας και τα άλλα κόμματα θα ανακαλύψει κανείς παρόμοια διαμάντια.

Read more...

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΜΕ ΔΙΑΡΚΩΣ


Από προχτές που διαβάζω και ακούω τα σχόλια και τις απόψεις πολιτών αλλά και τον πολιτικό λόγο που εκφέρεται σχετικά με τις προκηρυχθείσες εκλογές βεβαιώνομαι για ακόμα μια φορά ότι ζούμε στην χώρα του συλλογικού Αλτσχάιμερ.
Πριν από μια εξαετία ο σημερινός Πρωθυπουργός ήταν " Ο Κωστάκης" και όλοι γελούσαν με αυτόν περιπαικτικά και ξεκαρδίζονταν στα γέλια όταν έβλεπαν συνεχώς το βίντεο με τον τραυματισμό του όταν πήγε να το παίξει Κρόιφ για λόγους image.
Ξαφνικά με το που κέρδισε τις εκλογές έγινε " ο σοφός και άξιος" , ο πλέον καταλληλότερος για πρωθυπουργός σύμφωνα με τα απανταχού γκάλοπ , κάτι σαν το καλύτερο λάδι για την σαλάτα που λέγεται διακυβέρνηση της χώρας.
Στην διάρκεια αυτής της εξαετίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν στον προηγούμενο ρόλο του "μαλακάκου". Αποκαλούνταν από όλους "Ο Γιωργάκης" και όλοι ξεσκίζονταν στα γέλια συζητώντας πως γκρεμοτσακίστηκε από το ποδήλατο. Παρεμπιπτόντως οδηγώ ποδήλατο από τα 5 μου χρόνια συνεχώς ως σήμερα που είμαι 40 και μου φαίνεται αδιανόητο να προσπαθήσει καποιος να βάλει εν κινήσει την αλυσίδα που βγήκε.Κάποια μέρα θα πρέπει να μας εξηγήσει το σκεπτικό του.
Σήμερα όμως το "παλούκι άλλαξε τρύπα" και ο Γιώργάκης ως εκ θαυματος μπήκε στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και αναδύθηκε ως ο πλέον καταλληλότερος και αναντικατάστατος για να μας κυβερνήσει , αντίθετα ο πάλαι ποτέ καταλληλότερος Καραμανλής έγινε ξανά "Ο μπούλης" και η δημοτικότητά του έφτασε τους -273 βαθμούς Κελσίου.
Τώρα πλέον κάθε μαλακία που ενδέχεται να λέει ο Γιώργος θα αντιμετωπίζεται ως δείγμα σοβαρότητας και αξίας ανάλογης με τα αρχαία ρητά , αντίθετα ο Καραμανλής ακόμα και την ώρα να πει θα τον περιγελάνε όλοι και θα τον αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό και συγκατάβαση.
Από την άλλη μεριά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται και κάποιοι ξαφνικά θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ με φακιρικά θα μας κάνει γη της επαγγελίας με πρωθυπουργό το Γιώργο και από την άλλη δεν καταλαβαίνω επίσης πως μπορεί να πιστευουν κάποιοι άλλοι ότι ο Καραμανλής αρκεί να ξεφορτωθεί δυο - τρία στελέχη και όλα μέλι - γάλα ξανά στην παράταξή του και ξανά "βουρ για τον πατσά".
Έχει άραγε σκεφτεί όλος αυτός ο κόσμος οι αυριανοί χειροκροτητές που θα κραδαίνουν σημαίες στις συγκεντρώσει και θα κάνουν ουρά στα πολιτικά γραφεία , ότι και οι κύριοι Παπανδρέου και Καραμανλής αποτελούν ουσιαστικό μέρος του προβλήματος ;
Ποια είναι άραγε η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ του 2000 και αυτού του 2009;
Γιατί άραγε ο Καραμανλής ο οποίος ήταν αμέτοχος και άφαντος στα μεγάλα θέματα διαφθοράς ,διακυβέρνησης και εξωτερικής πολιτικής της χώρας ,αν ξαναβγεί να τα πάει καλύτερα και αυτός και τα στελέχη του ;
Επίσης και κάτι άλλο αναφορικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίας που μπορεί να προκύψουν.Όταν κάποιος τα κάνει μανταρα όταν κυβερνά με το κόμμα του γιατί να τα πάει άραγε τέλεια όταν συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Εκτός και αν απο την εθνική διακυβέρνηση λείπει το magic touch της Αλέκας .
Θυμάται άραγε κανένας την συγκυβέρνηση και την οικουμενική ;
Ο Αινστάιν είχε χαρακτηρίσει σαν παράνοια το εξής :
"Να επαναλαμβάνεις συνεχώς το ίδιο ακριβώς πείραμα και κάθε φορά να ελπίζεις ότι θα πάρεις διαφορετικά αποτελέσματα".
Πόσες φορές άραγε θα πρέπει να επαναληφθεί το πείραμα από τους μαθητευόμενους μάγους των κομμάτων εξουσίας για να αντιληφθούμε εμείς οι πολίτες ότι ζούμε σε μια συλλογική μαζοχιστική παράνοια τα τελευταία 30 χρόνια αφού τους επιτρέπουμε να κάνουν πάρτι στον κώλο μας.
Ήμουν παιδάκι στην μεταπολίτευση και τώρα έφτασα 40 χρονών. Έχουμε μπει σε μια ατέρμονη επανάληπτική διαδικασία ή οποία κάθε φορά επαναλαμβάνεται ως φάρσα .
Όλοι βρίζουν τα κόμματα αλλά στο τέλος πάλι ξαγυρνάνε στο κομματικό μαντρί κατά την ρήση του Αβέρωφ.
Πατήστε το REPLAY παρακαλώ.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω .Το έχω δει πολλές φορές το έργο και κατάντησε σούπα.
Ξέρω ότι έχουν ράψει τον εκλογικό νόμο στα μέτρα τους έτσι ώστε να μην τους καίγεται καρφί για το λευκό και το άκυρο αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στο εκλογικό μέτρο , όμως αυτό δεν μου λέει τίποτα .Ξέρω ότι θα με πηδήξουν στο τέλος. Ας μην τους δώσω και το προφυλακτικό.

Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους !!

Read more...

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΑΜΝΗΣΙΑΣ ;


Σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια αντήχησαν τα πρώτα κανόνια που σήμαναν την έναρξη του πλέον αιματηρού πολέμου της Ιστορίας , του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Ο πόλεμος ξεκίνησε όταν το γερμανικό θωρηκτό "τσέπης" Schleswig-Holstein ξεκίνησε τον βομβαρδισμό του Westerplatte στην ελεύθερη πόλη του Danzig. Ταυτόχρονα χερσαίες δυνάμεις της Wehrmacht εισέβαλαν στην Πολωνία από Δύση Βορρά και Νότο. Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Σοβιετικός Στρατός εισέβαλε στην Πολωνία και εξ ανατολών στα πλαίσια του συμφώνου Μολότωφ -Ρίμπεντροπ .Παρά την ηρωική αντίσταση των Πολωνών το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο.
Το γεγονός ήταν ότι ο Στάλιν με τον Χίτλερ στα πλαίσια αμοιβαίου συμφώνου μη επίθεσης ,μοίρασαν τις ζώνες επιρροής στην Ανατολική Ευρώπη .Βέβαια αργότερα η ευδαιμονία της φιλίας και συμμαχίας των δύο δικτατόρων συνθλίφτηκε κάτω από τις ερπύστριες των Panzer του Αδόλφου στην Επιχείρηση Barbarossa.
Σήμερα 70 χρόνια μετά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν , ένας πραγματικά μεγάλος (και σκληρός) ηγέτης που αποκατέστησε το χαμένο κύρος της Ρωσίας μετά τους θλιβερούς Γκορμπατσόφ και Γιέλτσιν, έρχεται και λέει ένα άλλο ποίημα. Κατάμουτρα στον Πολωνικό λαό αλλά και στην ίδια την Ιστορία λέει ότι :η συμφωνία ανάμεσα στο Βερολίνο και τη Μόσχα «μπορεί να καταδικασθεί αιτιολογημένα και χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη».

Ωστόσο εκτιμά ότι η υπογραφή του εγγράφου αυτού έγινε αφού η Γαλλία και η Βρετανία «κατέστρεψαν κάθε ελπίδα για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του φασισμού» με την υπογραφή των συμφωνιών του Μονάχου, που εγκατέλειπαν στη Γερμανία τους Σουδήτες της Τσεχοσλοβακίας, ώστε να αποφευχθεί η πολεμική αναμέτρηση.

Στην προκειμένη περίπτωση έχει ένα δίκιο αφού ο κατευνασμός του Χίτλερ από Γαλλία-Αγγλία και η υποχωρητικότητα τους στην πραγματικότητα τον αποθράσυναν ( σας θυμίζει κάτι αυτό με εμάς και τους Τούρκους ;) . Αυτό όμως δεν ακυρώνει τις ευθύνες της τότε Σοβιετικής Ένωσης που προσπαθεί να αποσείσει ο κύριος Πούτιν , αποκρύπτοντας τις επεκτατικές της τάσεις κατά των λαών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης .Δεκάρα δεν έδινε ο Στάλιν για τον φασισμό του Χίτλερ όσο αυτός δεν τον ενοχλούσε. Ίσα-'ίσα , τον θαύμαζε κιόλας ως ηγέτη. Το πόσο δημοκρατική ήταν η Ρωσία του Στάλιν και πως φέρθηκε στους Λαούς της Σοβ. Ένωσης αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης φάνηκε πολλά χρόνια αργότερα όταν έπεσε το πέπλο της παραπληροφόρησης που κάλυπτε το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Ο κ. Πούτιν δεν έκανε καν κουβέντα για το Κατύν , προφανώς θα το ξέχασε και αυτό.

Σε καμιά περίπτωση δεν παραβλέπουμε τους αγώνες και τον φόρο αίματος του Σοβιετικού λαού στον αγώνα κατά του Χιτλερικού άξονα.Κακά τα ψέμματα αλλά για όσους έχουν διαβασει λίγη στρατιωτική ιστορία είναι αντιληπτό ότι ο πόλεμος κερδήθηκε στις θηριώδεις μάχες της Ανατολικής Ευρώπης που πολέμησαν οι Σοβιετικοί και εκεί χύθηκε και το περισσότερο αίμα.

Δεν είναι όμως και σωστό από την άλλη να υποβαθμίζουμε ένα γεγονός όσο και αν αυτό δεν μας αρέσει.Το θέμα είναι ότι το Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ και οι ομαδικοί τάφοι του Κατύν θα ρίχνουν πάντα την σκιά τους όσο δεν έχουν κάποιοι το θάρρος να αποδεχθούν την ιστορική αλήθεια και αν μη τι άλλο να ζητήσουν απλά μια συγγνώμη και να μην προσβάλλουν με την άρνησή τους την μνήμη των νεκρών.

Καλά δεν μιλάμε εννοείται για τους εγχώριους αριστερούς , Αυτοί και αν δεν βρίσκονται σε ιστορική αφασία. Δείτε ένα δείγμα εδώ. Ακόμα πιπιλάνε την καραμέλα σχετικά με την γκεμπελική προπαγάνδα κατά του αγαθού Μπάρμπα Ιωσήφ.Είναι απίστευτο.


(Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε σχετικά :

Robert Conquest , Στάλιν η συντριβή των Λαών

Niall Fergusson , Ο αιώνας του Μίσους

Στέφαν Κουρτουά κ.α Η Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού)

Read more...

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP