Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΩ


Εικονική πραγματικότητα νόμιζα ότι βίωνα σήμερα το πρωί,οδηγώντας προς την δουλειά μου, ενώ άκουγα την ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Παρέα" , με τον Τέρενς Κουίκ . Θα μου πεις καλά να πάθεις , αλλά δυστυχώς εδώ στην επαρχία δεν έχουμε και πολλές επιλογές στα ερτζιανά ιδίως στην πρωινή ζώνη και μέσα στο ΙΧ.Βλέπετε ραδιόφωνο αυτοκινήτου με live streaming ακόμα δεν υπάρχει.
Στην εκπομπή φιλοξενούνταν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κατασκευαστών Οικοδομών (κάπως έτσι νομίζω ήταν η επωνυμία ,αλλά δεν είναι αυτήν η ουσία).Ο συγκεκριμένος κύριος είχε κάποιες σωστές απόψεις για τον έλεγχο και την δόμηση εκτός σχεδίου καθώς και την αυθαίρετη δόμηση , με τις οποίες δεν μπορούσα παρά να συμφωνήσω.

Εδώ κάπου δικαιούστε να με αποκαλέσετε διεστραμμένο, αφού πρωί-πρωί με την τσίμπλα στο μάτι κάθομαι και ακούω τέτοια πράγματα εκτός του ότι ακούω και τον Κουίκ.

Κάποια στιγμή λοιπόν έφτασε μοιραία η κουβέντα στην κρίση που βιώνει ο κατασκευαστικός κλάδος και συγκεκριμένα η οικοδομή που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας ,μιας που το μεταπολεμικό όνειρο του νεοέλληνα είναι να μετατραπεί το χωράφι του σε οικόπεδο και να σηκώσει οικοδομή με αντιπαροχή , όπως προστάζει η πνευματική κληρονομιά του ιστορικού αναμορφωτή της Χώρας , Κ.Καραμανλή του Πρεσβύτερου.
Ακούω που λέτε τον Πρόεδρο να λέει ότι για την έξοδο της οικοδομής από το αδιέξοδο , θα πρέπει το κράτος να κάνει αναστολή για κάποια χρόνια του Πόθεν Έσχες για την οικοδομική δραστηριότητα!!Μέχρι να επαναφέρω το αυτοκίνητο στην πορεία του από το ξάφνιασμα που έπαθα , τον ακούω να συνεχίζει ακάθεκτος.
Είναι λέει πασίγνωστο ότι ο Έλληνας έχει παράλληλα "μαύρα" εισοδήματα από την κάθε λογής παραοικονομία. Τώρα λόγω του Πόθεν Έσχες εμποδίζεται λέει να επενδύσει στην οικοδομή, έτσι αυτά τα χρήματα πάνε χαμένα και φεύγουν σε άσχετες αγορές και πάνε στο εξωτερικό.Θα πρέπει επιτέλους ολοκληρώνει να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Ενώ αποφασίζω να κάνω μια στάση για να μην ρίξω το αυτοκίνητο σε κανένα στραγγιστικό κανάλι από την απόγνωση, ο γίγαντας Τέρενς υπερθεματίζει και συγχαίρει την Προεδράρα για τις ρηξικέλευθες και πρωτοποριακές θέσεις του !!
Είμαι σίγουρος και ότι όλοι οι φοροφυγάδες , οι λαθρέμποροι πάσης φύσης ,οι έμποροι ναρκωτικών , οι "νονοί" και όλα τα λαμόγια που προσπαθούν να ξεπλύνουν χρήμα και ψάχνουν να βρουν ένα σωρό απίθανους τρόπους , θα υπερθεμάτιζαν και αυτοί μαζί σας για την λύση στο μεγάλο πρόβλημα που τους ταλανίζει τόσα χρόνια .Σίγουρα θα σας χρωστούσαν μεγάλη χάρη , αλλά ακόμα μεγαλύτερη εμείς σε αυτούς αφού θα έβγαζαν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση , οικοδομώντας την κατά βούληση.
Εδώ ειλικρινά ανήμπορος να αρθρώσω λέξη ,μου ήρθε στο μυαλό εκείνο το μυθιστόρημα του μεγάλου συγγραφέα της Sci- Fi , Harlan Ellison , το οποίο έδωσε και τον τίτλο στην σημερινή ανάρτηση.

2 Σχόλια:

ephee 16 Αυγούστου 2009 στις 2:11 μ.μ.  

Καλά δεν είχες κινητό, δεν έδιναν ένα τηλέφωνο της εκπομπής για να τους πάρεις να τους κράξεις;

Κι αυτός ο Κουίκ είναι σε καταστολή τελείως! δεν του κοψε να του πει (καλά με τη γλώσσα μέχρι την κάλτσα που σταύρωσε καλεσμένο, σιγά μην του'κοβε θα μου πεις) πως ακριβώς θα έπεφταν τα λεφτά στην ελληνική οικονομία και δε θα κατέληγαν στο εξωτερικό με ανασφάλιστους πακιστανούς εργάτες στις οικοδομές;

Τι διαβάζουν τα καστανά αμυγδαλωτά μου μάτια και δεν τα βγάζω!

©

aldebaran 16 Αυγούστου 2009 στις 3:49 μ.μ.  

Σίγουρα έχουν τηλέφωνο αλλά δεν το ήξερα.Περίμενα λίγη ώρα μπας και το πουν , αλλά δεν το είπαν.Μετά πέρασε η ώρα και δεν μπορούσα πλέον να ακούω ραδιόφωνο επειδή έπεσε δουλειά.

Σε λίγο θα μπούμε εμείς σε καταστολή Έφη για να μην βλέπουμε και ακούμε τα όσα γίνονται γύρω μας.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP