Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ


Δεν ξέρω τι με έπιασε ,σήμερα είμαι πολυγραφότατος..Διάβαζα ( καλά μην κάνετε έτσι , είπαμε θα την κόψω την κακή συνήθεια , απλά θέλω λίγο χρόνο) , διάβαζα που λέτε κάτι για την γνωστή υπόθεση της Siemens. Διάβασα για κάποιους πολιτικούς (και των δύο μεγάλων κομμάτων ) για κάποια δώρα που τους έκανε η εταιρία για εξοπλισμό γραφείου.Διάβασα για βραστήρες , για μίξερ για αυγουλιέρες , για ψυγεία για τηλεοράσεις και για ότι χωραει ο νους σου .Φυσικά όλοι ισχυρίζονται ότι τα πλήρωσαν , είχαν τιμολόγια κλπ ,κλπ.Εγώ λοιπόν ρωτάω ρε αδέρφια , όλους αυτους τους πολιτικούς :

Είναι δυνατόν ρε να είστε τόσο ΞΕΦΤΙΛΕΣ και ΓΥΦΤΟΙ ( να με συγχωρούν οι συμπαθείς ΡΟΜ) και να έχετε πέσει τόσο χαμηλά που να καταδέχεστε να σας δωροδοκούν έτσι ;Οι ιθαγενείς του 16ου αιώνα ξεγελιόταν με καθρεφτάκια και χάντρες και παραχωρούσαν τα εδάφη τους στους προπάτορες των σημερινών κεφαλαιοκρατών . Κλέψτε παναθεμά σας αλλά κλέψτε με στυλ .Σεβαστείτε μας ή έστω λυπηθείτε μας .Μην μας θυμίζετε συνέχεια ότι είμαστε μαλάκες που σας ανεχόμαστε.Εκτός και αν θέλετε να δείτε τα όρια της μαλακίας μας οπότε πάω πάσο .Αφήστε που μου θυμίζετε τους σκοπιανούς τελωνειακούς στα σύνορα που αρχικά ζητάν 100 ευρώ λάδωμα και στο τέλος παίρνουν ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό και μια κόκα κόλα.Μιλάμε για ξεφτίλα του κερατά !!

Α να χαθείτε από κει ψιλικατζήδες του κερατά που έχετε και μούτρα και ψελίζετε ανερυθρίαστα δικαιολογίες με την δεινή βραδυγλωσσία σας.

Θυμάμαι ρε αδέρφια που είχα διαβάσει για τον Ιωάννη Καποδίστρια έναν από τους λίγους τίμιους πολιτικούς που πέρασαν από τον τόπο (το δείχνει το τέλος του) , ότι πούλησε και τα έπιπλα του για να στηρίξει την επανάσταση. Σας παραθέτω εδώ κάποια λόγια του αυτούσια που εμένα με κανουν και δακρύζω ..


"...Είμαι ευτυχής διότι ηδυνήθην να προσφέρω...τα λείψανα της μετρίας καταστάσεώς μου εις το θυσιαστήριον της πατρίδας...Δια τον αυτόν τούτον λόγον θέλει αποφεύγει και ήδη να δεχθή την προσδιοριζόμενην ποσότητα δια τα έξοδα του αρχηγού της Επικράτειας, απεχόμενος, εν όσω τα ιδιαίτερά μου χρηματικά μέσα μου εξαρκούν από το να εγγίσω μέχρι και οβολού τα δημόσια χρήματα προς την ιδίαν μου χρήσιν...
Αποστρέφομαι το να προμηθεύω εις τον εαυτόν μου τας αναπαύσεις του βίου, αι οποίαι προϋποθέτουν την ευπορίαν, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων, περικυκλωμένοι απο πλήθος ολόκληρον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν...
Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ΄εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγους με τον βαθμόν του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ΄ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η κυβέρνησις εις την εξουσίαν της".
"Όταν αφού εκτύπησα πρώτον τας θύρας των μεγάρων των πλουσίων ηναγκάσθην κατόπιν να κτυπήσω και τας θύρας των πτωχών ζητώντας τον οβολόν τους...έπρεπε να ημπορώ να τους λέγω: Έδωσα πρώτος εγώ τα πάντα. Κανόνισα να μην εξοδεύσω δια τον εαυτόν μου και δια τον υπηρέτην μου περισσότερα από 60 φράγκα τον μήνα. Όλον τον άλλον μισθόν μου τον στέλνω στην Ελλάδα...".
"Ουδέποτε θα επιτρέψω στον εαυτόν μου βελτίωση της τροφής, παρά μόνον τότε όταν θα είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνόπουλο που να πεινάει..."


Α ρε Καποδίστρια να μπορούσες να δεις τους επιγόνους σου . Ίσως και να καθόσουν εκεί που ήσουν , ένας απλός υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας ήσουν στο κάτω κάτω! Τί γύρευες εδώ στην Βόρεια Αφρική ;Το ήθος σου δεν ταίριαζε με τους "κουμπουράδες" Μαυρομιχαλαίους και τους ρουσφετολόγους Κωλέττηδες.

Στα πρώτα νομίσματα που έκοψε, τα επονομαζόμενα "φοινίκια", έβαλε επάνω το πανάρχαιο σύμβολο του φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του , συμβολίζοντας την αναγέννηση της Ελλάδας. Δυστυχώς και αυτόν τον φοίνικα τον μαγάρισαν αργότερα οι φαιδροί "επαναστάτες" του γύψου.

Κάποτε η πολιτική ήταν προσφορά προς το σύνολο , σήμερα πολιτική είναι η ενασχόληση με τα κοινά για ίδιο όφελος.

Ποιος τον θυμάται σήμερα τον Καποδίστρια; Ή καλύτερα ακόμα αν κάποιοι τον θυμούνται πως επιτρέπουν( και εγώ μέσα σε αυτούς) αυτά τα λαμόγια και μας κυβερνάν τόσα χρόνια και να μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας ;

Κάποιοι -λίγοι δυστυχώς- αξίζουν τιμή, κάποιοι άλλοι αξίζουν περιφρόνηση και κάποιοι άλλοι δεν αξίζουν τίποτα γιατί δεν είναι άξιοι ούτε για τον χλευασμό μας , ούτε για το σάλιο που θα χαλάσουμε αν τους φτύσουμε.


1 Σχόλια:

ephee 28 Ιουνίου 2009 στις 3:51 μ.μ.  

Και στην τελική ανάλυση δεν ξέρω πόσο απέχουν αυτοί οι "γυφτοι" από την καθαρίστρια του νοσοκομείου π.χ. που βουτάει κωλόχαρτα και παυσίπονα παρακεταμόλης για να έχει καβάτζα στο σπίτι..

Δεν ξέρω αν θα τους έδινε κάποιο κύρος το ενδεχόμενο να χρειάζονταν περισσότερα από ένα βραστήρα για να πουληθούν, αλλά όπως και να το δεις, πουλημένος είσαι είτε για ένα βραστήρα είτε για μια LCD..

Βόρειος Αφρική καλά τα λες..


©

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP