Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ;


Άκουγα πριν από καμιά εικοσαριά μέρες μια ραδιοφωνική εκπομπή , συγκεκριμένα του Τζίμη Πανούση στον CITY .Να σημειώσω ότι είμαι τακτικός ακροατής του και ακόμα και αν δεν συμφωνώ με κάποια από τα λεγόμενα του ή τις υπερβάσεις του , θεωρώ ότι αρθρώνει έναν καίριο , προχωρημένο και "αιρετικό" λόγο που διακρίνεται για την καθαρότητα και την ευστοχία του (να μην μιλήσω για τις κομματάρες που παίζει κάθε φορά) .
Στην εκπομπή αυτήν έλεγε με το γνωστό στυλ του ότι κανονικά θα έπρεπε οι περισσότεροι να πάνε και να ρίξουνε στην κάλπη αντί ψηφοδελτίου , μια υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι :

" Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ...............είμαι μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ που επιτρέπω σε ένα τσούρμο απατεώνες και αγράμματους να με ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ 40 χρόνια τώρα" .

Τότε όταν το άκουσα απλά γέλασα και το ξέχασα. Βλέπετε πίστευα ότι τα μεγάλα κόμματα θα καταποντίζονταν και ο λαός (avanti popolo) θα έδειχνε επιτέλους τα δόντια του και θα τους μαύριζε , παρά την όλη αποπροσανατολιστική προεκλογική περίοδο.Εξάλλου- έλεγα - αν δεν το κάνει τώρα πότε θα το κάνει; Τώρα μετά τις εκλογές σας πληροφορώ ότι δεν γελώ πλέον.
Οι ερμηνεία καταρχήν των αποτελεσμάτων από τα κόμματα μου θυμίζει τον Χάρι Κλυν που έλεγε σε έναν παλιό του δίσκο "...και βγήκαν όλοι νικητές και χάσαν όλοι οι άλλοι" .Κανενός δεν ίδρωσε το αυτί του ότι και αν λένε.Και γιατί να ιδρώσει παρακαλώ ?
Από την στιγμή που οι Ευρωεκλογές χρησιμοποιήθηκαν απλά ως ένα βαρόμετρο για τις εθνικές εκλογές.
Από την στιγμή που μόνο για την Ευρώπη δεν μίλησε κανείς από τους υποψηφίους.
Από την στιγμή που και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και σύσσωμα τα "στρατευμένα" ΜΜΕ αυτό επιζητούσαν και αυτήν την στάση υπέθαλψαν.
Από την στιγμή που περίπου 70% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης είναι η λύση ( μάλλον από το 74 και μετά κυβερνούσαν την Ελλάδα κάποιοι άλλοι άγνωστοι Χ-Υ-Ζ)
Από την στιγμή που 9% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι η Αλέκα και οι παρόμοιοι αρθρώνουν ουσιαστικό και γόνιμο λόγο στην Ευρώπη ( μάλλον για την Κομιντέρν θα πέρασαν την Ευρωβουλή).
Από την στιγμή που θεωρούν ότι όποιος μοστράρει ένα ηλιοτρόπιο και υποστηρίζει τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά αορίστως και γενικώς είναι αυτοδίκαια εμπνευσμένος οραματιστής οικολόγος.

Δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούν τα της Ευρώπης και τα της Ευρωβουλής και επιτρέπουν να πηγαίνουν εκεί όποιος τύχει , στην κυριολεξία .
Αν και υπεραπλουστευτικός και λαϊκιστής όσο δεν παίρνει, ο ΛΑΟΣ ανέδειξε , αν και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους πιστεύω , ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα . Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ψηφίζει και αποφασίζει με βάση όχι την εθνική τους καταγωγή αλλά με βάση την κομματική τους ένταξη (Λαϊκό Κόμμα ,Σοσιαλδημοκράτες ,κλπ).Έτσι υπό αυτό το πρίσμα δε πρέπει να απορούμε γιατί πολλές φορές οι Ευρωβουλευτές μας ψηφίζουν και κατά των συμφερόντων της χώρας τους .
"Πω πω δεν το ξέραμε" ίσως πουν πάλι κάποιοι ." Την επόμενη φορά θα τους μαυρίσουμε " ίσως ξαναπούν .Τότε εγώ θα ξανασκεφτώ τα περί υπεύθυνης δήλωσης που λέγαμε.
Διάβασα επίσης χτες - κακό ελάττωμα αυτό , να μου το θυμηθείτε δεν θα μου βγει σε καλό και αν έχετε και εσείς αυτήν την κακή συνήθεια κόψτε την αμέσως ,πολύ χειρότερη από το κάπνισμα . Που λέτε διάβασα στο Αντίβαρο ότι:
"
Oι Ευρωεκλογές 2009 επιβεβαίωσαν τη διαπίστωση ότι η ελλαδική κοινωνία δεν έχει τις προϋποθέσεις να ανακάμψει από την παρακμιακή αποσύνθεση" (sic) ,
Επίσης στο ίδιο άρθρο αναφερόταν ότι :
"...Δυστυχώς η περίπτωσή μας των Νεοελλήνων ενισχύει τον ισχυρισμό του διαβόητου Σάμιουελ Χάντινγκτον ότι κοινωνίες υπανάπτυκτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν και αφομοιώσουν το δυτικό μοντέλο της (κοινοβουλευτικής) δημοκρατίας. Τα πολιτικά κόμματα στις κοινωνίες αυτές αλλοτριώνονται σε συντεχνίες συμφερόντων και σε καρκινώματα διαφθοράς, το δικαίωμα της ψήφου υπηρετεί ιδιοτελείς συναλλαγές, ο κομματικός φανατισμός συναγωνίζεται την αλογία της ποδοσφαιροφιλίας."

Δεν ξέρω τι να πω , τα υπόλοιπα δικά σας.

Μόνο μην μου πείτε ότι οι κουτόφραγκοι δεν έχουν να μας μάθουν τίποτα από δημοκρατία και ότι εμείς έχουμε το Copyright της Δημοκρατίας. Έτσι είναι αλλά πέρασαν τόσα χρόνια που ξεχάσαμε πάρα πολλά και πρέπει να ξαναρχίσουμε από την αρχή. Αν όχι από το δημοτικό , τουλάχιστον από το Γυμνάσιο.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP