Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΧΧ


Διάβαζα τις προάλλες σε ένα βιβλίο για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σχετικά με τον περίφημο "Κατευνασμό". Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει - και δεν εννοώ το νόημα της λέξης καθαυτό - θα το εξηγήσω εν τάχει και γενικευμένα . Κατά το διάστημα 1935-1939 ο Αδόλφος Χίτλερ και η Γερμανία εφάρμοζαν μια ιδιαίτερα επιθετική εξωτερική πολιτική η οποία είχε σαν κεντρικό της άξονα την εδαφική επέκταση της Γερμανίας σε συνδυασμό με την μεγέθυνση της στρατιωτικής της ισχύος. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής ο Χίτλερ προσάρτησε πραξικοπηματικά την Αυστρία , εισέβαλε στην Σουδητία ( μια περιοχή της Τσεχοσλοβακίας) και γενικά πίεζε την ευαίσθητη περιοχής της Βαλτικής και τις περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης όπου κατοικούσαν Γερμανοί και γερμανόφωνοι ( σας θυμίζει κάτι ; ) με αιτήματα ενσωμάτωσης αυτών των περιοχών στο χιλιόχρονο Γ' Ράιχ. Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής παρακολουθούσαν με ανησυχία τις εξελίξεις . Με εξαίρεση την Πολωνία ( ναι όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο η Πολωνία εκείνη την εποχή ήταν μεγάλη δύναμη και είχε περισσότερο και ποιοτικότερο στρατό και από την Μεγ. Βρετανία !) η οποία έβλεπε να στενεύει ο κλοιός και επιζητούσε συμμαχίες , οι άλλες δυνάμεις Αγγλία και Γαλλία ακολούθησαν την θρυλική πλέον πολιτική του κατευνασμού . Δηλαδή υποχώρησαν σε όλες τα αιτήματα του Χίτλερ με την αιτιολόγηση ότι αφενός είχαν πολλά να χάσουν σε οικονομικό επίπεδο και αφετέρου δεν ήθελαν να προκαλέσουν λέει έναν παγκόσμιο πόλεμο , λες και αυτό που έγινε τελικά ήταν κανένας σκυλοκαβγάς. Ταυτόχρονα υπήρχε μια εντέχνως καλλιεργημένη αδιαφορία για τα τεκταινόμενα από τους λαούς των χωρών αυτών και μια μακαριότητα λές και δεν πρόκειται τίποτα να συμβεί ποτέ σε αυτούς. Στην διάρκεια αυτού του κατευνασμού ανέχτηκαν ενα σωρό μαγκιές και "τσαμπουκάδες" από τον Αδόλφο, ταπεινώθηκαν εθνικά και παρακολούθησαν έντρομοι και άπραγοι την γερμανική επέκταση στα ανατολικά.¨΄Έπρεπε να ακολουθήσει το μοίρασμα της Πολωνίας ( ταλαίπωρη χώρα) μετά από κοινή εισβολή των Χίτλερ και Στάλιν απόρροια του σύμφωνου Μολότοφ - Ρίμπεντροπ ,για να περάσουμε στην φάση του Ψευδούς Πολέμου ( False War , sic ).Ακόμα όμως κι έτσι χρειάστηκε να γενικεύσει Ο Χίτλερ την επίθεση του και να στραφεί δυτικά για να αναγκαστούν οι μεγάλες δυνάμεις να μπουν πραγματικά στον πόλεμο και να εκπαραθυρωθούν οι γελοίες και ανίκανες κυβερνήσεις των Νταλαντιέ και Τσάμπερλεν . Εν τω μεταξύ είχε χαθεί πολυτιμος χρόνος και η Γερμανία είχε γιγαντωθεί ενω η Γαλλία και η Βρετανία έπαθαν αρχικά συντριβή. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι γνωστό. Πολλοί έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές σήμερα συμφωνούν ότι εάν η Μεγ. Βρετανία και η Γαλλία είχαν κάνει "ντού" στον Αδόλφο το 1936-37 και του είχαν "ψαλιδίσει το εγώ" τότε σίγουρα η ιστορία μας θα ήταν πολυ διαφορετική.

Γιατί όμως σας τα λέω όλα αυτά. Ασφαλώς όχι για να σας κάνω τον πολυμαθή και να σας μάθω ιστορία . Αυτό θα έπρεπε να το έχετε ήδη κάνει ( και καλύτερα μόνοι σας γιατί το από το σχολείο μόνο ιστορία δεν μαθαίνουμε) .
Τα λέω γιατί βλέπω πως η χώρα μας βρίσκεται σε έναν ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ τα τελευταία 30 χρόνια.
  • Κατευνάζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες
  • Κατευνάζουμε την Σοβιετική Ένωση (a.k.a. Ρωσία)
  • Κατευνάζουμε την Ευρωπαική Ένωση
  • Κατευνάζουμε την Τουρκία
  • Κατευναζουμε τα Σκόπια
  • Κατευναζουμε οικονομικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα
  • Κατευναζουμε τις συντεχνίες και τις καθε λογής οργανωσεις
  • Κατευναζουμε τις μειονότητες
  • Κατευνάζουμε τους Αλβανούς
  • Κατευνάζουμε τους λαθρομετανάστες
  • Κατευνάζουμε κάθε καρυδιας καρύδι
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣ

Προσπαθώ εδώ και καιρό να βρω μια εξήγηση για το λόγο που μας κάνει να φερόμαστε έτσι ή έστω να βρω κάποιον να μου πει. Διαβάζω και ακούω (όσο αντεχω) τα όσα λένε και γραφουν οι πολιτικοί μας ταγοί και ακόμα περιμενω.

Ακούω μόνο ψελίσματα και αδύναμες φοβισμένες κραυγούλες σχετικά με το πόσο μικρή, αδύναμη και εξαρτημένη ( οικονομικά - ενεργειακά-αμυντικά) χώρα είμαστε.
Ακούω επίσης διανοουμενίστικες προσεγγίσεις σχετικά με την αξία των πολιτισμένων διαπραγματεύσεων και χειρισμών μέσα από τις αρχες του διεθνους δικαίου έτσι όπως εφαρμόζεται από τις διεθνείς οργανώσεις στις οποίες είμαστε διακεκριμένα μέλη
Ακούω διαφορα για τους αναπόδραστους νόμους της αγοράς και της οικονομίας στους οποίους μοιραια υποτασσεται και η εθνική πολιτική μας σε όλα τα επίπεδα
Ακούω διάφορες πολιτικά ορθές γνώμες για την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα
Ακούω για ανοιχτά σύνορα
Ακούω για το τέλος των Εθνικών Κρατών

Γενικά αυτό που αποκομίζω είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχώ καθόλου ,όλα είναι υπό έλεγχο και την ασφάλεια μας και την ευημερία μας την εξασφαλίζει η συμμετοχή μας σε τόσους Διεθνείς Οργανισμούς και Ενώσεις.

Δεν ακούω όμως και δεν καταλαβαίνω ένα σωρό άλλα πράγματα και αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν αντιλαμβανεται κανενας την κατασταση ή εγώ είμαι παρανοικός.

Δεν ακούω τους λόγους που μας οδήγησαν να είμαστε αδύναμοι και εξαρτημενοι αν και ήμασταν στους νικητες του ΒΠΠ ,πήραμε χρήματα απο το Σχέδιο Μαρσαλ και τρία γενναία Ευρωπαικά πακέτα.
Δεν ακούω τίποτα για την Κοινωνία των Εθνών που θα προστατευε τον κόσμο από τον Πόλεμο (τον 2ο υποτίθεται)
Δεν άκουσα τίποτα για το Διεθνές δίκαιο που επεβαλλε ο ΟΗΕ στην Ρουάντα, αραγε ο ίδιος ΟΗΕ θα μας βοηθήσει αν συμβει κάτι και εδω;
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε το ΝΑΤΟ για την εισβολή στην Κυπρο ούτε ο φίλος μας ο ΟΗΕ για κάτι αγνοούμενους που λενε ότι υπαρχουν από τότε
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε η Ευρωπαική Ένωση για το γεγονός ότι ένα υποψήφιο μελος (Τουρκία ) θέλει να εισέλθει στην ΕΕ αλλα δεν αναγνωρίζει ένα άλλο (Κύπρο)
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε η Ευρωπαική Ένωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ , για το γεγονός ότι στα Βαλκάνια Σέρβοι , Αλβανοί , Βόσνιοι Χριστιανοί και Μουσουλμανοι αλληλοσφάζονται με υποδειγματική ευσυνειδησία
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε η Ευρωπαική Ένωση για το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει αμάχους Ευρωπαικής χώρας ( Σερβίας)
Δεν ακούω τίποτα να κάνει η Ευρωπαική 'Ενωση όταν ένα υποψήφιο προς ένταξη μέλος παραβιάζει συνεχως τα εθνικά σύνορα ενός άλλου μέλου του και ότι υπαρχει διαρκές καθεστως κήρυξης πολέμου
Δεν ακούω κανένας να λέει τίποτα για τον διαρκώς διογκούμενο ισλαμικό φονταμενταλισμό και για ότι συμπαρασύρει και ο οποίος βρίσκεται εντός των πυλών

Μάλλον δεν ανησυχεί κανένας , όπως δεν ανησυχούσε και τότε με τα τσάμικα του Σαμαρά όταν έκανε τα πειράματα του και άνοιγαν τα σύνορα με την Αλβανία υποδυόμενος τον μαθητευόμενο μάγο της εξωτερικής πολιτικής.
Σήμερα δεν γελάει κανένας , ελπίζω και αύριο με τους οπαδούς του Προφήτη να μην κοπεί το political correct υπομειδίαμα της ψευτό-διανουμενίστικης νομενκλατούρας.
Δεν βλέπω κανεναν να ανησυχεί για τα ζειμπέκικα του Γιώργου στην Κωνσταντινούπολη , ή για τις κουμπαριές και τα σταυροφιλήματα του Κώστα με τον Ταγίπ - Εφέντη.
Δεν βλέπω κανεναν να ανησυχεί για τις ευχαριστίες Σημίτη στους Αμερικανούς ούτε για την απίστευτη υπόθεση με τον Οτσαλάν.
Δεν βλέπω κανεναν να ανησυχει για την συνεχή υποβάθμιση του στρατού μας και μιλαω για την ποιότητα του έμψυχου υλικού . Μιλάω για την μετατροπή του στρατού σε ένα απέραντο δημοσιουπαληλλικό βόλεμα με όλη την μπουχεσαρία μαζεμένη (ανεξαρτήτως φύλου) . Παιδάκια που τα καθοδηγούν στις στρατιωτικές σχολές έντρομοι για την ανεργία γονείς οι οποιοι το μόνο που βλέπουν είναι ο σταθερός μισθός . Το κακό είναι ότι αυτό μόνο βλέπουν και αυτά τα παιδιά .Όλοι αυτοί σας πληροφορώ φυσικά ότι έχουν την βεβαιότητα ότι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα . Με θλίψη θα το πω ότι πήγα ξανα επίστρατος και ειλικρινά έφριξα με τα χάλια του στρατού και των νέων στελεχών. Βαριεστημενοι , κουρασμενοι από τώρα , ανερμάτιστοι , ευθυνόφοβοι ,αγύμναστοι ,με μόνη τους έγνοια και κουβέντα τα λεφτά και τα επιδόματα . Μια πλήρης ισοπέδωση και πως να είναι αλλιως αφού οι προαγωγες είναι καθαρά θεμα χρόνου και η αναρίχηση στα υψηλα αξιώματα του στρατού απαιτεί οσφυοκαμψία σε πολιτικούς.
Βλέπω νεους να αποφευγουν με κάθε τρόπο την στρατιωτική θητεία και οι κυβερνησεις πλειοδοτούν σε αυτό με ενα σωρό μειώσεις (πάντα προεκλογικά) της θητείας. Σήμερα μετα το στραπάτσο της ΝΔ στις Ευρωεκλογές ανακοινωθηκε το 9μηνο . Χαρές και πανηγύρια !!!!!
Που να παν οι κανακάρηδες μας στο στρατό τώρα και να χάσουν τόσο από τον πολυτιμο χρόνο τους και να ταλαιπωρηθούν τα τρυφερά κορμάκια τους . Στο κάτω κατω Ελεβετία είμαστε , δεν κινδυνευουμε απο κανέναν και τιποτα.Εξάλλου το παν είναι ο μπαρμπας στην Κορώνη όπως έχουν καταδείξει ένα σωρό ινδαλματα της νεολαίας οι οποίοι είτε ήτανε στα σύνορα της Αττικής ή έπαιρναν απαλλαγές για ένα σωρό φανταστικές ασθενειες .
Ακόμα καλυτερα να μην μιλήσω για τους επαγγελματίες οπλίτες και το επιχειρησιακό επίπεδό τους . Ρωτήστε κανένα πραγματικό στρατιωτικό να σας πει για τους περισσότερους.
Όλα αυτά είναι πολυ καλα και πολυ κατευναστικά . Από όσο θυμαμαι τον εαυτό μου , θυμαμαι μια Ελλαδα να υποχωρεί και να κατευναζει , τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο. Να δούμε που θα πάει αυτό . Όλοι αυτοί που μας κυβερναν τα τελευταία 40 χρόνια πιστευουν και έκαναν και τους περισσοτερους να πιστεψουν ότι δίνοντας τα όλα και μεταθέτοντας το βάρος των δύσκολων αποφασεων για το μέλλον (για ποιους άραγε;) και αποκοιμίζοντας και καλομαθάινοντας τον κόσμο - που ζει σε μια αυταπάτη- οτι όλα θα πανε καλά. Μακάρι. Κανεις δεν θέλει περισσότερο από μενα να το πιστέψει αυτό.
Η ιστορία πάντως μας διδασκει ότι παρόμοιες συμπεριφορές υποτέλειας έφεραν πάντα μεγαλύτερες συμφορές.
Για να μην μπουν ιδέες στο μυαλό μερικων, ασφαλώς και δεν είμαι υπέρ του πολέμου ή ακραίων λύσεων και κανεις λογικός άνθρωπος δεν θα πρέπει να είναι. Όμως πρέπει πάντα να περιμενουμε το χειρότερο και να είμαστε έτοιμοι γιαυτό και όχι να είμαστε "οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας". Το κυριότερο είναι να ξερουμε τα όρια τις αντοχές και τις ανοχές μας ως έθνος .
Πρέπει να είμαστε σε θέση να χαράξουμε μια γραμμή στο χώμα σε όλα τα καίρια ζητήματα και να διαμηνυσουμε σε όλους :

ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΣ , ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ , ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ



P.S. Για να προλαβω μερικούς που θα κανουν περίεργες σκέψεις , ατομικά στο στρατό υπηρέτησα 23 μήνες ( και άλλον 1 συνολικα ώς επίστρατος) ως έφεδρος αξιωματικός των ΛΟΚ , γιαυτό και δεν σηκώνω από καμία "λουφοκηδεία" μαθήματα πατριδογνωσίας

1 Σχόλια:

ephee 11 Ιουνίου 2009 στις 1:31 π.μ.  

Για όλα αυτά που "δεν ακούς" και "δεν βλέπεις", οφείλω να ομολογήσω ότι ούτε κι εγώ ακούω και βλέπω τίποτα, κι αν δεν είχαν μαϊμουδιάρικο δίπλωμα ο Ω.Ρ.Λ. και ο οφθαλμίατρος που μου έδωσαν τα πιστοποιητικά για να δουλέψω, μάλλον δεν το'χουμε εμείς οι δύο το πρόβλημα..

Κι αν κανένας δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα μέχρι για Τούρκο διοικητή στη Λάρισα, φαντάσου σε τι περιβάλλον τριών πιθήκων ζούμε...


©

Υ.Γ. Γράφε εσύ και περίμενε να γυρίσω κι εγώ. Αύριο βράδυ φεύγω για Πολωνία. (δικαιολογώ την ολιγοήμερη απουσία μου να μη νομίζει ο κόσμος ότι αυτοκτόνησα γιατί δεν άντεχα άλλο την οσφυοκαμψία της Ελλάδας)

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP