Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

......ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΩ


Έχω πάρα πολύ καιρό να γράψω στο ιστολόγιο μου , το οποίο έχω χαρακτηρίσει σαν την ασφαλιστική δικλείδα του μυαλού όταν παραφορτώνει και μαζεύει bar. Μερικές φορές πρέπει να πεις αυτά που έχεις μέσα σου αλλιώς θα σκάσεις . Φτάνει όμως αυτό ? Τι γίνεται όταν μιλάς αλλά δεν σε ακούει κανένας ή όταν η φωνή σου φτάνει στ 'αυτια των άλλων σαν ένας ενοχλητικός θόρυβος , ένα ακόμα από τα πολλά ηλεκτρονικά παράσιτα της hi tech εποχής μας , που έλυσε ένα σωρό προβλήματα αλλά και δημιούργησε άλλα τόσα. Πάντως ένα θα σας πω .καταλαβαίνω ώρες ώρες απόλυτα την Licka - από ενα ιστολόγιο - που παρακολουθώ , η οποία λέει ότι γράφει "για όλα όσα μου δίνουν στα νεύρα κι αν δεν τα γράψω κινδυνεύω να εξαρτηθώ από ουσίες".
Γιατί έχω καιρό να γράψω ? Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι αυτά που με προβλημάτιζαν και με ταλάνιζαν , λύθηκαν , επομένως δεν συντρέχει πλέον λόγος να γκρινιάζω και να διαμαρτύρομαι διαδικτυακά . Ειλικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω με ακρίβεια γιατί. Ίσως επειδή δεν μου πάει ο γραπτός λόγος πολύ και με κουράζει. Ίσως επειδή η βαλβίδα με ανακούφισε προσωρινά.
Πάντως τώρα μούρχεται να σκάσω πάλι . Ίσως εγώ δεν φοβάμαι ότι θα εξαρτηθώ από ουσίες αλλα φοβάμαι ότι καμια μέρα θα πλακώσω κανέναν και θα φτύσω στην μάπα κανένα επώνυμο μεγαλόσχημο πολιτικό παράγοντα που έρχεται στην επαρχία να πουλήσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ή κανένα ανώνυμο αγενή/αμόρφωτο κάγκουρα που με την τζάμπα μαγκιά και τον τσαμπουκά του νεοελληνικού μικρολαμόγιου ασελγεί με αγένεια στην καθημερινότητα μου περιφρονώντας νόμους και καλούς τρόπους .
Εκλογές πάλι , για την ακρίβεια Ευρωεκλογές . Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο καθορίζουν την ζωή μας σε πολυ μεγαλύτερο βαθμό από όσο μας έχουν κάνει να νομίζουμε . Βέβαια την εγχώρια ,εναλλασσόμενη -κληρονομική, κοινοβουλευτική δικτατορία που έχουμε με τον εκάστοτε πρωθυπουργό ως απόλυτο άρχοντα που αποφασίζει περίπου για τα πάντα , αυτό την βολεύει γιατί την διαδικασία των Ευρωεκλογών την έχει κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του ντόπιου πολιτικού παιχνιδιού της συναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων και φυσικά αυτό προϋποθέτει την αποχαύνωση του εκλογικού σώματος.
Έτσι για ακόμα μια φορά ο Έλλληνας αποφασίζει για την Ευρωπαϊκή προοπτική του (χαχαχαχαχαχα) με όρους και ρητορείες εγχώριου "Μαυρογιαλουρισμού" της δεκαετίας του 50 , τυφλωμένος και χορτάτος από : κτηματομεσίτες κοσμοκαλόγερους δεξιοτέχνες του Real Estate , off-shore πρασινογάλαζα ψηφιακά κέντρα Siemens , Ερυθρούς Χμερ μάρτυρες του Ιωσήφ Στάλιν , πρασινορόζ συνασπισμένο-βολεψάκηδες οικολόγους , εθνικούς μειοδότες , πατριδοκάπηλους εθνικόφρονες που στο στρατό ήταν Ι5 ,τηλεπαρουσιάστριες βιζιτούδες , Γιουροβιζιονικά κρατικοδίαιτα ψώνια που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο διαγωνισμός είναι περίπου ισοδύναμος με την ναυμαχία στην Σαλαμίνα και ένα σωρό άλλα phenomena τα οποία είναι διασκεδαστικά και θλιβερά ταυτόχρονα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τους "300" ( μαγαρίζουν και το τιμημενο νούμερο) σφουγγοκωλάριους της Βουλής που μας ζαλίζουν προεκλογικά τα "ούμπαλα", γλείφτες υπαλλήλους των εργολαβο-βιομηχανο-εκδοτών (3 σε 1 με πολύχρωμους κόκκους) που τους συντηρούν στην εξουσία για να έχουν εξασφαλισμένα τα υπερκέρδη τους. Αποκλείεται να ξεχάσατε ότι όλα τα μεγάλα σημερινά (πολιτικά και οικονομικά) τζάκια είναι οι δωσίλογοι και οι Εθνικοί μειοδότες του 1940-44 που δείλιασαν και διέταζαν υποχωρήσεις στα πολεμικά μέτωπα , μετά καλοσώρισαν και όρκισαν κατοχικές κυβερνήσεις και καλοπέρασαν στην κατοχή( ή έχεσαν τα βρακιά τους στην φυγή προς την Αίγυπτο) ενώ άλλοι ψόφαγαν στους δρόμους και σκοτωνόντουσαν στα βουνά . Είναι οι ίδιοι που αργότερα ξεκοκάλισαν το σχέδιο Μάρσαλ, πλούτισαν , κυβέρνησαν και κυβερνούν ακόμα την χώρα "ελέω Θεού, εκπροσώπων του Θεού και ανθρώπων"

Με λίγα λόγια αγαπητοί φίλοι : "ΟΛΑ ΤΑ ΧΥΔΑΙΑ ΝΕΟ-ΠΑΛΑΙΟΠΛΟΥΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΛΛΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ".

Θα μου πείτε βέβαια αν νομίζω ότι είμαι αυτός που "ανακάλυψε την Αμερική" και αν νομίζω ότι λέω κάτι καινούριο;
Όχι βέβαια, αλλα θα ρωτήσω και εγω με την σειρά μου :
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Μήπως δεν ξέρουμε οι περισσότεροι ?
Καθόλου απίθανο αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση των Μεσων Μαζικής Εξημέρωσης .Όταν το σύνολο των πολιτών ενημερώνεται από υπαλλήλους και παπαγαλάκια ( είναι και της μόδας φέτος) όλων των παραπάνω που αναφέραμε πριν , τότε πως να ξυπνήσει ο κόσμος ;
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαβάζουν (εκτός από κάτι σαχλοαισθηματικα αναγνώσματα της παραλίας) και ότι αγοράζουν τις εφημερίδες με κριτήριο τα lifestyle περιοδικά που προσφερουν και τα DVD.
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι περοσσότεροι απόφοιτοι Πανεπιστημίων σήμερα είναι ανορθόγραφοι και ότι (αλίμονο ακόμα και αυτοί των ανθρωπιστικών και ιστορικών σπουδων) αγνοούν βασικα γεγονότα της ιστορίας μας , προσφάτης και μη, τότε θεωρώ πολύ πιθανό να μην ξέρουν οι περισσότεροι και να μην καταλαβαίνουν ( ή να μην θέλουν να καταλάβουν) τι παίζεται . Οι περισσότεροι ερμηνεύουν την κατάσταση μέσα από όρους προσωπικού συμφέροντος και " παντελονιάσματος" οπότε αρκούνται σε μια διαπίστωση του στυλ "πάμε κατά διαόλου" και οι περισσότεροι βρίζουν και εξανίστανται όχι γιατί δεν τους αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά γιατί "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ" και ο ρόλος του Κεμάλ ( του Χατζιδάκη , όχι του Ατατούρκ) δεν τους πολυενθουσιάζει.
Τώρα φτάσαμε και στα δύσκολα , τι μπορούμε να κάνουμε? Κανονικά θα έπρεπε να ξεσηκωθούμε όλοι να πάρουμε τα παλούκια τα τσεκούρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα και να τους τακτοποιήσουμε κανονικά για να σφίξουν οι κώλοι, σε στυλ "Κόκκινης Τρομοκρατίας" αλλά Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς και Πολ Ποτ.
Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτισμένη (sic) κοινωνία και τέτοιες λύσεις μάλλον δεν είναι αποδεκτές. Άρα το μόνο που μας μένει μέσα στα νόμιμα πλαίσια είναι ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ , ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Εξηγώ τι εννοώ παραθέτοντας ένα σενάριο :
Κάθεσαι στο καφέ ,πίνεις ότι πίνεις και ΄ξαφνικά έρχεται τοπικός πολιτικός ανεξαρτήτου κόμματος (εδω στην επαρχία είναι κάτι συνηθισμένο να έρχονται οι προύχοντες να επιθεωρήσουν τα τιμάριά τους) με τους δικούς του σφουγγοκωλάριους κατα πόδας, να κάνει χειραψίες προεκλογικά . Εσύ δεν τον χαιρετάς τον γαμιόλη και του λες : " Σα δεν ντρεπεστε, μόνο το χέρι δίνεις ? μας γαμάτε που μας γαμάτε και ούτε ενα φιλάκι ? "
Πας να ψηφίσεις και ρίχνες λευκό/ άκυρο. . Μην τρως το παραμύθι του εκλογικού νόμου ότι με το άκυρο-λευκό ευυνοείς τα μεγάλα κόμματα. Έτσι είναι αριθμητικά , αλλα επειδή αυτοί έφτιαξαν εκλογικό νόμο που τους βολεύει για να μην τους αγγίζει το μαύρισμα δεν σημαινει ότι εμείς θα εγκλωβιστούμε και θα τους ψηφίσουμε μονοκούκι. Θα με πηδήξουν που θα με πηδήξουν ας μην λέω ότι τους έδωσα και το προφυλακτικό.
Είναι λάθος να ψηφίσεις από αντίδραση τον Κάτμαν , στο κατω κάτω όλοι σαν και αυτόν είναι περίπου.Όσο για την μόδα της οικολογίας ένα θα πω , το οποίο δεν είναι απόλυτα δικό μου αλλα συμφωνώ .
Η οικολογία είναι η γεροντική ασθένεια του καπιταλισμού και του βολονταρισμού των σοσιαλιστικών κρατών και οι εντόπιοι εκπρόσωποί του δεν με πείθουν καθόλου.
Όσο για τα μείζονα εθνικά θέματα (Σκοπιανό , Γκρίζες Ζώνες, Κυπριακό , Μεταναστευτικό , Γενοκτονίες , κλπ ) ένα θα πώ.
Από τον Εμφύλιο ( μια λεξούλα αλλά τι Εθνική τραγωδία κρύβει) και μετά, μας κυβερνούν ένα μάτσο δειλοί προδότες και εθνικοί μειοδότες , οσφυοκάμπτες αυλικοί και σφουγγοκωλάριοι Αμερικάνο-Σοβιετικών , οπότε δεν περιμένω και πολλά. Εδώ που τα λέμε θα μπορούσαν να μας βρουν και πολλά χειρότερα ..

Έτσι σαν επίλογο αυτής της χολής που βγάζω από μεσα μου- και με συγχωρείτε για αυτό-
θα παραθέσω ένα ποίημα του Δημήτρη Βάρου, απλα υπέροχο

Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ' το πενήντα έχει να φανεί
και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι με ανθοδέσμη που 'χει μαραθεί.

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Σε εδίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια σε μια ζωή χωρίς προοπτική.

Χάνεσαι σαν το γλάρο στην Ομόνοια και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή.
Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική.

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι Αριάδνη έχει μουγκαθεί.


Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;

Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν και τα κεφάλια γεμισαν σκουριά.

Στα σούπερ μάρκετ τέλειωσε η ελπίδα και συ κοκκαλωσες στη σκαλωσιά.
Πού πήγαν οι τρακόσοι του Λεωνίδα και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
Ηλεκτρικός Θησέας; Και τα λοιπά.

Φοβάσαι ότι θα 'ρθει καταιγίδα και θα μας πνίξει όξινη βροχή,

βάλε σε γυάλα μέσα την πατρίδα και κρύψε την καλά μέσα στη γη.
Μήπως την ψάχνουν σαν την Ατλαντίδα αφού η Πανδώρα ανοίγει το κουτί;

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μπερδευτεί.

Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή.

Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια ρωτάς ποιοι σ' έχουν βάλει στο κλουβί.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί.

Να κλείσεις θες πληγή θανατηφόρα και μες στα νέα ψάχνεις για δουλειά.
Τα δάκρυα σου γίνονται μαστίγια και τον λαιμό σου σφίγγουν σα θηλιά.
Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά,

τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μιαν αιχμάλωτη γενιά.


Μια πλαστική ανέμισες σημαία, πίστεψες σ' έναν άγνωστο θεό
κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία ειδήσεις σίριαλ και τσίχλα ροκ.
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό;
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;

Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ' αγέρι της νυχτιάς

και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.

Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς.

Και θα τελειώσω με μια παραλλαγή των στίχων του Νικόλα Άσιμου που έδωσε και τον τίτλο στην ανάρτηση :

" Συνέχεια μου έρχεστε από πίσω δεν έχω πια το σάλιο να σας φτύσω "

2 Σχόλια:

ephee 8 Ιουνίου 2009 στις 3:02 μ.μ.  

Πολύ καλό κείμενο Μιχάλη, και χαίρομαι πολύ που έγινα η αφορμή να ξαναγράψεις, γιατί παρ'ο,τι πιστεύεις, ο γραπτός λόγος σου πάει. Αν μου επιτρέπεις μια διόρθωση, δεν είναι Licka το username, αλλά clicka. (ξέρω είναι μπέρδεμα με το σύμβολο στην αρχή). Anyway, Έφη με λένε.

Δεν ξέρω ακόμα αν το έχεις ενεργοποιήσει, αλλά επειδή θα έρθουν "επιχειρηματολόγοι" να σε βρίσουν, προτείνω να απαιτείται έγκριση πριν τη δημοσίευση των σχολίων.

Όσο για τον τίτλο του blog μου, επειδή αν κάνω αυτό που προτείνεις (δηλαδή να πλακώσω κανέναν) δεν θα βρω το δίκιο μου με τίποτα, και προκειμένου να αρχίσω τα υπνωτικά και τα αντικαταθληπτικά, άρχισα να γράφω.

Προφανώς έχεις ταξιδέψει και έχεις δει ότι και σε προσωπικό επίπεδο και σε πολιτικό, πουθενά δεν δείνουν τέτοια έλλειψη σεβασμού οι άνθρωποι στους γύρω τους όσο εδώ.
Συνέχισε λοιπόν να γράφεις, και δες το σαν φάρμακο. Καλό κουράγιο..

Σαφώς και μπήκες στην παρακολούθησή μου. (έμπλεξες άραγε;) χαχαχαχα


©

aldebaran 8 Ιουνίου 2009 στις 7:45 μ.μ.  

Είσαι πολύ ευγενική Έφη που λες καλά λόγια για τα ορνιθοσκαλίσματα μου. Συγγνώμη και για την παραφθορά του ονόματός σου. Η όρασή μου παρέβλεψε εντελώς το αρχικό σύμβολό με το "c".Λες να έχω δυσλεξία και να μην το έχω καταλάβει τόσα χρόνια?
Όσο για τα σχόλια εννοείται ότι απαιτούν έγκριση προ της δημοσιεύσεως. Δεν έχω όρεξη να βλέπω και εγώ και οι υπόλοιποι τον κάθε ακοινώνητο που πιθανόν να βρίζει για να καλύψει το πόσο τενεκές και λίγος είναι.Ούτε μου χρειάζονται μαθήματα πατριωτισμού ή πολιτικής ορθότητας από διάφορους νενέκους.
Κράτα γερά , γιατί από ότι φαίνεται εκεί στο "Κλεινόν Άστυ" τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα από την επαρχία.

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP