Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ


Δεν ξέρω τι με έπιασε ,σήμερα είμαι πολυγραφότατος..Διάβαζα ( καλά μην κάνετε έτσι , είπαμε θα την κόψω την κακή συνήθεια , απλά θέλω λίγο χρόνο) , διάβαζα που λέτε κάτι για την γνωστή υπόθεση της Siemens. Διάβασα για κάποιους πολιτικούς (και των δύο μεγάλων κομμάτων ) για κάποια δώρα που τους έκανε η εταιρία για εξοπλισμό γραφείου.Διάβασα για βραστήρες , για μίξερ για αυγουλιέρες , για ψυγεία για τηλεοράσεις και για ότι χωραει ο νους σου .Φυσικά όλοι ισχυρίζονται ότι τα πλήρωσαν , είχαν τιμολόγια κλπ ,κλπ.Εγώ λοιπόν ρωτάω ρε αδέρφια , όλους αυτους τους πολιτικούς :

Είναι δυνατόν ρε να είστε τόσο ΞΕΦΤΙΛΕΣ και ΓΥΦΤΟΙ ( να με συγχωρούν οι συμπαθείς ΡΟΜ) και να έχετε πέσει τόσο χαμηλά που να καταδέχεστε να σας δωροδοκούν έτσι ;Οι ιθαγενείς του 16ου αιώνα ξεγελιόταν με καθρεφτάκια και χάντρες και παραχωρούσαν τα εδάφη τους στους προπάτορες των σημερινών κεφαλαιοκρατών . Κλέψτε παναθεμά σας αλλά κλέψτε με στυλ .Σεβαστείτε μας ή έστω λυπηθείτε μας .Μην μας θυμίζετε συνέχεια ότι είμαστε μαλάκες που σας ανεχόμαστε.Εκτός και αν θέλετε να δείτε τα όρια της μαλακίας μας οπότε πάω πάσο .Αφήστε που μου θυμίζετε τους σκοπιανούς τελωνειακούς στα σύνορα που αρχικά ζητάν 100 ευρώ λάδωμα και στο τέλος παίρνουν ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό και μια κόκα κόλα.Μιλάμε για ξεφτίλα του κερατά !!

Α να χαθείτε από κει ψιλικατζήδες του κερατά που έχετε και μούτρα και ψελίζετε ανερυθρίαστα δικαιολογίες με την δεινή βραδυγλωσσία σας.

Θυμάμαι ρε αδέρφια που είχα διαβάσει για τον Ιωάννη Καποδίστρια έναν από τους λίγους τίμιους πολιτικούς που πέρασαν από τον τόπο (το δείχνει το τέλος του) , ότι πούλησε και τα έπιπλα του για να στηρίξει την επανάσταση. Σας παραθέτω εδώ κάποια λόγια του αυτούσια που εμένα με κανουν και δακρύζω ..


"...Είμαι ευτυχής διότι ηδυνήθην να προσφέρω...τα λείψανα της μετρίας καταστάσεώς μου εις το θυσιαστήριον της πατρίδας...Δια τον αυτόν τούτον λόγον θέλει αποφεύγει και ήδη να δεχθή την προσδιοριζόμενην ποσότητα δια τα έξοδα του αρχηγού της Επικράτειας, απεχόμενος, εν όσω τα ιδιαίτερά μου χρηματικά μέσα μου εξαρκούν από το να εγγίσω μέχρι και οβολού τα δημόσια χρήματα προς την ιδίαν μου χρήσιν...
Αποστρέφομαι το να προμηθεύω εις τον εαυτόν μου τας αναπαύσεις του βίου, αι οποίαι προϋποθέτουν την ευπορίαν, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων, περικυκλωμένοι απο πλήθος ολόκληρον ανθρώπων βυθισμένων εις την εσχάτην αμηχανίαν...
Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ΄εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγους με τον βαθμόν του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ΄ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η κυβέρνησις εις την εξουσίαν της".
"Όταν αφού εκτύπησα πρώτον τας θύρας των μεγάρων των πλουσίων ηναγκάσθην κατόπιν να κτυπήσω και τας θύρας των πτωχών ζητώντας τον οβολόν τους...έπρεπε να ημπορώ να τους λέγω: Έδωσα πρώτος εγώ τα πάντα. Κανόνισα να μην εξοδεύσω δια τον εαυτόν μου και δια τον υπηρέτην μου περισσότερα από 60 φράγκα τον μήνα. Όλον τον άλλον μισθόν μου τον στέλνω στην Ελλάδα...".
"Ουδέποτε θα επιτρέψω στον εαυτόν μου βελτίωση της τροφής, παρά μόνον τότε όταν θα είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνόπουλο που να πεινάει..."


Α ρε Καποδίστρια να μπορούσες να δεις τους επιγόνους σου . Ίσως και να καθόσουν εκεί που ήσουν , ένας απλός υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας ήσουν στο κάτω κάτω! Τί γύρευες εδώ στην Βόρεια Αφρική ;Το ήθος σου δεν ταίριαζε με τους "κουμπουράδες" Μαυρομιχαλαίους και τους ρουσφετολόγους Κωλέττηδες.

Στα πρώτα νομίσματα που έκοψε, τα επονομαζόμενα "φοινίκια", έβαλε επάνω το πανάρχαιο σύμβολο του φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του , συμβολίζοντας την αναγέννηση της Ελλάδας. Δυστυχώς και αυτόν τον φοίνικα τον μαγάρισαν αργότερα οι φαιδροί "επαναστάτες" του γύψου.

Κάποτε η πολιτική ήταν προσφορά προς το σύνολο , σήμερα πολιτική είναι η ενασχόληση με τα κοινά για ίδιο όφελος.

Ποιος τον θυμάται σήμερα τον Καποδίστρια; Ή καλύτερα ακόμα αν κάποιοι τον θυμούνται πως επιτρέπουν( και εγώ μέσα σε αυτούς) αυτά τα λαμόγια και μας κυβερνάν τόσα χρόνια και να μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας ;

Κάποιοι -λίγοι δυστυχώς- αξίζουν τιμή, κάποιοι άλλοι αξίζουν περιφρόνηση και κάποιοι άλλοι δεν αξίζουν τίποτα γιατί δεν είναι άξιοι ούτε για τον χλευασμό μας , ούτε για το σάλιο που θα χαλάσουμε αν τους φτύσουμε.


Read more...

ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ.... CAYENNE ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ.... !!!


Μάλλον για "ουγκαντέζους" μας περνάν οι κύριοι κυβερνώντες και οι συν αυτώ. Γιατί να μην το κάνουν θα μου πείτε αφού τους παίρνει και τους παρα παίρνει. Πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση για να τονώσει την αγορά και μεσούσης της οικονομικής κρίσης ανακοίνωσε την μειώση των τελών ταξινόμησης των ΙΧΕ αυτοκινήτων.Μάλιστα όσο μεγαλύτερο σε κυβισμό έπαιρνες τόσα περισσότερα γλίτωνες !!Χαράς ευαγγέλια για τον μέσο μισθοσυντήρητο και καρμοίρη νεοέλληνα ο οποίος ζει ξεχρεώνοντας πιστωτικές κάρτες και δάνεια. Επιτέλους θα μπορούσε και αυτός να έχει μια θέση στον ήλιο αγοράζοντας φθηνά(;; )μια τζιπούρα 5000 κυβικών ή ένα GTI με τριπλό τούρμπο !!! Πάρα πολύ ωραία. Οι έμποροι ξεπούλησαν , τα "γραμμάτια" των οσφυοκαμπτών κυβερνώντων προς τους χορηγούς μεγαλεμπόρους ξεπληρώθηκαν εν μέρει , τονώθηκε η οικονομία της Γερμανίας ,της Αγγλίας ,της Γαλλίας, της Ιαπωνίας ,των ΗΠΑ . Δεν ξέρω αν το ξεχάσατε αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , οπότε καμμιά Ελληνική Οικονομία ή Βιομηχανία δεν τονώθηκε. Απλά θησαύρισαν οι αλλοδαπές αυτοκινητοβιομηχανίες , οι κεντρικοί έμποροι και οι τραπεζες με τα τόσα δάνεια που χορήγησαν στους "Κώτσους" που αγόρασαν.

Έτσι αρκετοί βρέθηκαν εν τω μέσω οικονομικής κρίσης με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού αλλά ακατάλληλων για τα κυβικά τους. Με επιπλέον δάνεια , υψηλά ασφάλιστρα και έξοδα συντήρησης και λειτουργίας και όλα αυτά γιατί έχαψαν άκριτα και αμάσητο το παραμύθι που τους σέρβιραν οι σφουγγοκωλάριοι υπηρέτες του κεφαλαίου, οι δημοσιοκάφροι των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης.Σαν να μην έφταναν αυτά χτες ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα για την οικονομική κρίση που δεν είναι τίποτα άλλο από επιπλέον φόροι μεσαιωνικού τύπου. Ένα από αυτά είναι φυσικά και η φορολόγηση των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού (εδώ γελάστε όσο και όπως θέλετε) .

Ερώτημα δικό μου προς τον μέσο Έλληνα πολίτη κάτοχο "κοκκινισμένων" πιστωτικών καρτών , με μηνιαία δόση στεγαστικού δανείου και δόσεις αποπληρωμών διακοποδανείου και εορτοδανείου και προσφάτως ιδιοκτήτη ΙΧ μεγάλου κυβισμού :


ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ;;;;;;;;;;

Read more...

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ


Άτιμο εργαλείο αυτή η μνήμη και πολύ ιδιότροπο.Κάνει πάντα τα δικά της.Όταν είσαι γέρος γλιστράει και χάνεται σαν το νερό από τα δάχτυλα σου όσο και αν προσπαθείς να την κυνηγήσεις , αντίθετα όταν είσαι νέος είναι εκεί παρούσα ,όσο και αν προσπαθείς να ξεχάσεις πολλά άσχημα και άβολα πράγματα προκειμένου να διατηρήσεις την μακαριότητα σου και την ψυχική σου υγεία . Αν και η επιστήμη λέει ότι η επιλεκτική αμνησία κατά βούληση είναι κάτι που ανήκει στην σφαίρα του φανταστικού , φαίνεται ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν κατορθώσει αυτόν τον απίστευτο άθλο. Κατάφεραν να ξεχάσουν όλα αυτά τα πράγματα που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στην χώρα και ξεφτιλίζουν κάθε έννοια ευπρέπειας ηθικής και περηφάνιας τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό βίο και έχουν οδηγήσει σε αυτόν τον ευτελισμό που βιώνουμε , ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής που βιώνουν κάποιοι λίγοι αφού οι περισσότεροι ξέχασαν.Αντίθετα όλοι θυμούνται πάρα πολύ καλά και με μεγάλη ακρίβεια και περηφάνια τι έκαναν οι πρόγονοι μας προ χιλιετιών όταν έχτιζαν Παρθενώνες και δημιουργούσαν αυτοκρατορίες. Κατά τα φαινόμενα μάλλον οι Νεοέλληνες πάσχουν από ένα είδος συλλογικού Εθνικού Αλτσχάιμερ.Θα ξέρετε πιστεύω τα συμπτώματά του . Ο ασθενής που πάσχει από αυτό θυμάται πολύ παλιές αναμνήσεις αλλά όχι πρόσφατες επειδή έχει πρόβλημα στην "εγχάραξη" νέας μνήμης , αντίθετα οι παλιές δουλεύουν μια χαρά.Πολύ βολικό ε ; Εκτός και αν συμβαίνει το εξής γεγονός οπότε τους δικαιολογώ όλους και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Δηλαδή έπαθαν τόσο ισχυρό σοκ από αυτά που συμβαίνουν που ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της "απώθησης" για την προστασία τους και έτσι πλέον αντί για Εθνικό Αλτσχάιμερ θα μπορούμε να μιλάμε για Εθνική Αμνησία τραυματικής μορφής και αιτιολογίας.
Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω. Ούτε τα παλιά εθνικά μεγαλεία και τις παλιές δόξες που μου δίδαξαν ότι συνέβησαν κάποτε αλλά εγώ δεν τις έζησα, αλλά ούτε τις σημερινές ξεφτίλες που τις βίωσα και τις έζησα ζωντανά στην μέχρι τώρα ζωή μου.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η μνήμη δουλεύει μου πολύ καλά και υπερωρίες.
Θυμάμαι και την ένδοξη ναυμαχία της Σαλαμίνας που έμαθα στο Δημοτικό και συνεβη πριν 2500 χρόνια αλλά και την "ένδοξη" ξεφτίλα της Κύπρου που συνέβη πριν 35 χρόνια.
Θυμάμαι και την οικονομική άνθηση της κλασσικής Ελλάδας με την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου που οδήγησε στην χρηματοδότηση της κατασκευής τόσων αριστουργημάτων κατά τον Χρυσό αιώνα όπως έμαθα στο σχολείο , αλλά και δεν μπορώ να ξεχάσω την επιτηρούμενη σύγχρονη Εθνική οικονομία , το καταχρεωμένο κράτος και την διαρκή λιτότητα που ακούω και βιώνω από μικρό παιδί.
Θυμάμαι πολύ καλά τις τραγωδίες και τις κωμωδίες των μεγάλων αρχαίων συγγραφέων που παρουσιάστηκαν στα αριστουργηματικής κατασκευής αρχαία θέατρα όπως με δίδαξαν όπως και τα μνημεία του γραπτού λόγου και της διανόησης , αλλά δεν ξεχνώ επειδή τους ακούω και τους βλέπω συνεχώς και ένα σωρό σύγχρονους γελοίους δημιουργούς πάσης φύσης ,οι οποίοι απολαμβάνουν δημόσια αναγνώριση, πλούτο και κολακεία από τους απόγονους αυτών που κάποτε "υποκλινόταν" μπροστά στον Αισχύλο τον Σοφοκλή τον Αριστοτέλη τον Ηράκλειτο και τον Επίκουρο .
Δεν ξεχνώ τον Σωκράτη ο οποίος είχε το δικαίωμα να διαλέξει την ποινή του και διάλεξε την ποινή του θανάτου και αρνήθηκε να διαφύγει, πιστός στους νόμους της πολιτείας. Από την άλλη δεν μπορώ να ξεχάσω τους σύγχρονους χιλιοξεφτiλισμενους πολιτικούς που βλέπω και ακούω κάθε μέρα , που γαντζώνονται στην καρέκλα μέχρις εσχάτων και η έννοια της ευθιξίας είναι γι αυτούς terra incognita.
Αυτά και άλλα πολλά δεν μπορώ και δεν ΘΕΛΩ να ξεχάσω και που σας πληροφορώ ότι με ταράζουν με προβληματίζουν και με στενοχωρούν πολύ. Ειλικρινά όμως δεν αντέχω να ζω σε αυτό το συλλογικό Αλτσχάιμερ ονειρευόμενος περασμένα μεγαλεία και πιπιλίζοντας την καραμέλα του "όταν εμείς φτιάχναμε παρθενώνες αυτοί τρώγανε βελανίδια" και ξέρετε γιατί;
Γιατί δεν χτίσαμε εμείς τον Παρθενώνα ούτε ο Μπάμπης Βωβός και οι καραμανλο-Παπανδρεο-Μητσοτάκηδες αλλά κάποιοι Ικτίνος Καλλικράτης και Φειδίας υπό την αιγίδα κάποιου Περικλή πριν από 2500 χιλιάδες τόσα χρόνια.
Γιατί δεν γράψαμε εμείς τα "Στοιχεία" ούτε την "Πολιτεία" αλλά κάποιοι Ευκλείδης και Πλάτωνας πριν από και εγώ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια.
Γιατί..........
Γιατί..........
Γιατί..........
.
.
.
.
.
Γιατί όλα όσα θυμάμαι και με κάνουν περήφανο που είμαι Έλληνας τα έχω μόνο διδαχτεί στην ιστορία.
Γιατί θέλω και εμείς να κληροδοτήσουμε και κάτι άλλο εκτός από χρέη στους απογόνους μας και ειλικρινά θα ήθελα να αισθανόταν και αυτοί περήφανοι για μας.
Αντίθετα την χώρα του Συλλογικού Αλτσχάιμερ όπου ζω τα τελευταία 40 χρόνια, την έκανε περήφανη το Euro , η Παπαρίζου στην Eurovision και το εμπορευματικό παζάρι των Ολυμπιακών της ντόπας με το "εφγκαριστούμε Ελλάντα " του Ζαγκ Ρογκ.

Read more...

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ;


Άκουγα πριν από καμιά εικοσαριά μέρες μια ραδιοφωνική εκπομπή , συγκεκριμένα του Τζίμη Πανούση στον CITY .Να σημειώσω ότι είμαι τακτικός ακροατής του και ακόμα και αν δεν συμφωνώ με κάποια από τα λεγόμενα του ή τις υπερβάσεις του , θεωρώ ότι αρθρώνει έναν καίριο , προχωρημένο και "αιρετικό" λόγο που διακρίνεται για την καθαρότητα και την ευστοχία του (να μην μιλήσω για τις κομματάρες που παίζει κάθε φορά) .
Στην εκπομπή αυτήν έλεγε με το γνωστό στυλ του ότι κανονικά θα έπρεπε οι περισσότεροι να πάνε και να ρίξουνε στην κάλπη αντί ψηφοδελτίου , μια υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι :

" Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ...............είμαι μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ που επιτρέπω σε ένα τσούρμο απατεώνες και αγράμματους να με ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ 40 χρόνια τώρα" .

Τότε όταν το άκουσα απλά γέλασα και το ξέχασα. Βλέπετε πίστευα ότι τα μεγάλα κόμματα θα καταποντίζονταν και ο λαός (avanti popolo) θα έδειχνε επιτέλους τα δόντια του και θα τους μαύριζε , παρά την όλη αποπροσανατολιστική προεκλογική περίοδο.Εξάλλου- έλεγα - αν δεν το κάνει τώρα πότε θα το κάνει; Τώρα μετά τις εκλογές σας πληροφορώ ότι δεν γελώ πλέον.
Οι ερμηνεία καταρχήν των αποτελεσμάτων από τα κόμματα μου θυμίζει τον Χάρι Κλυν που έλεγε σε έναν παλιό του δίσκο "...και βγήκαν όλοι νικητές και χάσαν όλοι οι άλλοι" .Κανενός δεν ίδρωσε το αυτί του ότι και αν λένε.Και γιατί να ιδρώσει παρακαλώ ?
Από την στιγμή που οι Ευρωεκλογές χρησιμοποιήθηκαν απλά ως ένα βαρόμετρο για τις εθνικές εκλογές.
Από την στιγμή που μόνο για την Ευρώπη δεν μίλησε κανείς από τους υποψηφίους.
Από την στιγμή που και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι και σύσσωμα τα "στρατευμένα" ΜΜΕ αυτό επιζητούσαν και αυτήν την στάση υπέθαλψαν.
Από την στιγμή που περίπου 70% των ψηφοφόρων θεωρούν ότι ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης είναι η λύση ( μάλλον από το 74 και μετά κυβερνούσαν την Ελλάδα κάποιοι άλλοι άγνωστοι Χ-Υ-Ζ)
Από την στιγμή που 9% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι η Αλέκα και οι παρόμοιοι αρθρώνουν ουσιαστικό και γόνιμο λόγο στην Ευρώπη ( μάλλον για την Κομιντέρν θα πέρασαν την Ευρωβουλή).
Από την στιγμή που θεωρούν ότι όποιος μοστράρει ένα ηλιοτρόπιο και υποστηρίζει τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά αορίστως και γενικώς είναι αυτοδίκαια εμπνευσμένος οραματιστής οικολόγος.

Δυστυχώς οι περισσότεροι αγνοούν τα της Ευρώπης και τα της Ευρωβουλής και επιτρέπουν να πηγαίνουν εκεί όποιος τύχει , στην κυριολεξία .
Αν και υπεραπλουστευτικός και λαϊκιστής όσο δεν παίρνει, ο ΛΑΟΣ ανέδειξε , αν και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους πιστεύω , ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα . Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών ψηφίζει και αποφασίζει με βάση όχι την εθνική τους καταγωγή αλλά με βάση την κομματική τους ένταξη (Λαϊκό Κόμμα ,Σοσιαλδημοκράτες ,κλπ).Έτσι υπό αυτό το πρίσμα δε πρέπει να απορούμε γιατί πολλές φορές οι Ευρωβουλευτές μας ψηφίζουν και κατά των συμφερόντων της χώρας τους .
"Πω πω δεν το ξέραμε" ίσως πουν πάλι κάποιοι ." Την επόμενη φορά θα τους μαυρίσουμε " ίσως ξαναπούν .Τότε εγώ θα ξανασκεφτώ τα περί υπεύθυνης δήλωσης που λέγαμε.
Διάβασα επίσης χτες - κακό ελάττωμα αυτό , να μου το θυμηθείτε δεν θα μου βγει σε καλό και αν έχετε και εσείς αυτήν την κακή συνήθεια κόψτε την αμέσως ,πολύ χειρότερη από το κάπνισμα . Που λέτε διάβασα στο Αντίβαρο ότι:
"
Oι Ευρωεκλογές 2009 επιβεβαίωσαν τη διαπίστωση ότι η ελλαδική κοινωνία δεν έχει τις προϋποθέσεις να ανακάμψει από την παρακμιακή αποσύνθεση" (sic) ,
Επίσης στο ίδιο άρθρο αναφερόταν ότι :
"...Δυστυχώς η περίπτωσή μας των Νεοελλήνων ενισχύει τον ισχυρισμό του διαβόητου Σάμιουελ Χάντινγκτον ότι κοινωνίες υπανάπτυκτες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν και αφομοιώσουν το δυτικό μοντέλο της (κοινοβουλευτικής) δημοκρατίας. Τα πολιτικά κόμματα στις κοινωνίες αυτές αλλοτριώνονται σε συντεχνίες συμφερόντων και σε καρκινώματα διαφθοράς, το δικαίωμα της ψήφου υπηρετεί ιδιοτελείς συναλλαγές, ο κομματικός φανατισμός συναγωνίζεται την αλογία της ποδοσφαιροφιλίας."

Δεν ξέρω τι να πω , τα υπόλοιπα δικά σας.

Μόνο μην μου πείτε ότι οι κουτόφραγκοι δεν έχουν να μας μάθουν τίποτα από δημοκρατία και ότι εμείς έχουμε το Copyright της Δημοκρατίας. Έτσι είναι αλλά πέρασαν τόσα χρόνια που ξεχάσαμε πάρα πολλά και πρέπει να ξαναρχίσουμε από την αρχή. Αν όχι από το δημοτικό , τουλάχιστον από το Γυμνάσιο.

Read more...

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΧΧ


Διάβαζα τις προάλλες σε ένα βιβλίο για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σχετικά με τον περίφημο "Κατευνασμό". Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει - και δεν εννοώ το νόημα της λέξης καθαυτό - θα το εξηγήσω εν τάχει και γενικευμένα . Κατά το διάστημα 1935-1939 ο Αδόλφος Χίτλερ και η Γερμανία εφάρμοζαν μια ιδιαίτερα επιθετική εξωτερική πολιτική η οποία είχε σαν κεντρικό της άξονα την εδαφική επέκταση της Γερμανίας σε συνδυασμό με την μεγέθυνση της στρατιωτικής της ισχύος. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής ο Χίτλερ προσάρτησε πραξικοπηματικά την Αυστρία , εισέβαλε στην Σουδητία ( μια περιοχή της Τσεχοσλοβακίας) και γενικά πίεζε την ευαίσθητη περιοχής της Βαλτικής και τις περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης όπου κατοικούσαν Γερμανοί και γερμανόφωνοι ( σας θυμίζει κάτι ; ) με αιτήματα ενσωμάτωσης αυτών των περιοχών στο χιλιόχρονο Γ' Ράιχ. Οι μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις της εποχής παρακολουθούσαν με ανησυχία τις εξελίξεις . Με εξαίρεση την Πολωνία ( ναι όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο η Πολωνία εκείνη την εποχή ήταν μεγάλη δύναμη και είχε περισσότερο και ποιοτικότερο στρατό και από την Μεγ. Βρετανία !) η οποία έβλεπε να στενεύει ο κλοιός και επιζητούσε συμμαχίες , οι άλλες δυνάμεις Αγγλία και Γαλλία ακολούθησαν την θρυλική πλέον πολιτική του κατευνασμού . Δηλαδή υποχώρησαν σε όλες τα αιτήματα του Χίτλερ με την αιτιολόγηση ότι αφενός είχαν πολλά να χάσουν σε οικονομικό επίπεδο και αφετέρου δεν ήθελαν να προκαλέσουν λέει έναν παγκόσμιο πόλεμο , λες και αυτό που έγινε τελικά ήταν κανένας σκυλοκαβγάς. Ταυτόχρονα υπήρχε μια εντέχνως καλλιεργημένη αδιαφορία για τα τεκταινόμενα από τους λαούς των χωρών αυτών και μια μακαριότητα λές και δεν πρόκειται τίποτα να συμβεί ποτέ σε αυτούς. Στην διάρκεια αυτού του κατευνασμού ανέχτηκαν ενα σωρό μαγκιές και "τσαμπουκάδες" από τον Αδόλφο, ταπεινώθηκαν εθνικά και παρακολούθησαν έντρομοι και άπραγοι την γερμανική επέκταση στα ανατολικά.¨΄Έπρεπε να ακολουθήσει το μοίρασμα της Πολωνίας ( ταλαίπωρη χώρα) μετά από κοινή εισβολή των Χίτλερ και Στάλιν απόρροια του σύμφωνου Μολότοφ - Ρίμπεντροπ ,για να περάσουμε στην φάση του Ψευδούς Πολέμου ( False War , sic ).Ακόμα όμως κι έτσι χρειάστηκε να γενικεύσει Ο Χίτλερ την επίθεση του και να στραφεί δυτικά για να αναγκαστούν οι μεγάλες δυνάμεις να μπουν πραγματικά στον πόλεμο και να εκπαραθυρωθούν οι γελοίες και ανίκανες κυβερνήσεις των Νταλαντιέ και Τσάμπερλεν . Εν τω μεταξύ είχε χαθεί πολυτιμος χρόνος και η Γερμανία είχε γιγαντωθεί ενω η Γαλλία και η Βρετανία έπαθαν αρχικά συντριβή. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι γνωστό. Πολλοί έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές σήμερα συμφωνούν ότι εάν η Μεγ. Βρετανία και η Γαλλία είχαν κάνει "ντού" στον Αδόλφο το 1936-37 και του είχαν "ψαλιδίσει το εγώ" τότε σίγουρα η ιστορία μας θα ήταν πολυ διαφορετική.

Γιατί όμως σας τα λέω όλα αυτά. Ασφαλώς όχι για να σας κάνω τον πολυμαθή και να σας μάθω ιστορία . Αυτό θα έπρεπε να το έχετε ήδη κάνει ( και καλύτερα μόνοι σας γιατί το από το σχολείο μόνο ιστορία δεν μαθαίνουμε) .
Τα λέω γιατί βλέπω πως η χώρα μας βρίσκεται σε έναν ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ τα τελευταία 30 χρόνια.
  • Κατευνάζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες
  • Κατευνάζουμε την Σοβιετική Ένωση (a.k.a. Ρωσία)
  • Κατευνάζουμε την Ευρωπαική Ένωση
  • Κατευνάζουμε την Τουρκία
  • Κατευναζουμε τα Σκόπια
  • Κατευναζουμε οικονομικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα
  • Κατευναζουμε τις συντεχνίες και τις καθε λογής οργανωσεις
  • Κατευναζουμε τις μειονότητες
  • Κατευνάζουμε τους Αλβανούς
  • Κατευνάζουμε τους λαθρομετανάστες
  • Κατευνάζουμε κάθε καρυδιας καρύδι
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΥΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣ

Προσπαθώ εδώ και καιρό να βρω μια εξήγηση για το λόγο που μας κάνει να φερόμαστε έτσι ή έστω να βρω κάποιον να μου πει. Διαβάζω και ακούω (όσο αντεχω) τα όσα λένε και γραφουν οι πολιτικοί μας ταγοί και ακόμα περιμενω.

Ακούω μόνο ψελίσματα και αδύναμες φοβισμένες κραυγούλες σχετικά με το πόσο μικρή, αδύναμη και εξαρτημένη ( οικονομικά - ενεργειακά-αμυντικά) χώρα είμαστε.
Ακούω επίσης διανοουμενίστικες προσεγγίσεις σχετικά με την αξία των πολιτισμένων διαπραγματεύσεων και χειρισμών μέσα από τις αρχες του διεθνους δικαίου έτσι όπως εφαρμόζεται από τις διεθνείς οργανώσεις στις οποίες είμαστε διακεκριμένα μέλη
Ακούω διαφορα για τους αναπόδραστους νόμους της αγοράς και της οικονομίας στους οποίους μοιραια υποτασσεται και η εθνική πολιτική μας σε όλα τα επίπεδα
Ακούω διάφορες πολιτικά ορθές γνώμες για την παγκοσμιοποίηση και την πολυπολιτισμικότητα
Ακούω για ανοιχτά σύνορα
Ακούω για το τέλος των Εθνικών Κρατών

Γενικά αυτό που αποκομίζω είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχώ καθόλου ,όλα είναι υπό έλεγχο και την ασφάλεια μας και την ευημερία μας την εξασφαλίζει η συμμετοχή μας σε τόσους Διεθνείς Οργανισμούς και Ενώσεις.

Δεν ακούω όμως και δεν καταλαβαίνω ένα σωρό άλλα πράγματα και αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν αντιλαμβανεται κανενας την κατασταση ή εγώ είμαι παρανοικός.

Δεν ακούω τους λόγους που μας οδήγησαν να είμαστε αδύναμοι και εξαρτημενοι αν και ήμασταν στους νικητες του ΒΠΠ ,πήραμε χρήματα απο το Σχέδιο Μαρσαλ και τρία γενναία Ευρωπαικά πακέτα.
Δεν ακούω τίποτα για την Κοινωνία των Εθνών που θα προστατευε τον κόσμο από τον Πόλεμο (τον 2ο υποτίθεται)
Δεν άκουσα τίποτα για το Διεθνές δίκαιο που επεβαλλε ο ΟΗΕ στην Ρουάντα, αραγε ο ίδιος ΟΗΕ θα μας βοηθήσει αν συμβει κάτι και εδω;
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε το ΝΑΤΟ για την εισβολή στην Κυπρο ούτε ο φίλος μας ο ΟΗΕ για κάτι αγνοούμενους που λενε ότι υπαρχουν από τότε
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε η Ευρωπαική Ένωση για το γεγονός ότι ένα υποψήφιο μελος (Τουρκία ) θέλει να εισέλθει στην ΕΕ αλλα δεν αναγνωρίζει ένα άλλο (Κύπρο)
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε η Ευρωπαική Ένωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ , για το γεγονός ότι στα Βαλκάνια Σέρβοι , Αλβανοί , Βόσνιοι Χριστιανοί και Μουσουλμανοι αλληλοσφάζονται με υποδειγματική ευσυνειδησία
Δεν άκουσα τίποτα που να έκανε η Ευρωπαική Ένωση για το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει αμάχους Ευρωπαικής χώρας ( Σερβίας)
Δεν ακούω τίποτα να κάνει η Ευρωπαική 'Ενωση όταν ένα υποψήφιο προς ένταξη μέλος παραβιάζει συνεχως τα εθνικά σύνορα ενός άλλου μέλου του και ότι υπαρχει διαρκές καθεστως κήρυξης πολέμου
Δεν ακούω κανένας να λέει τίποτα για τον διαρκώς διογκούμενο ισλαμικό φονταμενταλισμό και για ότι συμπαρασύρει και ο οποίος βρίσκεται εντός των πυλών

Μάλλον δεν ανησυχεί κανένας , όπως δεν ανησυχούσε και τότε με τα τσάμικα του Σαμαρά όταν έκανε τα πειράματα του και άνοιγαν τα σύνορα με την Αλβανία υποδυόμενος τον μαθητευόμενο μάγο της εξωτερικής πολιτικής.
Σήμερα δεν γελάει κανένας , ελπίζω και αύριο με τους οπαδούς του Προφήτη να μην κοπεί το political correct υπομειδίαμα της ψευτό-διανουμενίστικης νομενκλατούρας.
Δεν βλέπω κανεναν να ανησυχεί για τα ζειμπέκικα του Γιώργου στην Κωνσταντινούπολη , ή για τις κουμπαριές και τα σταυροφιλήματα του Κώστα με τον Ταγίπ - Εφέντη.
Δεν βλέπω κανεναν να ανησυχεί για τις ευχαριστίες Σημίτη στους Αμερικανούς ούτε για την απίστευτη υπόθεση με τον Οτσαλάν.
Δεν βλέπω κανεναν να ανησυχει για την συνεχή υποβάθμιση του στρατού μας και μιλαω για την ποιότητα του έμψυχου υλικού . Μιλάω για την μετατροπή του στρατού σε ένα απέραντο δημοσιουπαληλλικό βόλεμα με όλη την μπουχεσαρία μαζεμένη (ανεξαρτήτως φύλου) . Παιδάκια που τα καθοδηγούν στις στρατιωτικές σχολές έντρομοι για την ανεργία γονείς οι οποιοι το μόνο που βλέπουν είναι ο σταθερός μισθός . Το κακό είναι ότι αυτό μόνο βλέπουν και αυτά τα παιδιά .Όλοι αυτοί σας πληροφορώ φυσικά ότι έχουν την βεβαιότητα ότι δεν θα γίνει ποτέ τίποτα . Με θλίψη θα το πω ότι πήγα ξανα επίστρατος και ειλικρινά έφριξα με τα χάλια του στρατού και των νέων στελεχών. Βαριεστημενοι , κουρασμενοι από τώρα , ανερμάτιστοι , ευθυνόφοβοι ,αγύμναστοι ,με μόνη τους έγνοια και κουβέντα τα λεφτά και τα επιδόματα . Μια πλήρης ισοπέδωση και πως να είναι αλλιως αφού οι προαγωγες είναι καθαρά θεμα χρόνου και η αναρίχηση στα υψηλα αξιώματα του στρατού απαιτεί οσφυοκαμψία σε πολιτικούς.
Βλέπω νεους να αποφευγουν με κάθε τρόπο την στρατιωτική θητεία και οι κυβερνησεις πλειοδοτούν σε αυτό με ενα σωρό μειώσεις (πάντα προεκλογικά) της θητείας. Σήμερα μετα το στραπάτσο της ΝΔ στις Ευρωεκλογές ανακοινωθηκε το 9μηνο . Χαρές και πανηγύρια !!!!!
Που να παν οι κανακάρηδες μας στο στρατό τώρα και να χάσουν τόσο από τον πολυτιμο χρόνο τους και να ταλαιπωρηθούν τα τρυφερά κορμάκια τους . Στο κάτω κατω Ελεβετία είμαστε , δεν κινδυνευουμε απο κανέναν και τιποτα.Εξάλλου το παν είναι ο μπαρμπας στην Κορώνη όπως έχουν καταδείξει ένα σωρό ινδαλματα της νεολαίας οι οποίοι είτε ήτανε στα σύνορα της Αττικής ή έπαιρναν απαλλαγές για ένα σωρό φανταστικές ασθενειες .
Ακόμα καλυτερα να μην μιλήσω για τους επαγγελματίες οπλίτες και το επιχειρησιακό επίπεδό τους . Ρωτήστε κανένα πραγματικό στρατιωτικό να σας πει για τους περισσότερους.
Όλα αυτά είναι πολυ καλα και πολυ κατευναστικά . Από όσο θυμαμαι τον εαυτό μου , θυμαμαι μια Ελλαδα να υποχωρεί και να κατευναζει , τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο. Να δούμε που θα πάει αυτό . Όλοι αυτοί που μας κυβερναν τα τελευταία 40 χρόνια πιστευουν και έκαναν και τους περισσοτερους να πιστεψουν ότι δίνοντας τα όλα και μεταθέτοντας το βάρος των δύσκολων αποφασεων για το μέλλον (για ποιους άραγε;) και αποκοιμίζοντας και καλομαθάινοντας τον κόσμο - που ζει σε μια αυταπάτη- οτι όλα θα πανε καλά. Μακάρι. Κανεις δεν θέλει περισσότερο από μενα να το πιστέψει αυτό.
Η ιστορία πάντως μας διδασκει ότι παρόμοιες συμπεριφορές υποτέλειας έφεραν πάντα μεγαλύτερες συμφορές.
Για να μην μπουν ιδέες στο μυαλό μερικων, ασφαλώς και δεν είμαι υπέρ του πολέμου ή ακραίων λύσεων και κανεις λογικός άνθρωπος δεν θα πρέπει να είναι. Όμως πρέπει πάντα να περιμενουμε το χειρότερο και να είμαστε έτοιμοι γιαυτό και όχι να είμαστε "οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας". Το κυριότερο είναι να ξερουμε τα όρια τις αντοχές και τις ανοχές μας ως έθνος .
Πρέπει να είμαστε σε θέση να χαράξουμε μια γραμμή στο χώμα σε όλα τα καίρια ζητήματα και να διαμηνυσουμε σε όλους :

ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΣ , ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ , ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ



P.S. Για να προλαβω μερικούς που θα κανουν περίεργες σκέψεις , ατομικά στο στρατό υπηρέτησα 23 μήνες ( και άλλον 1 συνολικα ώς επίστρατος) ως έφεδρος αξιωματικός των ΛΟΚ , γιαυτό και δεν σηκώνω από καμία "λουφοκηδεία" μαθήματα πατριδογνωσίας

Read more...

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

......ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΩ


Έχω πάρα πολύ καιρό να γράψω στο ιστολόγιο μου , το οποίο έχω χαρακτηρίσει σαν την ασφαλιστική δικλείδα του μυαλού όταν παραφορτώνει και μαζεύει bar. Μερικές φορές πρέπει να πεις αυτά που έχεις μέσα σου αλλιώς θα σκάσεις . Φτάνει όμως αυτό ? Τι γίνεται όταν μιλάς αλλά δεν σε ακούει κανένας ή όταν η φωνή σου φτάνει στ 'αυτια των άλλων σαν ένας ενοχλητικός θόρυβος , ένα ακόμα από τα πολλά ηλεκτρονικά παράσιτα της hi tech εποχής μας , που έλυσε ένα σωρό προβλήματα αλλά και δημιούργησε άλλα τόσα. Πάντως ένα θα σας πω .καταλαβαίνω ώρες ώρες απόλυτα την Licka - από ενα ιστολόγιο - που παρακολουθώ , η οποία λέει ότι γράφει "για όλα όσα μου δίνουν στα νεύρα κι αν δεν τα γράψω κινδυνεύω να εξαρτηθώ από ουσίες".
Γιατί έχω καιρό να γράψω ? Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι αυτά που με προβλημάτιζαν και με ταλάνιζαν , λύθηκαν , επομένως δεν συντρέχει πλέον λόγος να γκρινιάζω και να διαμαρτύρομαι διαδικτυακά . Ειλικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω με ακρίβεια γιατί. Ίσως επειδή δεν μου πάει ο γραπτός λόγος πολύ και με κουράζει. Ίσως επειδή η βαλβίδα με ανακούφισε προσωρινά.
Πάντως τώρα μούρχεται να σκάσω πάλι . Ίσως εγώ δεν φοβάμαι ότι θα εξαρτηθώ από ουσίες αλλα φοβάμαι ότι καμια μέρα θα πλακώσω κανέναν και θα φτύσω στην μάπα κανένα επώνυμο μεγαλόσχημο πολιτικό παράγοντα που έρχεται στην επαρχία να πουλήσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ή κανένα ανώνυμο αγενή/αμόρφωτο κάγκουρα που με την τζάμπα μαγκιά και τον τσαμπουκά του νεοελληνικού μικρολαμόγιου ασελγεί με αγένεια στην καθημερινότητα μου περιφρονώντας νόμους και καλούς τρόπους .
Εκλογές πάλι , για την ακρίβεια Ευρωεκλογές . Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο καθορίζουν την ζωή μας σε πολυ μεγαλύτερο βαθμό από όσο μας έχουν κάνει να νομίζουμε . Βέβαια την εγχώρια ,εναλλασσόμενη -κληρονομική, κοινοβουλευτική δικτατορία που έχουμε με τον εκάστοτε πρωθυπουργό ως απόλυτο άρχοντα που αποφασίζει περίπου για τα πάντα , αυτό την βολεύει γιατί την διαδικασία των Ευρωεκλογών την έχει κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του ντόπιου πολιτικού παιχνιδιού της συναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων και φυσικά αυτό προϋποθέτει την αποχαύνωση του εκλογικού σώματος.
Έτσι για ακόμα μια φορά ο Έλλληνας αποφασίζει για την Ευρωπαϊκή προοπτική του (χαχαχαχαχαχα) με όρους και ρητορείες εγχώριου "Μαυρογιαλουρισμού" της δεκαετίας του 50 , τυφλωμένος και χορτάτος από : κτηματομεσίτες κοσμοκαλόγερους δεξιοτέχνες του Real Estate , off-shore πρασινογάλαζα ψηφιακά κέντρα Siemens , Ερυθρούς Χμερ μάρτυρες του Ιωσήφ Στάλιν , πρασινορόζ συνασπισμένο-βολεψάκηδες οικολόγους , εθνικούς μειοδότες , πατριδοκάπηλους εθνικόφρονες που στο στρατό ήταν Ι5 ,τηλεπαρουσιάστριες βιζιτούδες , Γιουροβιζιονικά κρατικοδίαιτα ψώνια που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ο διαγωνισμός είναι περίπου ισοδύναμος με την ναυμαχία στην Σαλαμίνα και ένα σωρό άλλα phenomena τα οποία είναι διασκεδαστικά και θλιβερά ταυτόχρονα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τους "300" ( μαγαρίζουν και το τιμημενο νούμερο) σφουγγοκωλάριους της Βουλής που μας ζαλίζουν προεκλογικά τα "ούμπαλα", γλείφτες υπαλλήλους των εργολαβο-βιομηχανο-εκδοτών (3 σε 1 με πολύχρωμους κόκκους) που τους συντηρούν στην εξουσία για να έχουν εξασφαλισμένα τα υπερκέρδη τους. Αποκλείεται να ξεχάσατε ότι όλα τα μεγάλα σημερινά (πολιτικά και οικονομικά) τζάκια είναι οι δωσίλογοι και οι Εθνικοί μειοδότες του 1940-44 που δείλιασαν και διέταζαν υποχωρήσεις στα πολεμικά μέτωπα , μετά καλοσώρισαν και όρκισαν κατοχικές κυβερνήσεις και καλοπέρασαν στην κατοχή( ή έχεσαν τα βρακιά τους στην φυγή προς την Αίγυπτο) ενώ άλλοι ψόφαγαν στους δρόμους και σκοτωνόντουσαν στα βουνά . Είναι οι ίδιοι που αργότερα ξεκοκάλισαν το σχέδιο Μάρσαλ, πλούτισαν , κυβέρνησαν και κυβερνούν ακόμα την χώρα "ελέω Θεού, εκπροσώπων του Θεού και ανθρώπων"

Με λίγα λόγια αγαπητοί φίλοι : "ΟΛΑ ΤΑ ΧΥΔΑΙΑ ΝΕΟ-ΠΑΛΑΙΟΠΛΟΥΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΛΛΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ".

Θα μου πείτε βέβαια αν νομίζω ότι είμαι αυτός που "ανακάλυψε την Αμερική" και αν νομίζω ότι λέω κάτι καινούριο;
Όχι βέβαια, αλλα θα ρωτήσω και εγω με την σειρά μου :
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Μήπως δεν ξέρουμε οι περισσότεροι ?
Καθόλου απίθανο αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση των Μεσων Μαζικής Εξημέρωσης .Όταν το σύνολο των πολιτών ενημερώνεται από υπαλλήλους και παπαγαλάκια ( είναι και της μόδας φέτος) όλων των παραπάνω που αναφέραμε πριν , τότε πως να ξυπνήσει ο κόσμος ;
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαβάζουν (εκτός από κάτι σαχλοαισθηματικα αναγνώσματα της παραλίας) και ότι αγοράζουν τις εφημερίδες με κριτήριο τα lifestyle περιοδικά που προσφερουν και τα DVD.
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι περοσσότεροι απόφοιτοι Πανεπιστημίων σήμερα είναι ανορθόγραφοι και ότι (αλίμονο ακόμα και αυτοί των ανθρωπιστικών και ιστορικών σπουδων) αγνοούν βασικα γεγονότα της ιστορίας μας , προσφάτης και μη, τότε θεωρώ πολύ πιθανό να μην ξέρουν οι περισσότεροι και να μην καταλαβαίνουν ( ή να μην θέλουν να καταλάβουν) τι παίζεται . Οι περισσότεροι ερμηνεύουν την κατάσταση μέσα από όρους προσωπικού συμφέροντος και " παντελονιάσματος" οπότε αρκούνται σε μια διαπίστωση του στυλ "πάμε κατά διαόλου" και οι περισσότεροι βρίζουν και εξανίστανται όχι γιατί δεν τους αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά γιατί "ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ" και ο ρόλος του Κεμάλ ( του Χατζιδάκη , όχι του Ατατούρκ) δεν τους πολυενθουσιάζει.
Τώρα φτάσαμε και στα δύσκολα , τι μπορούμε να κάνουμε? Κανονικά θα έπρεπε να ξεσηκωθούμε όλοι να πάρουμε τα παλούκια τα τσεκούρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα και να τους τακτοποιήσουμε κανονικά για να σφίξουν οι κώλοι, σε στυλ "Κόκκινης Τρομοκρατίας" αλλά Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς και Πολ Ποτ.
Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτισμένη (sic) κοινωνία και τέτοιες λύσεις μάλλον δεν είναι αποδεκτές. Άρα το μόνο που μας μένει μέσα στα νόμιμα πλαίσια είναι ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ , ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ,ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Εξηγώ τι εννοώ παραθέτοντας ένα σενάριο :
Κάθεσαι στο καφέ ,πίνεις ότι πίνεις και ΄ξαφνικά έρχεται τοπικός πολιτικός ανεξαρτήτου κόμματος (εδω στην επαρχία είναι κάτι συνηθισμένο να έρχονται οι προύχοντες να επιθεωρήσουν τα τιμάριά τους) με τους δικούς του σφουγγοκωλάριους κατα πόδας, να κάνει χειραψίες προεκλογικά . Εσύ δεν τον χαιρετάς τον γαμιόλη και του λες : " Σα δεν ντρεπεστε, μόνο το χέρι δίνεις ? μας γαμάτε που μας γαμάτε και ούτε ενα φιλάκι ? "
Πας να ψηφίσεις και ρίχνες λευκό/ άκυρο. . Μην τρως το παραμύθι του εκλογικού νόμου ότι με το άκυρο-λευκό ευυνοείς τα μεγάλα κόμματα. Έτσι είναι αριθμητικά , αλλα επειδή αυτοί έφτιαξαν εκλογικό νόμο που τους βολεύει για να μην τους αγγίζει το μαύρισμα δεν σημαινει ότι εμείς θα εγκλωβιστούμε και θα τους ψηφίσουμε μονοκούκι. Θα με πηδήξουν που θα με πηδήξουν ας μην λέω ότι τους έδωσα και το προφυλακτικό.
Είναι λάθος να ψηφίσεις από αντίδραση τον Κάτμαν , στο κατω κάτω όλοι σαν και αυτόν είναι περίπου.Όσο για την μόδα της οικολογίας ένα θα πω , το οποίο δεν είναι απόλυτα δικό μου αλλα συμφωνώ .
Η οικολογία είναι η γεροντική ασθένεια του καπιταλισμού και του βολονταρισμού των σοσιαλιστικών κρατών και οι εντόπιοι εκπρόσωποί του δεν με πείθουν καθόλου.
Όσο για τα μείζονα εθνικά θέματα (Σκοπιανό , Γκρίζες Ζώνες, Κυπριακό , Μεταναστευτικό , Γενοκτονίες , κλπ ) ένα θα πώ.
Από τον Εμφύλιο ( μια λεξούλα αλλά τι Εθνική τραγωδία κρύβει) και μετά, μας κυβερνούν ένα μάτσο δειλοί προδότες και εθνικοί μειοδότες , οσφυοκάμπτες αυλικοί και σφουγγοκωλάριοι Αμερικάνο-Σοβιετικών , οπότε δεν περιμένω και πολλά. Εδώ που τα λέμε θα μπορούσαν να μας βρουν και πολλά χειρότερα ..

Έτσι σαν επίλογο αυτής της χολής που βγάζω από μεσα μου- και με συγχωρείτε για αυτό-
θα παραθέσω ένα ποίημα του Δημήτρη Βάρου, απλα υπέροχο

Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ' το πενήντα έχει να φανεί
και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι με ανθοδέσμη που 'χει μαραθεί.

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Σε εδίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια σε μια ζωή χωρίς προοπτική.

Χάνεσαι σαν το γλάρο στην Ομόνοια και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή.
Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική.

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι Αριάδνη έχει μουγκαθεί.


Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;

Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν και τα κεφάλια γεμισαν σκουριά.

Στα σούπερ μάρκετ τέλειωσε η ελπίδα και συ κοκκαλωσες στη σκαλωσιά.
Πού πήγαν οι τρακόσοι του Λεωνίδα και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
Ηλεκτρικός Θησέας; Και τα λοιπά.

Φοβάσαι ότι θα 'ρθει καταιγίδα και θα μας πνίξει όξινη βροχή,

βάλε σε γυάλα μέσα την πατρίδα και κρύψε την καλά μέσα στη γη.
Μήπως την ψάχνουν σαν την Ατλαντίδα αφού η Πανδώρα ανοίγει το κουτί;

Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μπερδευτεί.

Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή.

Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια ρωτάς ποιοι σ' έχουν βάλει στο κλουβί.
Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί.

Να κλείσεις θες πληγή θανατηφόρα και μες στα νέα ψάχνεις για δουλειά.
Τα δάκρυα σου γίνονται μαστίγια και τον λαιμό σου σφίγγουν σα θηλιά.
Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά,

τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μιαν αιχμάλωτη γενιά.


Μια πλαστική ανέμισες σημαία, πίστεψες σ' έναν άγνωστο θεό
κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία ειδήσεις σίριαλ και τσίχλα ροκ.
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό;
Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;

Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ' αγέρι της νυχτιάς

και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.

Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς.

Και θα τελειώσω με μια παραλλαγή των στίχων του Νικόλα Άσιμου που έδωσε και τον τίτλο στην ανάρτηση :

" Συνέχεια μου έρχεστε από πίσω δεν έχω πια το σάλιο να σας φτύσω "

Read more...

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP