Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Φαιδρά Πορτοκαλέα !!


" Ξεύρεις την χώραν που ανθεί
φαιδρά πορτοκαλέαν
που κοκκινίζει η σταφυλήν
και θάλλει η ελαίαν........ "

Αυτοί είναι καποιοι σατιρικοί στίχοι του αείμνηστου Γ.Βλάχου , γραμμένοι περίπου το 1900 .Αναφέρεται στην Ελλάδα και έφτασε ώς τις μέρες η φράση " χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα" να σημαίνει την χώρα εκέινη που δεν υπάρχει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των καταστάσεων και χαρακτηρίζεται από έλλειψη οργάνωσης εν γένει.

Βέβαια αυτός αναφερότανε στην Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα όπου υπήρχε μια χαώδης κατάσταση μετά τον πόλεμο του 1897 ,Κρητικό ζήτημα ( α ρε Ζωνιανά!!!) και άλλα πολλά.Σίγουρα δεν χαρακτηρίζει την σημερινή Ελλάδα η οποία 50 χρόνια μετά την λήξη του μεγάλου πολέμου και του ακόλουθου εμφυλίου είναι μέλος του ΝΑΤΟ ,της Ε.Ε. και μετά την ορθολογική αξιοποίηση πόρων μέσω τριών κοινοτικών πλαισίων στήριξης και μεσούντως ενός τετάρτου , είναι πλέον έτοιμη να πλέυσει στα βαθιά νερά της ελεύθερης οικονομίας και της παγκοσμιοποίησης . Έχουμε ισχυρή δημόσια διοίκηση, ελάχιστο κράτος ,το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου και οι δείκτες λένε ότι ευημερούμε. Οι δείκτες ανάπτυξης από τους υψηλότερους και οι δείκτες διαφθοράς από τους χαμηλότερους ( μήπως τα μπέρδεψα λίγο ; μπα όχι ε ;) .Οι Έλληνες πολίτες έχουνε πλήρη οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση και οι επιλογές τους αναφορικά με την αιρετή εξουσία στηρίζονται σε καθαρή επιλογή των σωστότερων προσώπων και πολιτικών αφού πλέον έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά τον παλαιο-δικομματισμό και τα Αγγλικά -Γαλλικά- Ρωσικά κόμματα.

Οι πόλεις μας είναι καθαρες και τακτοποιημένες με αρκετούς ελευθερους χώρους πρασίνου και αθλητικά πάρκα. Υπάρχουνε και λειτουργούνε πολεοδομικά και χωροταξικά σχέδια που ο κάθένας ξέρει τι μπορεί να φτιάξει ,πως να το φτιάξει και που. Οι επιλογές μας τόσο κεντρικές όσο και περιφερειακές ,σχετικά με την ανάπτυξη εμφορούνται από τις αρχες της περιβαλλοντικής αειφορίας.

Η κύρια αιτία που τα πάμε τόσο καλά οφείλεται στο γεγονός του ότι λόγω ιστορικών συνθηκων , όλα τα κάναμε αργότερα από τις (πάλαι ποτέ) αναπτυγμένες χώρες , έτσι είχαμε

την ευκαιρία να μελετήσουμε όλα τα λάθης τους και να ακολουθήσουμε στρατηγικές έτσι ώστε να τα αποφύγουμε και να τα κάνουμε εμείς όλα καλύτερα.

Τι ωραία πόσο χαίρομαι που πλέον χρησιμοποιούμε τον όρο "φαιδρά πορτοκαλέα" για να χαρακτηρίσουμε πλέον άλλες χώρες Ευρωπαικές. Πόσο χαίρομαι που 803 χρόνι μετά την άλωση της Κων/λεως από τους Δυτικούς Σταυροφόρους μπορώ πλέον να αναφωνήσω ως (και όχι σαν) ΕΛΛΗΝΑΣ :


"ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ - EAT MY DUST"

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP